میوه و سبزیجات از مهم ترین گروههای غذایی هستند که مصرف آن برای تمامی سنین مفید بوده و توصیه شده است چرا که سرشار از ویتامین ها و املاح هستند .
بنابراین باید در نگهداری آنها دقت نموده و شرایط لازم را برای سالم و تازه ماندن آنها فراهم نمود .
در زیر نکات لازم برای نگهداری بهتر میوه ها و سبزیجات گردآوری شده است :
میوه ها را باید در دمای 1 درجه در یخچال نگهداری کرد و اگر میوه ها رسیده هستند آنها را در کیسه فریزر قرار ندهید چرا که با اینکار فرایند رسیدن میوه ها بیشتر می شود .
میوه و سبزیجات را از میوه فروشی هایی که میوه و سبزی تازه می آورند خریداری کنید چرا که هر چه تازه تر باشند ماندگاری بالاتری هم دارند .
برای نگهداری سبزیجاتی مانند کاهو بهتر است آن را در دستمال تمیزی پیچید و سپس در ظرف دردار قرار داد .
به هیچ عنوان کاهوی ریز شده را دریخچال قرار ندهید چون برگهای کاهو تغییر رنگ داده و قهوه ای می شوند .
اگر میوه به مقدار زیاد خریده اید ، مرتب چک کنید و اگر میوه ای له شده و یا لکه دار است را از بقیه جدا کنید .
بهتر است پیاز ، سیب زمینی ، سیر و موسیر را در محیط خنک و بدون رطوبت نگهداری کنید و از قرار دادن آنها در یخچال خودداری کنید .
برای نگهداری میوه هایی مانند توت و آلبالو بهتر است آنها را در پایین ترین قسمت یخچال قرار دهید . ولی میوه هایی مانند سیب ، گلابی ، پرتقال ، موز و … را می توان در دمای اتاقی که دور از نور و گرما است نیز نگهداری کرد .
سیب های رسیده از خود گاز اتیلن متصاعد می کنند که بر دیگر میوه ها تاثیر می گذارد ، بنابراین بهتر است سیب های رسیده را کنار دیگر میوه ها قرار ندهید .
میوه هایی مانند زردآلو ، آلو و گلابی را اگر در مدت زمان کوتاه مصرف می کنید در کیسه نایلونی قرار دهید و در یخچال نگهداری کنید . ولی اگر می خواهید به مدت طولانی آنها را نگه دارید بهتر است در کاغذ و یا روزنامه بپیچید و در جای خشک ، خنک و تاریک قرار دهید .
سبزیجاتی مانند انواع کلم ها را ترجیحا نشسته داخل یخچال قرار دهید و قبل از هر بار مصرف به مقدار نیاز بشویید .
بعد از پوست گرفتن میوه ها برای اینکه رنگ آنها تغییر نکند ، می توانید در ظرفی یک لیتر آب ریخته و به آن یک قاشق غذاخوری نمک و چند قطره آبلیمو اضافه کنید و بعد میوه ها را در این محلول بریزید .
سبزیجات را بعد از پاک کردن هرگز نشویید چرا که این کار باعث رشد باکتری ها می شود . بنابراین بهتر است سبزی ها را قبل از مصرف و به مقدار نیاز شستشو دهید .
ذرت را می توان در دستمال کاغذی مرطوب پیچید و آن را در کیسه نایلونی در یخچال نگهداری کرد تا تازه تر بماند .
لوبیا سبز و خیار را نیز در کیسه های نایلونی در یخچال نگهداری کنید اما برای تازه ماندن فلفل سبز و قارچ بهتر است آنها را در پاکت های کاغذی قرار داده و در قسمت پایین یخچال نگهداری کرد .
برای اینکه گوجه ها تازه ، سالم و سفت بمانند بهتر است آنها را در دمای اتاق و دور از نور خورشید نگهداری کرد .
سبزیجاتی مانند هویج ، شلغم و چغندر را در کیسه های نایلونی در سردترین جای یخچال نگهداری کنید .
سبزیجاتی مانند اسفناج ، در کیسه نایلونی و در سردترین بخش یخچال به مدت 10 تا 15 روز تازه می ماند .
کدو و بادمجان را نیز بهتر است در یخچال و ترجیحا در ظروف دردار نگهداری کرد .
۴ نظرات-
مونا گفت: آگوست 20, 2016
لایک داری سر آشپز
ممنون بابت سایت خوبتون
-
سر آشپز آیکابان گفت: آگوست 21, 2016
خواهش می کنم دوست عزیز
-
delhi escort گفت: آگوست 10, 2016
عالی بود سرآشپز
سپاس بابت این مطلب مفیدتون
-
سر آشپز آیکابان گفت: آگوست 10, 2016
خواهش میکنم دوست عزیز