آبگوشت

زمان آماده سازی
30 دقیقه
حداکثر زمان پخت
360 دقیقه
میزان دشواری
آسان
مناسب برای
3 نفر
وعده غذایی
نهار و شام
نوشته شده توسط
ارسال شده در
300 گرم
گوشت گوسفندی با استخوان و چربی
1 مشت
نخود و لوبیا چیتی
2 عدد بزرگ
پیاز
1 قاشق غذا خوری
رب گوجه فرنگی
به مقدار لازم
نمک
به مقدار لازم
فلفل سیاه
به مقدار لازم
زردچوبه
1 قاشق چای خوری
روغن جامد
1 قاشق چای خوری
مرزه خشک
2 عدد کوچک
سیب زمینی
2 عدد کوچک
گوجه فرنگي
آبگوشت

آبگوشت یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که از گذشته تا به امروز طرفداران زیادی داشته و دارد.

آبگوشت چون از ترکیب حبوبات ، گوشت و سبزیجات تهیه می شود غذایی بسیار مناسب برای کودکان و سالمندان است .

خوردن آبگوشت در یک روز سرد زمستانی با مخلفات کنار آن حسابی می چسبد .

آبگوشت انواع مختلفی دارد و در هر شهری به سبک و شیوه آن شهر تهیه می شود .

من هم امروز در سایت آشپزی آیکابان به سبک و سیاق خودم این غذای لذیذ را  درست کردم که بسیار خوشمزه شد .

ابتدا گوشت را داخل قابلمه گذاشته و روی آن آب می ریزیم و بر روی گاز قرار می دهیم تا به جوش آید .بعد کف روی گوشت را می گیریم به طوری که آب گوشت کاملا شفاف شود .( اگر آب روی گوشت کم شد کمی آبجوش اضافه کنید .)

نخود و لوبیا را که از روز قبل داخل آب گذاشته و نفخ آن را گرفته ایم را به همراه دو عدد گوجه و یک عدد پیاز به آبگوشت اضافه می کنیم و در قابلمه را می بندیم تا با حرارت ملایم آبگوشت به مدت 5 ساعت بپزد . سپس در قابلمه دیگری یک قاشق چای خوری روغن ریخته و پیاز نگینی شده را به آن اضافه می کنیم و وقتی پیازها نرم و طلایی رنگ شدند ، نمک و فلفل و رب را زده و هم می زنیم و کمی از دنبه داخل ابگوشت را به همراه یک عدد گوجه به پیاز داغ اضافه کرده و می کوبیم و به آبگوشت اضافه می کنیم . و نمک را هم به میزان دلخواه می زنیم .

دو عدد سیب زمینی را پوست گرفته و یا پوست آن را تمیز شسته و به آبگوشت اضافه کرده ، در پایان مرزه را هم اضافه می کنیم و می گذاریم تا سیب زمینی ها در داخل آبگوشت بپزد.

  1. بهترین ظرف برای تهیه آبگوشت دیزی سنگی و دیزی سفالی است . اگر از دیزی سفالی استفاده می کنید بعد اینکه کف گوشت را در قابلمه دیگری گرفتید و آب آن به جوش آمد به دیزی سفالی منتقل کنید چون دیزی سفالی در حرارت بالا ترک بر می دارد . بعد آن را روی حرارت ملایم قرارداده و بگذارید تا آبگوشت به مدت 5 تا 6 ساعت بپزد .
  2. نفخ نخود و لوبیا را حتما از روز قبل بگیرید و آب روی آن را چندین مرتبه عوض کنید .
  3. برای پیاز داغ زیاد روغن استفاده نکنید چون خود آبگوشت دنبه دارد و به حد کافی ابگوشت چرب می شود . می توانید دنبه را در قابلمه کوبیده و روی حرارت بگذارید و بعد پیاز را اضافه کنید در این صورت نیازی به روغن نخواهد داشت .
  4. گوشت گوسفندی هرچه تازه تر باشد آبگوشت خوشمزه تری خواهیم داشت . گوشت آبگوشتی معمولا از قسمت گردن و دنبالچه و قلوه گاه انتحاب می شود چون هم چرب تر است و هم استخوان دارد .
  5. نمک را همیشه در پایان اضافه کنید چون اگر زود تر بزنید گوشت و حبوبات دیرتر می پزند .
  6. آبگوشت را همراه با سبزی تازه و پیاز و ترشی نوش جان نمایید . آبگوشت چون چرب است و حبوبات داخل آن هم نفاخ است بهتر است همراه با ترشی مصرف شود تا راحت تر هضم شود .

هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !

پاسخ دهید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*