باسلوق

زمان آماده سازی
30 دقیقه
حداکثر زمان پخت
120 دقیقه
میزان دشواری
آسان
وعده غذایی
دسر
نوشته شده توسط
ارسال شده در
1 پیمانه
نشاسته ذرت
2 پیمانه
آب
1/2 پیمانه
گلاب
1 پیمانه
شکر
50 گرم
کره
1 قاشق غذا خوری
زعفران
1 قاشق مربا خوری
پودر کاکائو
به مقدار لازم
پودر نارگیل
به مقدار لازم
گردو
برای تزئین
خلال پسته
برای تزئین
خلال بادام
باسلوق

باسلوق یکی از اصیل ترین شیرینی های ایرانی است که در سفره نوروز و شب یلدا جایگاه ویژه ای دارد و چون بلیعدن آن بسیار راحت است به آن راحت الحلقوم نیز می گویند . این شیرینی (باسلوق) سوغات اراک ، مراغه و ملایر است که در آن از شیره انگور استفاده می شود .

طرز تهیه باسلوق یا راحت الحلقوم در آیکابان :

نشاسته ذرت را در قابلمه نچسب ریخته ، دو لیوان آب به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم تا نشاسته در آب حل شود ، سپس از صافی رد می کنیم تا صاف و یکدست شود .

شکر را هم اضافه می کنیم و هم می زنیم . قابلمه را روی گاز با حرارت ملایم می گذاریم و به صورت مداوم هم می زنیم تا مایع  گلوله نشود . اگر گلوله شد می توانید با پشت قاشق صاف کنید .

گلاب را هم اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا نشاسته سفت شود . کره را هم اضافه کنید و هم بزنید .

مایع را باید آنقدر هم بزنیم تا در پایان مانند خمیری در وسط قابلمه بماند .

اگر می خواهید باسلوق زعفرانی یا کاکائویی داشته باشید باید بعد از صاف کردن نشاسته ، زعفران یا پودر کاکائو را که در مقدار کمی آب حل کرده اید را اضافه کنید .

بعد از اینکه خمیر خنک شد ، به اندازه یک گردو از خمیر را برداشته وسط آن گردو ، بادام و یا پسته گذاشته و گلوله می کنیم و در پودر نارگیل می غلتانیم . روی باسلوق ها را هم می توانید با گردو ، بادام و پسته تزیین کنید .

و یا اینکه سطح کار آرد بپاشید روی آرد پودر نارگیل بریزید و بعد مایع باسلوق را روی آن صاف کنید و مغز گردو را در یک طرف آن بگذارید و رول کنید . به مدت 2 ساعت داخل یخچال قرار دهید و بعد مانند رولت برش بزنید .

  1. می توانید برای رنگی کردن باسلوق ها از رنگ ها خوراکی و برای طعم دار کردن آن هم از اسانسهای مختلف استفاده کنید .
  2. به جای آب می توانید از آبمیوه برای رنگی کردن و طعم دار شدن باسلوق ها استفاده کنید .
  3. مایع صاف شده باید حرارت کافی ببیند در غیر این صورت باسلوق بوی خامی می دهد .

هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*