دلمه برگ انگور

زمان آماده سازی
120 دقیقه
حداکثر زمان پخت
120 دقیقه
میزان دشواری
سخت
مناسب برای
4 نفر
وعده غذایی
نهار و شام
نوشته شده توسط
ارسال شده در
1 عدد
پیاز
به مقدار لازم
روغن
1 قاشق غذا خوری
رب گوجه فرنگی
1/2 قاشق چای خوری
زردچوبه
به مقدار لازم
نمک و فلفل
4 قاشق غذا خوری
سرکه
2 قاشق غذا خوری
شکر
200 گرم
گوشت چرخ کرده
1/2 پیمانه
زرشک
3/4 پیمانه
لپه
300 گرم
سبزی دلمه
2 پیمانه
برنج نیم دانه
دلمه برگ انگور

دلمه یکی از غذاهای شرقی است که علاوه بر ایران ، در بسیاری از کشورهای آسیای مرکزی ، جنوبی و روسیه نیز تهیه می شود. دلمه را می توان با برگ انگور، بادمجان ، کلم ، فلفل دلمه ، گوجه فرنگی درست کرد . ولی رایج ترین و پر طرفدارترین دلمه ، دلمه برگ انگور است که بسیار خوشمزه بوده و معمولا در فصل بهار که برگ انگور موجود است خانم های کدبانو این غذای خوشمزه را درست می کنند .
سایت آشپزی آیکابان طرز تهیه دلمه برگ انگور ( برگ مو ) رآ اموزش می دهد .
برای تهیه دلمه برگ انگور ، ابتدا برنج را یکی دو ساعت می گذاریم تا خیس بخورد .
لپه ها را که از شب قبل خیس کرده و آب آن را چندین بار عوض کرده ایم را با مقداری آب می گذاریم تا بپزند .
سبزی دلمه شامل ( تره یا پیازچه ، ترخون ، شوید ، گشنیز ، جعفری و مرزه ) را پاک کرده و می شوییم . سبزی ها را کناری می گداریم تا آب آن کشیده شود و بعد خرد می کنیم . ( من برای سبزی دلمه پیازچه ، جعفری ، شوید ، گشنیز و جعفری را به نسبت مساوی ، ترخون نصف بسته و مرزه 1/3 بسته استفاده می کنم )
برنج را با مقداری کمی آب و نمک می گذاریم تا نیم پز شود .
در یک تابه کمی روغن ریخته و یک عدد پیاز نگینی شده را در آن تفت می دهیم تا طلایی رنگ شود . سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند . لپه پخته شده و زرشک را نیز اضافه می کنیم . فلفل ، زردچوبه و یک قاشق غذاخوری رب را نیز اضافه کرده و بعد از روی حرارت بر می داریم . برنج نیم پز و سبزی خرد شده را نیز اضافه کرده و تمامی مواد را باهم مخلوط می کنیم . ( اگر مواد دلمه برگ مو کم نمک بود مقداری نمک به آن اضافه می کنیم )
کف قابلمه مقدار کمی روغن ریخته و ته آن را با برگ انگور می پوشانیم .
حالا شروع به پیچیدن دلمه برگ انگور می کنیم . دلمه ها را می توانید به صورت بقچه ای و یا لوله ای بپیچید و آنها را به صورت مرتب و ردیفی داخل قابلمه قرار می دهیم تا مواد دلمه برگ انگور تمام شود .
بعد از اینکه تام دلمه ها را آماده کردیم ، دو لیوان آب ، شکر و سرکه را باهم مخلوط کرده و به دلمه برگ انگور اضافه می کنیم .
قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم تا آب آن به جوش آید و کمی تبخیر شود . سپس در قابلمه دمی گذاشته و اجازه می دهیم دلمه برگ انگور به مدت 1.5 تا 2 ساعت روی گاز بماند و دم بکشد .
در صورت تمایل بعد از پخت دلمه برگ انگور می توانید روی آن کمی روغن آب شده بریزید تا دلمه های براق تر و خوش رنگ تری داشته باشید .
دلمه ها را در ظرف مورد نظر کشیده و بعد از تزئین سرو کنید .

  1. در صورت تمایل می توانید مرزه را از سبزی دلمه حذف و یا از مرزه خشک استفاده کنید .
  2. استفاده از شکر و سرکه در دلمه برگ انگور سلیقه ای است و می توانید مقدار آن را تغییر دهید .
  3. در تهیه دلمه برگ انگور می توانید زرشک را نیز حذف کنید .

هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*