کلمپه خرمایی یکی از شیرینی های بسیار خوشمزه کرمانی هاست که چون در تهیه آن از خرما و گردو استفاده می شود بسیار مقوی و انرژی زاست و یکی از شیرینی هایی است که کرمانی ها در عید نوروز با آن از میهمانان خود پذیرایی می کنند .
برای تهیه کلمپه خرمایی ابتدا در ظرف مناسبی آرد را با روغن جامد خوب مخلوط کرده و ورز می دهیم تا به صورت خمیر در آید .
در کاسه دیگری ، زرده های تخم مرغ ، زعفران دم کرده ، ماست و بکینگ پودر را خوب مخلوط کرده و به آرد و روغن اضافه و مخلوط می کنیم .
خمیر بدست آمده حالت چسبندگی دارد که به مدت دو ساعت داخل یخچال قرار می دهیم تا استراحت کند و چسبندگی خمیر از بین برود .
تا خمیر آماده شود مواد میانی کلمپه خرمایی را آماده می کنیم .
خرماها را شسته و پوست گرفته و له می کنیم و کمی گلاب و روغن مایع در حدی که شل نشود به آن اضافه می کنیم سپس گردوی خرد شده و ادویه های دیگر را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم تا به صورت خمیر در آید .
از خمیر گلوله های کوچک برداشته و گرد می کنیم و در سینی قرار می دهیم .
بعد از دو ساعت ، خمیر را روی سطح کار که کمی آرد پاشی کرده اید پهن کنید و با قالب گرد و یا ته لیوان قالب بزنید .
از مواد میانی کلمپه ها برداشته و در وسط خمیر قرار می دهیم و بعد یک لایه دیگر از خمیر را روی آن قرار داده و با مهر مخصوص طرح می زنیم و بعد دور کلمپه خرمایی را با دست می پیچیم .
تمام کلمپه ها را در سینی فر می چینیم و روی آنها را با پودر پسته و یا کنجد تزئین می کنیم ، سپس در فری که از قبل گرم شده به مدت 15 تا 20 دقیقه در دمای 160 درجه سانتی گراد قرار می دهیم تا بپزند .
قبل از مهر زدن روی کلمپه خرمایی حتما به مهر آرد بزنید تا به کلمپه ها نچسبد .
کلمپه ها را در حدی در فر قرار می دهیم که بپزند و رنگ ان تغییر نکند .
به جای روغن جامد می توانید از روغن حیوانی نیز استفاده کنید .
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !