آش رشته

زمان آماده سازی
30 دقیقه
حداکثر زمان پخت
120 دقیقه
میزان دشواری
متوسط
مناسب برای
4 نفر
وعده غذایی
پیش غذا
نوشته شده توسط
ارسال شده در
2 مشت
رشته آش
600 گرم
سبزی آش
1 1/2 پیمانه
حبوبات پخته شده
2 عدد متوسط
پیاز
5 حبه
سیر
1 قاشق غذا خوری
روغن جامد
1 قاشق چای خوری
زردچوبه
به مقدار لازم
نمک
به مقدار لازم
فلفل سیاه
1 قاشق غذا خوری
نعنا خشک
به مقدار لازم
کشک
آش رشته

آش رشته یکی از پر طرفدارترین آش های ایرانی است که به عنوان پیش غذا، نهار، عصرانه صرف می شود و در مراسم های خاصی مانند شب یلدا و چهارشنبه سوری نیز پخت میشود . علاوه برآن آش رشته یکی از غذاهایی است که برای سفره های نذری نیز تهیه میشود .
چون در آش رشته از اقلام زیادی از جمله حبوبات و سبزی و کشک و رشته استفاده می شود در نتیجه این غذا حاوی ویتامین ها ، املاح ، پروتیین ، کربوهیدرات و … است و به همین دلیل می توان آش رشته را به عنوان یک وعده غذایی کامل در نظر گرفت.

ابتدا پیاز و سیر را خلالی کرده و در قابلمه ای روغن می ریزیم و پیازها را به آن اضافه کرده ، صبر می کنیم تا نرم و طلایی رنگ شوند. سپس سیر را هم اضافه می کنیم و بعد فلفل و زردچوبه را هم می زنیم و کمی نعنا خشک هم اضافه می کنیم .
بعد سبزی آش رشته را هم به پیاز داغ اضافه می کنیم و آب می ریزیم تا زمانی که سبزی ها بپزند و بعد حبوبات پخته شده را به آن اضافه می کنیم.
در پایان یک قاشق غذا خوری آرد را در کمی آب حل کرده و به قابلمه اضافه می کنیم و هم می زنیم تا آرد در آش رشته گلوله نشود و به صورت یک دست درآید.
بعد رشته آش را هم اضافه می کنیم. وقتی رشته پخت کشک را اضافه می کنیم .

  1. سبزی مخصوص آش شامل ( تره - جعفری - اسفناج - گشنیز -شوید ) است. سبزی آش نباید زیاد خرد شود.در صورت نبودن اسفناج می توانید از برگ چغندر استفاده کنید.
  2. حبوبات آش رشته شامل ( نخود - لوبیاقرمز- لوبیا چیتی - عدس) است .
  3. حبوبات را باید حداقل از یک روز قبل در آب خیس کرده و تا روز بعد چند بار آب آن را عوض کنید. تا نفخ حبوبات کاملا گرفته شود. عدس را جداگانه خیس کنید و جداگانه بپزید. بعد از پخت حبوبات آب آنرا خالی کنید و از آن در تهیه آش استفاده نکنید .
  4. نمک آش رشته را بعد از اضافه کردن رشته و کشک اضافه کنید چون کشک و رشته آش نمک دارند . در مرحله آخر پخت، آش را بچشید و اگر نمک آن کم بود مقداری نمک به آن اضافه کنید.
  5. کشک آش رشته باید بعد آن که رشته آش پخت اضافه کنید .البته می توانید کشک نزنید و به دلخواه در کنار آش رشته مصرف کنید.
  6. برای تزیین آش می توانید از پیاز داغ ، سیر داغ ، کشک و زعفران استفاده کنید.

هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !

پاسخ دهید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*