زرشک پلو با مرغ

زمان آماده سازی
60 دقیقه
حداکثر زمان پخت
120 دقیقه
میزان دشواری
آسان
مناسب برای
6 نفر
وعده غذایی
نهار و شام
نوشته شده توسط
ارسال شده در
7 پیمانه
برنج
7 تکه
مرغ
1 عدد
پیاز
1 قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی
1 قاشق غذا خوری
آبلیمو
1/2 پیمانه
زرشک
3 قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده
برای تزئین
خلال پسته
به مقدار لازم
نمک و فلفل
1/2 قاشق چای خوری
زردچوبه
1/4 قاشق چای خوری
پودر دارچین
به مقدار لازم
روغن جامد
1 قاشق غذا خوری
آرد
2 قاشق غذا خوری
ماست
زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو با مرغ یکی از لذیذترین و پر طرفدارترین غذاهای ایرانی است و چون غذایی است که نسبتا راحت تهیه می شود یکی از بهترین و مناسبت ترین گزینه ها برای میهمانی هاست .

سایت آشپزی آیکابان طرز تهیه زرشک پلو با مرغ را آموزش می دهد .

برای تهیه زرشک پلو با مرغ ، ابتدا مرغ را پاک کرده و به چند تکه تقسیم می کنیم . مرغ ها را شسته و کنار می گذاریم تا آب آن کشیده شود .

تکه های مرغ را خوب خشک کرده و به آن نمک می زنیم . در قابلمه ای کمی روغن ریخته و مرغ ها را در آن می گذاریم تا کاملا سرخ شوند .

بعد از اینکه مرغ ها سرخ شدند از قابلمه خارج کرده و یک عدد پیاز را نگینی خرد می کنیم و در کمی روغن تفت می دهیم تا سرخ شوند . سپس زردچوبه ، فلفل ، آبلیمو ، رب و به مقدار خیلی کمی دارچین اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا بوی خامی رب گرفته شود .

مرغ ها را در قابلمه ای چیده و روی آن سس آماده شده را می ریزیم . سپس 3 لیوان آب را به مرغ ها اضافه می کنیم و در قابلمه را می بندیم و زیر حرارت را زیاد می کنیم تا آب مرغ به جوش آید و بعد حرارت را کم می کنیم تا مرغ ها به آرامی بپزند و در پایان مقدار کمی آب ( یک لیوان ) باقی بماند .

بعد از پخت مرغ ها در 10 دقیقه آخر زعفران را اضافه کرده و خاموش می کنیم .

برای تهیه زرشک پلو نیز ابتدا باید برنج را از چند ساعت قبل با کمی نمک بگذریم تا خیس بخورد .

در یک قابلمه متناسب با مقدار برنج آب ریخته و می گذاریم تا به جوش آید . آّب روی برنج را خالی می کنیم و در قابلمه در حال جوش می ریزیم . یک قاشق آبلیمو و یا ماست را هم به برنج اضافه می کنیم . با این کار برنج آبکش شده سفیدتری خواهیم داشت .

یکی دوبار برنج را به آرامی هم می زنیم و صبر می کنیم تا برنج به جوش آید و بعد کف روی آن را می گیریم .

کمی که گذشت یکی از دانه های برنج را با ناخن نصف می کنیم . اگر به اندازه یک نقطه سفید وسط برنج خام مانده بود ، وقت آبکش کردن برنج است . در این مرحله می توانیم یک پیمانه آب سرد به برنج اضافه کنیم ( در این حالت به دانه های برنج شوک وارد شده و دانه های برنج قد می کشند )

برنج را در سبد آبکش ریخته و روی آن آب ولرم می ریزیم تا دانه های برنج به هم نچسبد .

برای تهیه ته دیگ کف قابلمه مورد نظر کمی روغن ریخته و می گذاریم داغ شود . یک عدد تخم مرغ را به همراه دو قاشق ماست و یک قاشق زعفران دم کرده هم می زنیم تا یکدست شود . سپس یک قاشق آرد و کمی نمک را به آن اضافه می کنیم ( در حدی که غلظت آن مثل ماست شود ) و هم می زنیم و در کف قابلمه ریخته و اجازه می دهیم کمی خودش را بگیرد .

سپس بقیه برنج آبکش شده را به آرامی روی ته دیگ ریخته و در قابلمه دمی می گذاریم و زیر حرارت را بلند می کنیم تا برنج کمی بخار کند و بعد زیر برنج را کم می کنیم تا با حرارت ملایم در مدت ۴۵ دقیقه برنج ما دم بکشد  .

زرشک های شسته شده و خلال پسته را در کمی کره تفت می دهیم و در صورت تمایل یک قاشق شکر نیز به آن می زنیم .

در یک کاسه دو قاشق زعفران را با یک کفگیر برنج مخلوط کرده و ته قالب مورد نظر می ریزیم و روی آن را با برنج سفید می پوشانیم تا قالب کاملا پر شود و بعد قالب را در ظرف مورد نظر بر می گردانیم . روی برنج را با زرشک و خلال پسته تزئین و مرغ ها و ته دیگ را در کنار برنج قرار می دهیم .

زرشک پلو با مرغ را با سالاد فصل نوش جان کنید .

 

  1. مقدار شکر و زرشک بستگی به خودتان دارد . در صورت تمایل می توانید شکر را حذف و یا بیشتر کنید .

هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*