یکی از بهترین چاشنی ها که برای سفره صبحانه تهیه می شود ، مربا است که انواع مختلفی دارد و از میوه های مختلفی هم برای تهیه آن استفاده می شود . بعضی مرباها شیرین هستند و بعضی دیگر ترش و ملس . یکی از خوشمزه ترین انواع مربا ، مربای زرشک تازه است که طعم ملسی دارد و بسیار خوش رنگ و رو نیز می باشد . مربای زرشک طرز تهیه راحتی دارد و در کوتاه ترین زمان آماده می شود . سایت آشپزی و شیرینی پزی آیکابان طرز تهیه مربای زرشک را آموزش می دهد . برای تهیه مربای زرشک ، ابتدا زرشک های تازه را کاملا پاک کرده و با آب سرد می شوییم . سپس به مدت ۱ ساعت در آب سرد قرار می دهیم تا خاک های چسبیده به آن نیز جدا شود و دوباره آبکشی می کنیم . زرشک های شسته شده را داخل قابلمه ریخته و شکر را به آن اضافه کرده و لابه لای زرشک ها می ریزیم تا شکر به خورد زرشک ها برود و آب بیاندازند . بهتر است زرشک ها را به مدت ۱ شب تا صبح و یا بیشتر همراه با شکر در یخچال قرار دهیم تا آب بیندازند . مقدار شکر آن نیز بنا به سلیقه متفاوت است . اما معمولا برای میوه های ترشی مانند آلبالو و یا زرشک ۱٫۵ برابر مقدار میوه شکر اضافه می شود . اگر ملس تر دوست دارید می توانید مقدار شکر و زرشک را برابر بریزید . سپس قابلمه را از یخچال بیرون آورده و روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش آید . سپس زیر شعله را کم می کنیم تا مربای زرشک یکی دو جوش دیگر بزند و آماده شود . از آنجا که زرشک ها زود له می شوند نیازی به پخت زیاد آن نیست . بنابراین اگر احساس کردید دانه های زرشک نرم شده ولی شربت آن هنوز غلیظ نشده ، بهتر است زرشک ها را از شربت جدا کرده و آن را جداگانه روی حرارت قرار دهید تا کمی غلیظ شود و بعد زرشک های پخته را به آن اضافه کنید . در پایان بعد از پخت مربای زرشک و بعد از خاموش کردن حرارت ، در صورت تمایل به آن مقدار کمی وانیل اضافه می کنیم . مربای زرشک را بعد از سرد شدن در ظرف مورد نظر ریخته و به مدت ۳ روز در یخچال قرار داده و بعد استفاده می کنیم .
معمولا در اواخر پخت مرباها به آن مقداری آبلیمو اضافه می کنند تا از شکرک زدن مربا جلوگیری شود . اما چون مربای زرشک ترش است نیازی به اضافه کردن آبلیمو نیست .
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !