آش قایِش

زمان آماده سازی
40 دقیقه
حداکثر زمان پخت
40 دقیقه
میزان دشواری
متوسط
مناسب برای
6 نفر
وعده غذایی
عصرانه
نوشته شده توسط
ارسال شده در
2 مشت
رشته قایِش
500 گرم
اسفناج خرد شده
2 عدد
پیاز
5 حبه
سیر
1 پیمانه
نخود
1 قاشق غذا خوری
نعنا خشک
1 قاشق چای خوری
زردچوبه
به مقدار لازم
نمک
به مقدار لازم
کره آب شده
به مقدار لازم
دوغ
آش قایِش

آش قایِش یکی از انواع آش های محلی خراسان شمالی است که مردم ترک زبان و کرمانج این منطقه آن را در فصل بهار و با سبزی های محلی مانند اسفناج تهیه می کنند .
در تهیه این آش از نوعی رشته پهن به نام قایِش استفاده می شود که معمولا خانم های خانه دار خودشان آن را در منزل می بُرند .
سایت آشپزی آیکابان طرز تهیه آش قایِش خراسان شمالی را آموزش می دهد .
برای تهیه آش قایِش ، ابتدا نخودها را که از شب قبل خیس و آب آن را چندین بار عوض کرده ایم را در قابلمه ریخته و با مقداری آب روی حرارت می گذاریم تا بپزند .
دو عدد پیاز را خلالی کرده و در کمی روغن تفت می دهیم تا سبک و طلایی رنگ شوند . سیرهای حلقه شده و زردچوبه را به پیازها اضافه کرده و تفت می دهیم . نعنا را نیز اضافه کرده و زیر حرارت را خاموش می کنیم .
در یک قابلمه دیگر آب را می ریزیم تا به جوش آید . اسفناج ها را شسته و خرد می کنیم و به آب در حال جوش اضافه می کنیم . 20 دقیقه آخر پخت اسفناج ها ، رشته قایِش را به همراه یک لیوان دوغ و نخودهای پخته اضافه کرده و اجازه می دهیم تا رشته ها نیز بپزند .
سپس رشته قایِش را به همراه سبزی و نخودهای آن آبکش کرده و به آن ماست و یا دوغ را اضافه می کنیم .
آش قایِش را در ظرف مورد نظر ریخته و روی آن کره آب شده می ریزیم .
آش قایِش را با سیرداغ و پیاز داغ تزئین کرده و با ماست یا دوغ سرو کنید .
خواص اسفناج :
برگ اسفناج سرشار از ویتامین های A ، B ، C و آهن و پتاسیم می باشد .
اسفناج بدن را قلیایی می کند .
اسفناج برای درمان ورم روده کوچک به کار می رود .
اسفناج ملین است و در درمان یبوست موثر است .
اسفناج برای کاهش وزن و لاغر شدن مفید بوده و در رفع تشنگی نیز موثر است .

هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*