نقش همسر در دوران بارداری

زنان در دوران بارداری بدلیل تغییرات هورمونی ممکن است دچار تغییرات خلق و خوی گردند و همین امر ممکن است باعث ایجاد افسردگی ، استرس و بدخلقی در زنان باردار شود . شوهر یکی از افرادی است که می تواند دوران پر استرس بارداری را برای همسر خود به دورانی پر از نشاط و آرامش تبدیل کند .
یکی از مباحث جدید و جالب در تحقیقات سلامت جنین ، بررسی حالت عاطفی مادر و تاثیرش بر جنینِ در حال رشد است . اگر مادر آرام باشد ، کودک نیز آرامش خواهد داشت . به نظر می رسد که نگرانی مداوم مادر در دوران بارداری ، موجب ترشح بیشتر هورمون هایی می شود که عامل فشار روحی هستند و بر اثر نفوذ این هورمون ها به درون جفت ، حالت مادر به کودک منتقل می شود .
پدران آینده ! به یاد داشته باشید که کودکان نگران و افسرده ، از مادران نگران و افسرده زاده می شوند . مادری که دوران بارداری خود را تا حد زیادی ، دور از هر گونه دغدغه و اضطراب حل نشدنی سپری می کند ، کودکی را درون خود می پروراند که او نیز فارغ از این گونه فشارهای روحی است . هر شوهر ایده آلی باید با کمک به همسر باردارش ، نگرانی های دوران بارداری او را کاهش دهد که ما در این مطلب برای شما روش های انجام این کار را بر خواهیم شمرد .
بهترین خوشامدگویی به کودکتان این است که او را به خانه ای بیاورید که بر پایه ازدواجی استوار و موفق بنا شده باشد . یکی از بهترین راه های ایجاد آرامش در همسرتان این است که احساس کند به او به عنوان یک شوهر و به کودکتان به منزله ی پدر دلبسته اید. بسیاری از خانم ها این مطلب را گوشزد کرده اند که همین احساس دلبستگی دوگانه ، بیشترین حالت رضایت را طی دوران بارداری در آنان به وجود آورده است .
در نتیجه ، به شما توصیه می شود که علاوه بر ایجاد همبستگی با کودک پیش از تولد ، با همسرتان نیز این ارتباط و همبستگی را برقرار کنید. بارداری صرفا موقعیتی برای رشد کودکان نیست ، بلکه دورانی است که روابط بین زن و مرد نیز طی آن رشد می کند .

 

روابط خود را ارزیابی کنید :
دوران بارداری زمانی است که می توانید رابطه خود را با همسرتان مورد ارزیابی قرار دهید . در این رابطه چه چیزی می بایست بهبود یابد ؟ چنانچه در ازدواج شما نقاط ضعفی وجود دارد که باید برطرف شود ، ساده لوحانه و غیر واقع بینانه است اگر بپندارید تولد کودک می تواند موجب التیام آن گردد .
مشکلات و مسائلی که قبلا یا طی دوران بارداری در روابط زن و شوهر به وجود می آید به احتمال زیاد پس از به دنیا آمدن کودک تشدید می شود . ممکن است شما پیش خود بگویید : ” البته که من به زنم در دوران بارداری علاقه دارم ، این نقطه اوج ازدواج ماست.” ولی مسئله این است که آیا همسرتان نیز این دلبستگی شما را احساس می کند ؟
سعی کنید هر روز نشانه ای از این دلبستگی خود را به همسرتان نشان دهید . با یک شاخه گل ، یک لبخند ، یک نگاه محبت آمیز ، انجام کاری که او را خشنود می سازد ، به عهده گرفتن بخشی از کارِ منزل ، بردن او به بیرون و انجام کاری که صرفا به خاطر او باشد و یا هر کاری که به او این پیام را ابلاغ کند که ” من می خواهم تو دوران بارداری راحت تری را بگذرانی ” می توانید علاقه ی خود را به او ثابت کنید .

 

حساس باشید :
یکی از عمده ترین گلایه هایی که از مادران باردار می شنویم این است : ” شوهر من نسبت به خواسته هایم حساس نیست . ” در تمام زندگی ، در هیچ دوره ای به اندازه ی دوران بارداری ، عواطف زن رقیق نبوده و خواسته هایش شدید نیست . در این دوران او بیشترین حساسیت را از شما می طلبد و ممکن است یک کاه برای او کوهی شود . مسائل جزیی که پیش از این هرگز او را نمی آزرد اکنون ممکن است به شدت موجبات رنجش خاطر وی را فراهم سازد .

 

به غریزه ی آشیان دوستی همسرتان احترام بگذارید :
در خلال یکی دو ماه آخر بارداری همسرتان ، انتظار این را داشته باشید که وی بیشترین وقت و انرژی خود را صرف سر و سامان دادن خانه بکند . این زمانی است که زنان باردار نسبت به تغییرات خانه و سر و سامان دادن به آن بیشترین حساسیت را نشان می دهند .
زیرا این خانه پس از زمان کوتاهی به آشیانه ی آن ها مبدل خواهد شد. اگر برایتان امکان دارد از ایجاد تغییرات اساسی در خانه ی خود در این زمان بپرهیزید . اکنون وقت آن نیست که شغلتان را تغییر دهید یا به خانه ای بزرگتر نقل مکان کنید و یا تغییری عمده در روال زندگیتان به وجود آورید .
تغییری که موجب برهم زدن آشیانه شود . چنانچه ناگزیر از تغییری عمده هستید ، مثلا مجبورید خانه تان را عوض کنید ، بهتر است این کار در اوایل دوران بارداری یا پس از تولد کودک انجام شود. به یاد داشته باشید که بر هم زدن آشیانه به معنای بر هم زدن آرامش مادر و نگران کردن او و احتمالا کودک متولد نشده است .

 

نسبت به موضوع بارداری علاقه نشان داده و خود را با آن پیوند دهید :
تا آنجا که می توانید همسرتان را در معاینات پزشکی همراهی کنید . در تصمیم گیری های عمده مثل انتخاب پزشک ، انتخاب محل زایمان و انتخاب کلاس های توجیهی مربوط به زایمان شرکت کنید . مهمتر از همه این است که با همسرتان در این کلاس ها همراه شوید . بعضی از پدران ممکن است فکر کنند که این کلاس ها فقط مختص مادران است ولی در واقع حضور در این کلاس ها برای پدران نیز به همان اندازه اهمیت دارد .
شما از این طریق می توانید با تغییرات فیزیکی و احساس ایجاد شده در همسرتان در خلال دوره ی بارداری ، آشنا شوید و دریابید که چگونه می توانید نسبت به این تغییرات حساسیت بیشتری نشان دهید .
فراگیری نحوه ی مواظبت و تغذیه ی مادر باردار ، ایجاد ثبات در روابط زناشویی ، حساس تر شدن نسبت به خواسته های همسر و به وجود آوردن پیوستگی بیشتر با موضوع بارداری موجب می شود که همسرتان این پیام مهم را در دوران بارداری خانواده دریافت کند که : شما نسبت به وظایف پدری دلبسته اید . بسط و اثبات این دلبستگی مهمترین نقش پدر باردار را تشکیل می دهد .
دسته بندی ها: بارداری

هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*