آش رشته یکی از پر طرفدارترین آش های ایرانی است که به عنوان پیش غذا، نهار، عصرانه صرف می شود و در مراسم های خاصی مانند شب یلدا و چهارشنبه سوری نیز پخت میشود . علاوه برآن آش رشته یکی از غذاهایی است که برای سفره های نذری نیز تهیه میشود .
چون در آش رشته از اقلام زیادی از جمله حبوبات و سبزی و کشک و رشته استفاده می شود در نتیجه این غذا حاوی ویتامین ها ، املاح ، پروتیین ، کربوهیدرات و … است و به همین دلیل می توان آش رشته را به عنوان یک وعده غذایی کامل در نظر گرفت.
ابتدا پیاز و سیر را خلالی کرده و در قابلمه ای روغن می ریزیم و پیازها را به آن اضافه کرده ، صبر می کنیم تا نرم و طلایی رنگ شوند. سپس سیر را هم اضافه می کنیم و بعد فلفل و زردچوبه را هم می زنیم و کمی نعنا خشک هم اضافه می کنیم .
بعد سبزی آش رشته را هم به پیاز داغ اضافه می کنیم و آب می ریزیم تا زمانی که سبزی ها بپزند و بعد حبوبات پخته شده را به آن اضافه می کنیم.
در پایان یک قاشق غذا خوری آرد را در کمی آب حل کرده و به قابلمه اضافه می کنیم و هم می زنیم تا آرد در آش رشته گلوله نشود و به صورت یک دست درآید.
بعد رشته آش را هم اضافه می کنیم. وقتی رشته پخت کشک را اضافه می کنیم .
- سبزی مخصوص آش شامل ( تره - جعفری - اسفناج - گشنیز -شوید ) است.
سبزی آش نباید زیاد خرد شود.در صورت نبودن اسفناج می توانید از برگ چغندر استفاده کنید.
- حبوبات آش رشته شامل ( نخود - لوبیاقرمز- لوبیا چیتی - عدس) است .
- حبوبات را باید حداقل از یک روز قبل در آب خیس کرده و تا روز بعد چند بار آب آن را عوض کنید. تا نفخ حبوبات کاملا گرفته شود.
عدس را جداگانه خیس کنید و جداگانه بپزید.
بعد از پخت حبوبات آب آنرا خالی کنید و از آن در تهیه آش استفاده نکنید .
- نمک آش رشته را بعد از اضافه کردن رشته و کشک اضافه کنید چون کشک و رشته آش نمک دارند . در مرحله آخر پخت، آش را بچشید و اگر نمک آن کم بود مقداری نمک به آن اضافه کنید.
- کشک آش رشته باید بعد آن که رشته آش پخت اضافه کنید .البته می توانید کشک نزنید و به دلخواه در کنار آش رشته مصرف کنید.
- برای تزیین آش می توانید از پیاز داغ ، سیر داغ ، کشک و زعفران استفاده کنید.
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !