خواص هندوانه در دوران بارداری

هندوانه میوه ای شیرین و آبدار است که نه تنها باعث رفع تشنگی در هوای گرم تابستان می شود بلکه اثرات بسیار مفید دیگری نیز دارد که برای ما نا شناخته است .

 

ارزش غذایی هندوانه :
هندوانه منبع غنی ویتامین A ( به شکل بتاکاروتن ) و ویتامین C می باشد .
هندوانه از ۹۲ درصد آب و ۸ درصد قند طبیعی تشکیل شده است و فاقد چربی است ولی سرشار از ویتامین‌های A ،  B، C ، پروتئین ، منیزیم ، آهن ، کلسیم ، فسفر ، پتاسیم ، سدیم و لیکوپن می‌باشد .
یک لیوان هندوانه ۲۰درصد نیاز روزانه به ویتامین C و ۱۴ در صد نیاز روزانه به ویتامین A را تامین می کند .
هندوانه از لحاظ ویتامین های گروه B نیز که برای تولید انرژی لازم هستند ، غنی است و منبع خوبی از ویتامین هایB1 ، B6 ، B5  ( اسید پانتوتنیک ) ، بیوتین ( یک نوع ویتامین B ) و نیز منیزیوم ، پتاسیم و فیبر غذایی است . پس می توان گفت که دارای ارزش غذایی بالایی است .

 

آیا شما هم عاشق خوردن هندوانه در دوران بارداری خود هستید ؟ شما هم به عنوان یک خانم باردار فکر می کنید که خوردن هندوانه در این دوران حساس به جنین داخل رحمتان آسیب می رساند ؟ اگر این افکار مثل پتک بر ذهن شما فرود می آید و آرامش شما و فرزند داخل رحمتان را به هم می زند ، حتما ادامه این مقاله را بخوانید . در ادامه این مقاله ، در مورد چگونگی مصرف هنداونه در دوران بارداری زنان و چگونگی تاثیر آن بر سلامت جنین و مادر به طور کامل صحبت شده است .

 

فواید خوردن هندوانه در دوران بارداری :
بیشتر پزشکان متخصص زنان و زایمان عقیده دارند که مصرف هندوانه در دوران بارداری ، برای سلامتی همه زنان حامله و جنین داخل رحم این افراد مناسب است ، چون این میوه سرشار از مواد مغذی ضروری برای بدن زنان می باشد . در ادامه این مقاله ، برخی از فواید شگفت انگیز خوردن هندوانه در دوران بارداری زنان بیان شده است ، که عبارتند از :

 

۱) تسکین سوزش معده با خوردن هندوانه در دوران بارداری  :
معمولا ، زنان باردار در طی کل دوران حاملگی خود از مسائل گوارشی مانند سوزش سر دل و اسیدیته شدن معده رنج می برند . مصرف هندوانه می تواند این مشکلات زنان باردار را با بهبود عملکرد لوله های عبور غذا و معده از بین ببرد . به همین دلیل ، این ماده غذایی بلافاصله بعد از مصرف ، سوزش معده زنان باردار را کاهش خواهد داد .

 

 

۲) کاهش تورم بدن زنان باردار با خوردن هندوانه :
در دوران بارداری همه زنان ، تورم دست ها و پاها مشکل بسیار شایعی به شمار می رود . در واقع ، می توان ادعا کرد که همه زنان حامله از این مشکل رنج می برند . میوه هندوانه دارای آب زیادی است ، که مصرف آن انسداد رگ ها و عضلات زنان حامله را کاهش داده و در نتیجه ، این مشکل را در بدن خانم های باردار درمان خواهد نمود .

 

 

۳) کاهش علائم ویار صبحگاهی با خوردن هندوانه در دوران بارداری :
نوشیدن یک لیوان آب هندوانه تازه در طی دوران بارداری ( ترجیحا به هنگام صبح ) یک ایده فوق العاده برای از بین بردن ویار صبحگاهی در بدن زنان است . همچنین ، مصرف هندوانه می تواند برای هر مادر بارداری آرامش بخش بوده و طراوت و شادابی را برای او و فرزند داخل رحمش به ارمغان آورد . علاوه بر این موارد ، این میوه دارای خواص انرژی زایی بوده و ارزش تغذیه ای بالایی هم برای زنان باردار دارد .

