شله زرد

زمان آماده سازی
30 دقیقه
حداکثر زمان پخت
180 دقیقه
میزان دشواری
متوسط
مناسب برای
6 نفر
وعده غذایی
دسر
نوشته شده توسط
ارسال شده در
1 پیمانه
برنج نیم دانه
2 پیمانه
شکر
1 استکان
گلاب
1 استکان
زعفران دم کرده
50 گرم
خلال بادام
25 گرم
کره
شله زرد

شله زرد یکی از غذاهای نذری است که بیشتر در ماه مبارک رمضان و ماه محرم تهیه می شود . این غذای خوشمزه در تمام مناطق ایران تهیه شده و بسیار پر طرفدار است .
در بسیاری از مواقع شله زرد را در مهمانی ها به عنوان دسر نیز سرو می کنند .
سایت آشپزی آیکابان طرز تهیه شله زرد را آموزش می دهد .
برای تهیه شله زرد ، ابتدا برنج نیم دانه ایرانی را با مقداری آب از شب قبل می گذاریم تا خیس بخورد .
سپس در یک قابلمه به اندازه 6 ت 7 برابر برنج آب ریخته و روی حرارت قرار می دهیم . آب روی برنج را خالی کرده وداخل آب می ریزیم .
بعد از اینکه آب به جوش آمد ، حرارت را کم می کنیم تا برنج ما به آرامی و با حرارت ملایم نرم شده و کاملا مغز پخت و باز شود .
سپس شکر را کم کم به برنج اضافه کرده و هم می زنیم تا برنج و شکر کاملا باهم ترکیب شوند . ( به هیچ عنوان قبل از پخت کامل برنج ، شکر را به آن اضافه نکنید چرا که باعث می شود برنج خام مانده و کاملا مغز پخت نشود )
در این مرحله برنج را مرتب هم می زنیم تا شله زرد ما لعاب بیندازد ( حدود نیم ساعت تا یک ساعت زمان لازم است )
حالا کره ، زعفران و گلاب را نیز اضافه کرده و اجازه می دهیم تا زعفران کاملا رنگش را پس دهد و شله زرد ما جا بیفتد .
نیم ساعت دیگر صبر کرده و بعد زیر حرارت را خاموش کنید .
خلال بادام را می توانید در این مرحله اضافه کنید ولی اگر دوست دارید خلال بادام ها نرم تر شوند ، آن را همزمان با گلاب و کره اضافه کنید .
بعد از اینکه شله زرد آماده شد ، آن را در ظرف های مورد نظر کشیده و بعد از اینکه کاملا خنک شد تزئین می کنیم .

  1. برای تهیه شله زرد حتما از برنج نیم دانه ایرانی استفاده کنید .
  2. مقدار آب بکار رفته در تهیه شله زرد با توجه به نوع برنج متفاوت است . اگر آب شله زرد شما کم بود می توانید به آن مقداری آبجوش اضافه کنید.
  3. مقدار شکر به کار رفته در شله زرد به شما بستگی دارد . در صورت تمایل می توانید مقدار آن را به 1.5 لیوان کاهش دهید .

هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*