کلمپه خرمایی

زمان آماده سازی
180 دقیقه
حداکثر زمان پخت
15 دقیقه
میزان دشواری
متوسط
مناسب برای
10 نفر
وعده غذایی
عصرانه
نوشته شده توسط
ارسال شده در
500 گرم
آرد
250 گرم
روغن جامد
180 گرم
ماست
2 عدد
زرده تخم مرغ
1 قاشق چای خوری
بکینگ پودر
1/2 قاشق چای خوری
زعفران دم کرده
150 گرم
1 قاشق چای خوری
گردو خرد شده
1/2 قاشق چای خوری
پودر هل
1/2 قاشق چای خوری
پودر دارچین
به مقدار لازم
روغن مایع
به مقدار لازم
گلاب
کلمپه خرمایی

کلمپه خرمایی یکی از شیرینی های بسیار خوشمزه کرمانی هاست که چون در تهیه آن از خرما و گردو استفاده می شود بسیار مقوی و انرژی زاست و یکی از شیرینی هایی است که کرمانی ها در عید نوروز با آن از میهمانان خود پذیرایی می کنند .

طرز تهیه کلمپه خرمایی در سایت آشپزی و شیرینی پزی آیکابان :

برای تهیه کلمپه خرمایی ابتدا در ظرف مناسبی آرد را با روغن جامد خوب مخلوط کرده و ورز می دهیم تا به صورت خمیر در آید .

در کاسه دیگری ، زرده های تخم مرغ ، زعفران دم کرده ، ماست و بکینگ پودر را خوب مخلوط کرده و به آرد و روغن اضافه و مخلوط می کنیم .

خمیر بدست آمده حالت چسبندگی دارد که به مدت دو ساعت داخل یخچال قرار می دهیم تا استراحت کند و چسبندگی خمیر از بین برود .

تا خمیر آماده شود مواد میانی کلمپه خرمایی را آماده می کنیم .

خرماها را شسته و پوست گرفته و له می کنیم و کمی گلاب و روغن مایع در حدی که شل نشود به آن اضافه می کنیم سپس گردوی خرد شده و ادویه های دیگر را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم تا به صورت خمیر در آید .

از خمیر گلوله های کوچک برداشته و گرد می کنیم و در سینی قرار می دهیم .

بعد از دو ساعت ، خمیر را روی سطح کار که کمی آرد پاشی کرده اید پهن کنید و با قالب گرد و یا ته لیوان قالب بزنید .

از مواد میانی کلمپه ها برداشته و در وسط خمیر قرار می دهیم و بعد یک لایه دیگر از خمیر را روی آن قرار داده و با مهر مخصوص طرح می زنیم و بعد دور کلمپه خرمایی را با دست می پیچیم .

تمام کلمپه ها را در سینی فر می چینیم و روی آنها را با پودر پسته و یا کنجد تزئین می کنیم ، سپس در فری که از قبل گرم شده به مدت 15 تا 20 دقیقه در دمای 160 درجه سانتی گراد قرار می دهیم تا بپزند .

  1. قبل از مهر زدن روی کلمپه خرمایی حتما به مهر آرد بزنید تا به کلمپه ها نچسبد .
  2. کلمپه ها را در حدی در فر قرار می دهیم که بپزند و رنگ ان تغییر نکند .
  3. به جای روغن جامد می توانید از روغن حیوانی نیز استفاده کنید .

هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*