مسافرت در دوران بارداری

مسافرت در دوران بارداری با هر وسیله ای که انجام گیرد اصل مطلب آن است که رعایت احتیاط های خاص در این دوران مد نظر قرار گیرد . باید توجه داشت که شرایط جسمی همه زنان باردار یکسان نیست و با یکدیگر متفاوت است و شاید مسافرتی که برای یک خانم باردار بی خطر باشد برای خانم باردار دیگر این طور نباشد .

 

* وسیله مسافرت
برای زنان باردار مسافرت با ترن و هواپیما بر اتومبیل ارجحیت دارد . نشستن طولانی مدت ممکن است باعث افزایش احتمال تشکیل لخته در وریدها شود . در مسافرت با اتومبیل در صورتیکه خانم باردار حالت تهوع نداشته باشد طی مسافت حتی تا ۳۰۰ کیلومتر بطور متداوم اشکالی ندارد . البته این در صورتی است که خانم باردار اقدام به رانندگی نکند . اما اگر فرد باردار ، خود اقدام به رانندگی می کند بعد ازهر ساعت رانندگی ۵ الی ۱۰ دقیقه استراحت نماید و به هر حال رانندگی در ماه آخر بارداری صلاح نیست و در صورت اجبار حتما یک نفر باید خانم باردار را همراهی نماید .

 

* زمان مسافرت
بهترین زمان مسافرت زنان باردار سه ماهه دوم بارداری به خصوص هفته های ۲۰ الی ۲۷ بارداری است . توصیه می شود در سه ماهه سوم بارداری فرد باردار به مسافرت های طولانی نرود . از هفته ۲۸ به بعد ( ماه هفتم به بعد ) تمام خطوط هوایی برای اجازه سفر نامه پزشک متخصص زنان و زایمان را می خواهند و بعد از هفته ۳۶ بارداری نیز عموما اجازه سفر هوایی داده نمی شود .

 

* مسافرت های پر خطر
لکه بینی در سه ماهه اول با خطر سقط همراه است که باید خانم باردار در چنین شرایطی از مسافرت چشم بپوشد .
داشتن سابقه قبلی فشار خون در دوران بارداری ، وجود حاملگی دو قلو و مسافرت های پس از هفته ۲۵ بارداری احتمال ایجاد خطراتی به دنبال مسافرت برای مادر باردار وجود خواهد داشت .
از مسافرت به ارتفاعات بالا نیز باید خودداری شود . زیرا کمبود اکسیژن هوا در ارتفاعات باعث کاهش اکسیژن خون و در نتیجه کمبود اکسیژن دریافتی جنین می شود . زنانی که خود در ارتفاعات زندگی می کنند برای جبران این کمبود اکسیژن تعداد سلول های خون بالاتری دارند ولی بدن سایر افراد با این محیط سازش ندارند .

 

توصیه های لازم در مسافرت به خانم های باردار :

 

۱) قبل از اقدام به مسافرت توسط پزشک معاینه شود و اجازه سفر دریافت دارید .

 

۲) در طول سفر بدون تجویز پزشک هیچ دارویی مصرف نکنید .

 

۳) در زمان مسافرت به نقاط مختلف از جهت همه گیری بیماری ها در این نقاط سوال کنید و وضعیت واکسیناسیون خود را بوسیله پزشک کنترل کنید .

 

۴) در طول مسافرت لباس و کفش راحتی بپوشید .

 

۵) برای پیشگیری از حالت تهوع ، مقداری میوه و یا خشکبار همراه خود داشته باشید .

 

۶) از مصرف یخ در طول مسافرت اجتناب کنید و از لیوان های یکبار مصرف استفاده کنید .

 

۷) میوه و سبزیجات خام و پوست دار نخورید .

 

۸) از خوردن گوشت های نیم پز و غذاهایی که ممکن است قبلا در طی روز چند بار گرم شده باشد خودداری کنید .

 

۹) فقط از آب و نوشیدنی های درون شیشه و بطری بیاشامید و نوشیدن چای داغ و شیر پاستوریزه بی خطر است .

 

۱۰) آشامیدن مقدار کافی آب در طول مسافرت بسیار مهم است . به خصوص اگر با هواپیما سفر می کنید . رطوبت هوا طی مسافرت هوایی در حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد نگه داشته می شود . ولی وضعیت مناسب حفظ رطوبت هوا بین ۴۰ تا ۶۰ درصد است زیرا رطوبت زیر ۲۰ درصد مثل رطوبت هوای صحرا است . با کاهش رطوبت ، رطوبت بدن با تنفس کاهش می یابد و این امر می تواند موجب کم آبی بدن خانم باردار شده و این کم آبی گاه می تواند باعث افزایش خطر زایمان زودرس گردد . زنان باردار باید طی مسافرت هوایی حداقل ۲ لیوان آب در ساعت بنوشند .

 

۱۱) هنگام سفر با قطار یا هواپیما نزدیک راهرو بنشینید تا در صورت نیاز ، دسترسی به دستشویی آسان باشد و هر ساعت یک یا دو بار در طول راهرو قدم بزنید و نرمش های ساده انجام دهید .

 

۱۲) در صورت مسافرت با ماشین استفاده از کمربند ایمنی اجباری است زیرا اگر ماشین دارای کیسه هوایی (Air Bag ) باشد ، با استفاده از کمربند در هنگام توقف ناگهانی جنین بندرت صدمه می بیند .

 

۱۳) در صورت سفر با ماشین ، صندلی خود را تا حد امکان عقب ببرید و پاهایتان را دراز کنید و گاهگاهی آن را تکان دهید .

 

هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*