 

۴) درمان کم شدن آب بدن زنان باردار با خوردن هندوانه :
کم شدن آب بدن زنان در طی دوران بارداری منجر به بروز انقباضات شدید درون رحمی در بدن این افراد شده و زایمان زودرس و تولد نوزاد نارس را به دنبال خواهد داشت . برای همین ، زنان باردار باید سعی کنند تا روزانه ، با نوشیدن مقدار زیادی آب از کم آبی بدن خود جلوگیری کنند . از آن جایی هم که میوه هندوانه حاوی حدود ۹۰٪ آب است ، پس خوردن آن می تواندیک راه عالی برای تامین آب مورد نیاز بدن در دوران بارداری باشد .

 

۵) تسکین یافتن گرفتگی عضلات بدن زنان باردار با هندوانه :
بدن هر زن حامله ای با پیشرفت دوران بارداری تغییرات بسیاری را تجربه می کند . افزایش وزن و نوسانات هورمونی تغییراتی هستند که می توانند به درد عضلات و استخوان های این افراد منجر شوند . جالب است بدانید که مصرف هندوانه در هر شکلی می تواند بدن زنان باردار را برای مقابله با این وضعیت آماده کرده و گرفتگی عضلانی این افراد را به آسانی از بین ببرد .

 

۶) جلوگیری از تجمع رنگدانه ها بر روی سطح پوست بدن زنان باردار با هندوانه:
تجمع رنگدانه ها در زیر پوست بدن یک مشکل شایع در دوران بارداری به شمار می رود ، که اکثر زنان حامله از آن رنج می برند . بروز این مشکل ، شادی دوران بارداری را را از مادر حامله دور می کند . اما ، مصرف میوه هندوانه نقش کلیدی در پیشگیری از تجمع رنگدانه ها در زیر پوست بدن زنان در دوران بارداری ایفا می کند . در واقع ، می توان ادعا کرد که مصرف هندوانه در طی دوران بارداری می تواند روند هضم غذا را آسان کرده و حرکات روده را در مادران باردار افزایش دهد ، که این حالت هم به نوبه خود بر بافت پوست بدن زنان باردار تاثیر گذاشته و آن را درخشان و زیبا خواهد کرد .

 

 

۷) اثر مدر و سم زدایی هندوانه در دوران بارداری :
به دلیل این که میوه هندوانه دارای خواص ادرارآوری است ، می تواند به دفع سموم مضر از بدن زنان باردار کمک کرده و با این کار عملکرد کلیه ، تصفیه کبد و کاهش سطح اسید اوریک در خون این افراد را تنظیم  کند .

 

۸) افزایش سطح انرژی بدن زنان باردار با خوردن هندوانه :
همانطور که می دانید میوه هندوانه حاوی مقدار زیادی مواد معدنی مانند پتاسیم ، منیزیم ، ویتامین های  A، B1  و B6 است . این ماده مغذی به صورت طبیعی در بدن زنان باردار تولید انرژی کرده و در نتیجه ، انرژی زیادی برای انجام فعالیت های روزانه به بدن این افراد ارائه می کند . همچنین ، مصرف این میوه برای افزایش قدرت بینایی ، سیستم ایمنی و سیستم عصبی خود مادر باردار و جنین داخل رحم او بسیار مفید است .

 

۹) جلوگیری از ابتلا به پره اکلامپسی با خوردن هندوانه در دوران بارداری :
به دلیل این که میوه هندوانه حاوی سطح بالایی از لیکوپن است ، مصرف این ماده توسط زنان باردار باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری پره اکلامپسی خواهد شد .
به خاطر داشته باشید که بیماری پره اکلامپسی یک بیماری جدی است که می تواند اثرات خطرناکی در بدن زن حامله و کودک متولد نشده او بگذارد . در نهایت ، یادتان باشد که خوردن مقدار زیادی میوه هندوانه در اشکال مختلف ، شانس به دنیا آمدن نوزادانی با مشکل عقب ماندگی ذهنی را به میزان قابل توجهی کاهش خواهد داد .
دسته بندی ها: بارداری

هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !

پاسخ دهید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*