علائم زایمان

اگر بارداری اول خود را تجربه می کنید و با علائم زایمان به صورت کلی آشنا هستید و از طرفی هم به اواخر دوران باردای خود نزدیک می شوید ، خواندن این مطلب را از دست ندهید .

 

علائم زایمان :
۱) یکی از علائمی که در اواخر دوران بارداری ، مادران با آن مواجه می شوند و ممکن است مدتی پس از آن زایمان اتفاق بیفتد ، حس کردن قرار گرفتن جنین درون لگن و آماده شدن او برای بیرون آمدن از رحم مادر می باشد . این حس ممکن است با فشار هم زمان روی دیافراگم مادر ( سختی نفس کشیدن ) و فشار بر روی مثانه مادر ( تکرر ادرار ) همراه باشد .

 

۲) معمولا در ماه آخر بارداری ، پزشک متخصص زنان ، ناحیه لگن و واژن مادر باردار را معاینه می کند تا میزان نازک شدن آن را بررسی کند . هنگام نزدیک شدن به زمان زایمان ، ناحیه واژن بسیار نازک می شود و آماده پاره شدن می گردد . اگرچه بررسی لگن مادر باردار در سه ماهه پایانی بارداری نیز انجام می گیرد ، اما در ماه آخر ، انجام این بررسی رایج تر می باشد .

 

 

۳) اگرچه ممکن است هنوز درد زایمان رخ نداده باشد ، اما ممکن است دهانه رحم مقداری باز شده باشد . از پزشک خود بخواهید تا میزان باز شدن دهانه رحم را چک کند و اقدامات لازم را انجام دهد . هنگامی که نوزاد به دنیا می آید ، دهانه رحم حدود ۱۰ سانتی متر باز می شود .

 

 

۴) اگر در ماه آخر بارداری قرار دارید و لکه خونی و یا ترشحات قهوه ای پر رنگ مشاهده کردید ، باید مراقب باشید ، زیرا این علائم می تواند نشانه زایمان باشد .

 

۵) اگر در اواخر بارداری قرار دارید ، باید نسبت به خارج شدن هر گونه مایع بی رنگ و گرم از ناحیه واژن هوشیار باشید . این مایع می تواند ناشی از پارگی کیسه آب جنین باشد که حاوی مایع آمنیوتیک است و از جنین محافظت می کند .

 

به محض پارگی کیسه آب جنین ، مادر باید فورا برای زایمان آماده شود ، زیرا در غیر این صورت جنین با خشکی مواجه می شود و خطراتی از جمله عفونت و یا حتی مرگ او را تهدید می کند .

 

اگر طی ۲۴ ساعت پس از پاره شدن کیسه آب جنین ، زایمان به صورت طبیعی رخ ندهد ، پزشک باید توسط سزارین نوزاد را به دنیا بیاورد .

 

البته مرطوب بودن لباس زیر زنان ، بخصوص در هفته های آخر بارداری طبیعی است ، زیرا تغییرات هورمونی باعث می شود دهانه رحم و واژن لیز شود تا زایمان طبیعی راحت تر صورت بگیرد .

 

 

۶) در ماه آخر بارداری باید هر گونه اختلال گوارشی بی دلیل را جدی گرفت ؛ مثلا ابتلا به اسهال و یا استفراغ در اواخر بارداری می تواند خطرناک باشد ، زیرا ممکن است در پاسخ به افزایش پروستاگلاندین و شروع فرایند زایمان باشد .

 

 

۷) از علایم دیگری که در هفته های آخر بارداری رخ می دهد این است که مادر احساس انرژی زیادی در خود می کند ؛ مثلا انرژی زیادی برای انجام کارهای منزل پیدا می کند و یا به نوعی دچار اضطراب و یا بی قراری می شود .

 

 

۸) در روزهای پایانی بارداری ، دردهایی در ناحیه کمر و پشت ایجاد می شود .

 

اگر در روزهای آخر بارداری دردی در ناحیه شکم خود احساس کردید و این درد با دراز کشیدن بدتر شد ، نشان دهنده زایمان است و باید فورا خود را بیمارستان برسانید .

 

 

۹) درد زایمان در ناحیه شکم و کمر به صورت پراکنده منتشر می شود . در ابتدا دردهای زایمان حدود ۱۵ تا ۳۰ ثانیه طول می کشد و سپس درد از بین می رود . سپس در دوره های متناوب این دردها تکرار می شود . این الگوی درد ادامه پیدا می کند تا درد زایمان به صورت پیوسته ایجاد شود و پس از مدتی زایمان رخ می دهد .

 

 

 

چند تذکر :
۱) مادران باردار به محض مشاهده علائم زایمان که در قسمت بالا گفته شد ، باید فورا خود را به بیمارستان برسانند .

 

۲) شماره پزشک خود را از قبل آماده داشته باشید تا به محض مشاهده هر گونه علامت زایمان ، به پزشک خود اطلاع دهید و از او راهنمایی بخواهید . برخی مواقع مادر باردار نباید تحرک بیش از حد داشته باشد و هر گونه فعالیت غیر عادی در این حالت برای جنین و مادر خطرناک خواهد بود . بنابراین راهنمایی پزشک می تواند از بروز خطر برای جنین و مادر جلوگیری کند .

 

۳) خیلی از مادران پاره شدن کیسه آب جنین را علامت زایمان می دانند . در صورتی که بسیاری از مادران با پاره شدن کیسه آب مواجه نمی شوند و علائم دیگر زایمان برایشان ایجاد می شود .

 

 

۴) به مادران باردار که در ماه اخر قرار دارند ، توصیه می شود که هرگز بار سنگین بلند نکنند و از انجام کارهای سنگین و فعالیت های شدید پرهیز کنند .

 

۵) به مادران باردار توصیه می شود در ماه آخر بارداری هیچ وقت در خانه تنها نباشند و حتما کسی پیش آنها باشد ( مثلا مادر ) تا در صورت بروز درد زایمان و یا سایر علائم آن ، بتوانند با کمک دیگران فورا خود را به پزشک و بیمارستان برسانند . گاهی اوقات کمی سهل انگاری و کوتاهی در مراجعه به موقع به پزشک و بیمارستان ، باعث مرگ جنین می شود و زحمت نه ماهه مادر به هدر می رود .

 

 

۶) موقع شروع درد زایمان ، فورا با پزشک خود تماس بگیرید تا برای زایمان شما آماده شود . در این حالت نوشیدن مقادیر زیادی مایعات مهم است . به صورت متناوب بنشینید و راه بروید و یا یک دوش گرم بگیرید تا درد شما آرام شود.

 

 

 

هر یک از نشانه های زیر در شما ظاهر شد با پزشک خود تماس بگیرید :

 

* تغییر شدید در حرکات معمولی جنین که ممکن است بصورت افزایش یا کاهش تعداد لگد زدن یا حتی عدم وجود حرکت جنینی باشد . در این مورد می توانید از پزشک خود سوال کنید که آیا لازم است حرکات جنین را بشمارید . اگر شرایط خاصی داشته باشید حتما به شما توصیه می شود که این کار را در خانه یا بصورت یک تست در دوران بارداری انجام دهید .

 

* درد یا حساس بودن شدید و مداوم در ناحیه شکم

 

* خونریزی از واژن یا لکه بینی

 

* افزایش یا تغییر در ترشحات واژن که ممکن است به شکلهای مختلف مانند آبکی ، موکوسی ( ترشحات غلیظ و چسبناک ) یا خونی ( صورتی رنگ یا خونابه ) باشد . البته بعد از هفته ۳۷ چنین علائمی ممکن است طبیعی بوده و نشان دهنده قریب الوقوع زایمان خواهد بود .

