آش قایِش یکی از انواع آش های محلی خراسان شمالی است که مردم ترک زبان و کرمانج این منطقه آن را در فصل بهار و با سبزی های محلی مانند اسفناج تهیه می کنند .
در تهیه این آش از نوعی رشته پهن به نام قایِش استفاده می شود که معمولا خانم های خانه دار خودشان آن را در منزل می بُرند .
سایت آشپزی آیکابان طرز تهیه آش قایِش خراسان شمالی را آموزش می دهد .
برای تهیه آش قایِش ، ابتدا نخودها را که از شب قبل خیس و آب آن را چندین بار عوض کرده ایم را در قابلمه ریخته و با مقداری آب روی حرارت می گذاریم تا بپزند .
دو عدد پیاز را خلالی کرده و در کمی روغن تفت می دهیم تا سبک و طلایی رنگ شوند . سیرهای حلقه شده و زردچوبه را به پیازها اضافه کرده و تفت می دهیم . نعنا را نیز اضافه کرده و زیر حرارت را خاموش می کنیم .
در یک قابلمه دیگر آب را می ریزیم تا به جوش آید . اسفناج ها را شسته و خرد می کنیم و به آب در حال جوش اضافه می کنیم . 20 دقیقه آخر پخت اسفناج ها ، رشته قایِش را به همراه یک لیوان دوغ و نخودهای پخته اضافه کرده و اجازه می دهیم تا رشته ها نیز بپزند .
سپس رشته قایِش را به همراه سبزی و نخودهای آن آبکش کرده و به آن ماست و یا دوغ را اضافه می کنیم .
آش قایِش را در ظرف مورد نظر ریخته و روی آن کره آب شده می ریزیم .
آش قایِش را با سیرداغ و پیاز داغ تزئین کرده و با ماست یا دوغ سرو کنید .
خواص اسفناج :
برگ اسفناج سرشار از ویتامین های A ، B ، C و آهن و پتاسیم می باشد .
اسفناج بدن را قلیایی می کند .
اسفناج برای درمان ورم روده کوچک به کار می رود .
اسفناج ملین است و در درمان یبوست موثر است .
اسفناج برای کاهش وزن و لاغر شدن مفید بوده و در رفع تشنگی نیز موثر است .
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !