بهترین روش های نگهداری میوه و سبزیجات

میوه و سبزیجات از مهم ترین گروههای غذایی هستند که مصرف آن برای تمامی سنین مفید بوده و توصیه شده است چرا که سرشار از ویتامین ها و املاح هستند .

بنابراین باید در نگهداری آنها دقت نموده و شرایط لازم را برای سالم و تازه ماندن آنها فراهم  نمود .

در زیر نکات لازم برای نگهداری بهتر میوه ها و سبزیجات گردآوری شده است :

میوه ها را باید در دمای 1 درجه در یخچال نگهداری کرد و اگر میوه ها رسیده هستند آنها را در کیسه فریزر قرار ندهید چرا که با اینکار فرایند رسیدن میوه ها بیشتر می شود .

میوه و سبزیجات را از میوه فروشی هایی که میوه و سبزی تازه می آورند خریداری کنید چرا که هر چه تازه تر باشند ماندگاری بالاتری هم دارند .

برای نگهداری سبزیجاتی مانند کاهو بهتر است آن را در دستمال تمیزی پیچید و سپس در ظرف دردار قرار داد .

به هیچ عنوان کاهوی ریز شده را دریخچال قرار ندهید چون برگهای کاهو تغییر رنگ داده و قهوه ای می شوند .

اگر میوه به مقدار زیاد خریده اید ، مرتب چک کنید و اگر میوه ای له شده و یا لکه دار است را از بقیه جدا کنید .

بهتر است پیاز ، سیب زمینی ، سیر و موسیر را در محیط خنک و بدون رطوبت نگهداری کنید و از قرار دادن آنها در یخچال خودداری کنید .

برای نگهداری میوه هایی مانند توت و آلبالو بهتر است آنها را در پایین ترین قسمت یخچال قرار دهید . ولی میوه هایی مانند سیب ، گلابی ، پرتقال ، موز و … را می توان در دمای اتاقی که دور از نور و گرما است نیز نگهداری کرد .

سیب های رسیده از خود گاز اتیلن متصاعد می کنند که بر دیگر میوه ها تاثیر می گذارد ، بنابراین بهتر است سیب های رسیده را کنار دیگر میوه ها قرار ندهید .

میوه هایی مانند زردآلو ، آلو و گلابی را اگر در مدت زمان کوتاه مصرف می کنید در کیسه نایلونی قرار دهید و در یخچال نگهداری کنید . ولی اگر می خواهید به مدت طولانی آنها را نگه دارید بهتر است در کاغذ و یا روزنامه بپیچید و در جای خشک ، خنک و تاریک قرار دهید .

سبزیجاتی مانند انواع کلم ها را ترجیحا نشسته داخل یخچال قرار دهید و قبل از هر بار مصرف به مقدار نیاز بشویید .

بعد از پوست گرفتن میوه ها برای اینکه رنگ آنها تغییر نکند ، می توانید در ظرفی یک لیتر آب ریخته و به آن یک قاشق غذاخوری نمک و چند قطره آبلیمو اضافه کنید و بعد میوه ها را در این محلول بریزید .

سبزیجات را بعد از پاک کردن هرگز نشویید چرا که این کار باعث رشد باکتری ها می شود . بنابراین بهتر است سبزی ها را قبل از مصرف و به مقدار نیاز شستشو دهید .

ذرت را می توان در دستمال کاغذی مرطوب پیچید و آن را در کیسه نایلونی در یخچال نگهداری کرد تا تازه تر بماند .

لوبیا سبز و خیار را نیز در کیسه های نایلونی در یخچال نگهداری کنید اما برای تازه ماندن فلفل سبز و قارچ بهتر است آنها را در پاکت های کاغذی قرار داده و در قسمت پایین یخچال نگهداری کرد .

برای اینکه گوجه ها تازه ، سالم و سفت بمانند بهتر است آنها را در دمای اتاق و دور از نور خورشید نگهداری کرد .

سبزیجاتی مانند هویج ، شلغم و چغندر را در کیسه های نایلونی در سردترین جای یخچال نگهداری کنید .

سبزیجاتی مانند اسفناج ، در کیسه نایلونی و در سردترین بخش یخچال به مدت 10 تا 15 روز تازه می ماند .

کدو و بادمجان را نیز بهتر است در یخچال و ترجیحا در ظروف دردار نگهداری کرد .

دسته بندی ها: دسته‌بندی نشده

۴ نظرات

  1. مونا گفت: مرداد ۳۰, ۱۳۹۵ پاسخ دادن
    لایک داری سر آشپز ممنون بابت سایت خوبتون
    1. سر آشپز آیکابان گفت: مرداد ۳۱, ۱۳۹۵ پاسخ دادن
      خواهش می کنم دوست عزیز
  2. delhi escort گفت: مرداد ۲۰, ۱۳۹۵ پاسخ دادن
    عالی بود سرآشپز سپاس بابت این مطلب مفیدتون
    1. سر آشپز آیکابان گفت: مرداد ۲۰, ۱۳۹۵ پاسخ دادن
      خواهش میکنم دوست عزیز

پاسخ دهید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*