باسلوق یکی از اصیل ترین شیرینی های ایرانی است که در سفره نوروز و شب یلدا جایگاه ویژه ای دارد و چون بلیعدن آن بسیار راحت است به آن راحت الحلقوم نیز می گویند . این شیرینی (باسلوق) سوغات اراک ، مراغه و ملایر است که در آن از شیره انگور استفاده می شود .
نشاسته ذرت را در قابلمه نچسب ریخته ، دو لیوان آب به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم تا نشاسته در آب حل شود ، سپس از صافی رد می کنیم تا صاف و یکدست شود .
شکر را هم اضافه می کنیم و هم می زنیم . قابلمه را روی گاز با حرارت ملایم می گذاریم و به صورت مداوم هم می زنیم تا مایع گلوله نشود . اگر گلوله شد می توانید با پشت قاشق صاف کنید .
گلاب را هم اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا نشاسته سفت شود . کره را هم اضافه کنید و هم بزنید .
مایع را باید آنقدر هم بزنیم تا در پایان مانند خمیری در وسط قابلمه بماند .
اگر می خواهید باسلوق زعفرانی یا کاکائویی داشته باشید باید بعد از صاف کردن نشاسته ، زعفران یا پودر کاکائو را که در مقدار کمی آب حل کرده اید را اضافه کنید .
بعد از اینکه خمیر خنک شد ، به اندازه یک گردو از خمیر را برداشته وسط آن گردو ، بادام و یا پسته گذاشته و گلوله می کنیم و در پودر نارگیل می غلتانیم . روی باسلوق ها را هم می توانید با گردو ، بادام و پسته تزیین کنید .
و یا اینکه سطح کار آرد بپاشید روی آرد پودر نارگیل بریزید و بعد مایع باسلوق را روی آن صاف کنید و مغز گردو را در یک طرف آن بگذارید و رول کنید . به مدت 2 ساعت داخل یخچال قرار دهید و بعد مانند رولت برش بزنید .
می توانید برای رنگی کردن باسلوق ها از رنگ ها خوراکی و برای طعم دار کردن آن هم از اسانسهای مختلف استفاده کنید .
به جای آب می توانید از آبمیوه برای رنگی کردن و طعم دار شدن باسلوق ها استفاده کنید .
مایع صاف شده باید حرارت کافی ببیند در غیر این صورت باسلوق بوی خامی می دهد .
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !