مواد غذایی ممنوع در دوران بارداری

خانم های باردار ، در دوران بارداری باید برای حفظ سلامت خود و جنین برنامه غذایی خود را با دقت بیشتری تنظیم کنند تا جنین آنها سقط نشود .

 

 

سقط جنین :
چه مواد غذایی ای باعث سقط جنین می شوند ؟ خانم های باردار که همه کار برای سلامتی جنین خود انجام می دهند باید برای حفظ آن و جلوگیری از سقط جنین در مصرف برخی از مواد غذایی بسیار محتاط عمل کنند .

 

جلوگیری از سقط جنین با تغذیه :
در مورد تغذیه ، غذاهای گرمی و سردی زیاد نخورید . تغذیه تان متعادل باشد . در مورد سایر موارد تغذیه به نکات زیر توجه کنید :

 

مواد غذایی سقط کننده جنین :
۱) کافئین
مقدار زیاد کافئین در روز ، چه از طریق قهوه ، چای ، نوشابه ، شکلات یا نوشابه های انرژی زا ، در طول دوران بارداری با خطر سقط جنین همراه است . پس بنابراین بهتر است که در این دوران از نوشیدنی های بدون کافئین استفاده کنید ، به ویژه در سه ماهه اول بارداری که خطر سقط جنین بیشتر است .

 

۲) پنیر
مضرات مصرف پنیر های نرم برای جنین :
بهتر است از مصرف پنیرهایی مثل پنیر فتا ، پنیر بز و سایر پنیرهای نرم خودداری کنید . چون ممکن است پاستوریزه نباشند و آلوده به لیتریا باشند . باکتری که می تواند موجب مسمومیت غذایی شود . این پنیرهای نرم به این علت خطرناک هستند که مثل پنیرهای چدار و پارمزان با فراوری ، باکتری هایشان به طور طبیعی کشته نشده است و چون زنان باردار سیستم ایمنی ضعیفی دارند ، بیشتر در معرض بیماری های مربوط به مواد غذایی قرار دارند که اگر در سه ماهه اول بارداری اتفاق بیفتد ممکن است موجب سقط جنین یا زایمان زودرس شود .

 

 

۳) گوشت
موقع خرید گوشت باید خیلی دقت کنید . خرید محصولات فریز شده و منجمد ممکن است آلوده به لیستریا باشند . به همین دلیل ، گوشت ها را در آب جوش انداخته و بجوشانید تا باکتری های آن کشته شود و موقع پخت حتماً انواع گوشت را تا متوسط و کامل بپزید . این گوشت ها ممکن است آلوده به تاکسوپلاسما باشند که انگلی است که موجب یک نوع عفونت می شود و با اینکه نادر است اما ممکن است موجب مرده به دنیا آمدن نوزاد یا یک مشکل حاد برای سلامتی شود .

 

۴) ماهی
احتمالاً می دانید که جیوه ای که در بسیاری از ماهی ها وجود دارد برای بچه خطرناک است . جیوه یک نوروتوکسین است که رشد مغز جنین را مختل می کند . ماهی هایی که بیشترین مقدار جیوه را دارند باید در لیست غذاهای ممنوعه شما قرار گیرند ، ماهی هایی مثل : کوسه ماهی ، شمشیر ماهی ، ماهی تن آلباکور و شاه ماهی خال مخالی . اما همه انواع ماهی های تن بد نیستند .
اشتباهی که بسیاری زنان باردار مرتکب می شوند این است که به کلی از خوردن ماهی خودداری می کنند . بعنوان مثال ماهی سالمون یا ماهی آزاد حاوی جیوه نیست و منبع بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا۳ به حساب می آید که در طول بارداری نیاز دارید . اما صرفنظر از نوع ماهی که می خورید ، بهترین راهکار این است که از خوردن هر چیز خام و نپخته خودداری کنید .

