فتیر قتلمه

زمان آماده سازی
60 دقیقه
حداکثر زمان پخت
60 دقیقه
میزان دشواری
سخت
مناسب برای
5 نفر
وعده غذایی
نهار و شام
نوشته شده توسط
ارسال شده در
2 1/2 کیلو گرم
آرد گندم
2 قاشق غذا خوری
خمیر مایه
200 گرم
روغن
1 قاشق مربا خوری
زردچوبه
به مقدار لازم
نمک
به مقدار لازم
آب
فتیر قتلمه

فتیر قَتلَمه یکی از نان های سنتی خراسان شمالی است که بسیار خوشمزه است و می توان آن را به صورت ساده سرو کرد و یا از آن در تهیه یکی از غذاهای محلی به نام فتیر مَسکِه استفاده کرد که بسیار لذیذ و پر طرفدار بوده و یکی از غذاهای ویژه کرمانجان خراسان شمالی در فصل بهار محسوب می شود .
فتیر قتلمه به روش خاصی تهیه می شود که در زیر توضیح داده می شود .
سایت آشپزی آیکابان طرز تهیه فتیر قتلمه را آموزش می دهد .
برای تهیه فتیر قتلمه ابتدا آرد را با نمک و آب مخلوط می کنیم . سپس پودر خمیر ترش یا همان خمیر مایه را به آن اضافه کرده و حسابی ورز می دهیم . روی خمیر را با پارچه ای پوشانده و اجازه می دهیم تا خمیر ور بیاید .
روغن را روی حرارت می گذاریم تا باز شده و داغ شود . سپس زردچوبه را به آن اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا بوی خامی زردچوبه از بین یرود .
روی سطح کار را آرد پاشی کرده و خمیر ور آمده را روی آن با وردنه به قطر نیم سانت باز می کنیم .
مخلوط روغن و زردچوبه را روی خمیر باز شده می ریزیم و بعد با یک چاقو ، خمیر را به قطعات 3 سانتی تقسیم می کنیم . قطعات خمیر را رول کرده و به صورت گلوله های کوچک در می آوریم .
حالا گلوله های خمیر ( چونه ها ) را دوباره با وردنه به قطر یک سانتی متر باز می کنیم و بعد آنها را در فر و یا تنور قرار داده و می پزیم .
اگر بخواهید فتیر مسکه درست کنید باید لابه لای فتیرهای قتلمه ، کره محلی گاوی و یا گوسفندی قرار دهید و بعد روی حرارت ملایم قرار دهید تا کره باز شده و به خورد فتیر قتلمه برود .
سپس روی فتیر مسکه شکر و در صورت تمایل دارچین ریخته و سرو کنید .

  1. فتیر مسکه بسیار سنگین بوده و بهتر است با دوغ نوش جان کنید تا چربی موجود در فتیر مسکه خنثی شود .

هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*