 

* فشار در ناحیه لگن ( مانند اینکه بچه می خواهد بیرون بیاید ) ، درد در قسمت پایین کمر ( بخصوص اگر سابقه آنرا نداشته باشید و برایتان جدید باشد ) ، کرامپ و گرفتگی یا دردهای شکمی مانند آنچه در دوران قاعدگی ممکن است تجربه کرده باشید ، یا بیش از۴ انقباض در ساعت ( حتی اگر دردناک نبوده و به نظر خیلی جدی نمی آیند . تمام این علائم قبل از هفته ۳۷ جدی بوده و ممکن است نشان دهنده زایمان زودرس یا پیش از موعد در شما باشند .

 

* سوزش یا درد هنگام ادرار کردن ، کاهش و یا بند آمدن ادرار

 

* استفراغ مداوم یا شدید بصورت عدم تحمل غذاها و مایعات ، یا هر استفراغی که همراه با تب و درد باشد .

 

* لرز یا تب بیش از ۸/۳۷ درجه سانتیگراد و بیشتر

 

* اختلال بینایی مانند دوبینی ، تاری دید ، دیدن جرقه یا نقاط نورانی در میدان دید

 

* سردرد شدید یا مداومی که بهبود پیدا نمی کند ، یا هر سردردی که با تاری دید ، اختلال تکلم یا بی حسی در اعضا همراه باشد .

 

*هر گونه تورم صورت یا پف آلودگی اطراف چشمها ، تورم بیش از معمول در دستها و انگشتان ، تورم شدید و ناگهانی در ناحیه قوزک پا ، یا افزایش ناگهانی وزن ( بیش از ۱٫۸ کیلوگرم در هفته )

 

* گرفتگی شدید یا مداوم پا یا عضلات پشت ساق بطوری که اگر مچ پا را به جلو خم کنید و انگشت شست پا را بسمت نوک بینی ببرید بهبودی حاصل نشود ، یا زمانی که در حال حرکت باشید این اتفاق بیافتد ، یا یک پا بطور واضح بیش از پای دیگر متورم شود .

 

* ضربه مستقیم به شکم ، سقوط از ارتفاع یا تصادف با اتومبیل که شما را نگران سلامتی جنین کند .

 

* غش کردن ، گیجی مکرر ، افزایش ضربان قلب یا طپش قلب

 

* اشکال در تنفس ، سرفه و خلط خونی ، درد در قفسه سینه

 

* یبوست شدید همراه با درد شکم یا اسهالی که بیش از ۲۴ ساعت طول بکشد .

 

* خارش مداوم و شدید در دستها ، پاها ، کف دست و پا ، یا احساس خارش در کل بدن

 

* هر مشکل یا بیماری که در حالت غیر از حاملگی هم با پزشک خود تماس می گرفتید مانند وخیم شدن آسم یا سرماخوردگی که به جای بهبودی رو به وخامت می رود . در صورت بروز هر یک از این موارد در بارداری بهتر است زودتر از آنچه بطور معمول با پزشک یا اورژانس تماس می گرفتید عمل کنید .

 

اگر از میزان جدی بودن مشکل خود اطمینان ندارید و در عین حال مثل همیشه نیستید و در مجموع احساس ناراحتی می کنید ، به غریزه خود اعتماد کنید و با پزشک یا متخصص خود تماس بگیرید . او به چنین تماسهایی عادت دارد. اگر مشکل جدی وجود داشته باشد می توانید به موقع در مورد آن اقدام کنید و اگر نه ، زودتر مطمئن و آسوده می شوید .

 

بدن شما در طول بارداری به قدری سریع تغییر می کند که گاهی برای شما سخت است که بدانید آنچه تجربه می کنید در واقع یک اتفاق عادی است . با این حال به خودتان و فرزندتان لطف کرده و هر علامت مشکوکی را چک کنید .

 

در آخر اینکه اگر نزدیک به موعد زایمان خود هستید ، بهتر است علائم شروع زایمان را مرور کنید ؛ به این ترتیب می دانید باید در انتظار چه باشید و در چه زمانی با ماما یا پزشک خود تماس بگیرید .
دسته بندی ها: بارداری

هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*