 

۵) تخم مرغ
هیچکس نمی گوید تخم مرغ که منبعی عالی از پروتئین و مواد مغذی خوبی مثل کولین است ، نخورید . اما تخم مرغ هم در معرض آلودگی به سالمونلا قرار دارد که برای زنان باردار نسبت به بقیه خطرناک تر است . بنابراین دقت کنید که نکات ایمنی مربوط به آن را رعایت کنید : فقط تخم مرغی را خریداری کنید که در یخچال گذاشته شده است و هر کدام که شکستگی یا ترک داشت را دور بیندازید . از خوردن تخم مرغ عسلی خودداری کنید ( بهتر است کاملاً آب پز شوند تا نیمرو ) و همچنین سس سالاد اگر حاوی تخم مرغ خام باشد نیز برای شما مناسب نیست . یادتان نرود خمیر پخته نشده کیک و شیرینی را هم مزه نکنید .

 

۶) غذای کنسروی و فست فودها
مصرف غذاهای کنسرو شده و غذاهایی که تحت تاثیر امواج مایکروویو قرار گرفته اند ، خطر سقط جنین را تا ۸۰ درصد افزایش می دهند .

 

۷) زعفران
ممکن است مصرف زعفران ، باعث سقط جنین ( به ویژه در ۳ ماهه اول بارداری ) شود .

 

۸) آویشن
آویشن نیز سقط کننده جنین در مادران باردار محسوب می شود . بنابراین زنان باردار باید از مصرف آن خودداری کنند .

 

۹) گلپر
مصرف بیش از ۲ گرم گلپر در روز در دوران بارداری به خصوص ۳ ماهه اول جایز نیست زیرا باعث سقط جنین می شود .

 

۱۰) دارچین
خانم های باردار از مصرف دارچین و فراورده های آن در طول دوران بارداری ، حتی به مقدار خیلی کم خودداری نمایند . چرا که می تواند منجر به زایمان زودرس شود .

 

۱۱) زرشک
زرشک برای زنان باردار خطرات جبران ناپذیری دارد و سقط کودکشان را به دنبال دارد .

 

 

مواد غذایی دیگری که در دوران بارداری مضر هستند عبارتند از :
* مصرف پونه و بابونه و غوره برای زنان باردار مفید نیست زیرا باعث سقط جنین می ‎شود .

 

* در ماه های آخر بارداری از مواد غذایی ترش و مواد غذایی قابض مانند خرمالو ، غذاهای غلیظ مانند گوشت گاو ، ماکارونی ، فست فود ها ، بادنجان و حلیم پرهیز شود .

 

* استفاده از کرفس و گِشنیز چه در دوران لقاح و چه در بارداری ممنوع است .
خانم های باردار چنانچه کرفس میل نمایند ، ممکن است نوزادشان دچار ناراحتی های عصبی ، مخصوصاً حملات شبه صرع گردد .

 

* استفاده از زرشک ، سیب ترش ، ماست ترش ، سرکه و ترشی ، مصرف مواد غذایی گرم زیاد و سرد زیاد ممنوع است .

 

* خوردن یخ و الکل نیز ممنوع است .

 

* مصرف بنفشه و ختمی موجب سقط جنین می شود . ختمی که باز کننده انتهای عروق رحم است که خود سقط کننده است و زنان باردار بدن مشورت پزشک حاذق و دانشگاهی طب سنتی هیچ گیاه دارویی و داروی گیاهی مصرف نکنند .

 

* از نگاه برخی از متخصصان طبیعت درمانگر ، زنان باردار باید از خوردن گیاهانی چون پوست ریشه زرشک ، بابونه گاوی ، افسنطین ، پونه معطر ، سداب ، فلوس ، کدو تلخ ، جعفری فرنگی ، سنبل چینی ، نعناع کوهی و مینا پرهیز کنند .

 

* بانوان باردار نباید سیاه دانه مصرف کنند زیرا قاعده آور و سقط کننده جنین است .

 

* خوردن جعفری ، مارچوبه ، زیره و سیاه دانه برای خانم باردار جایز نیست .

 

به طور کلی مصرف هر ماده غذایی قاعده آور موجب سقط جنین می شود .

 

مواد غذایی ضد سقط جنین :
این سۆالی است که محققان بسیاری در پی یافتن آن هستند . بررسی ها نشان داده اند افزایش مصرف سبزیجات برگ سبز ، میوه های تازه ، اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ ، تخم مرغ ، ماهی و مواد لبنی و به طور کل ، داشتن یک رژیم غذایی متعادل می تواند احتمال سقط را کاهش دهد .

 

دسته بندی ها: بارداری

هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*