گرمازدگی و درمان آن

با توجه به اینکه فصل گرما کم کم از راه رسیده ، برای حفاظت و جلوگیری از گرمازدگی باید بین تولید و دفع حرارت بدن ، تعادل ایجاد کنیم تا دمای بدن ثابت باقی بماند .
چاقی ، جنس ، بیماری پوستی ، سن ، بیماری های قلبی ، برخی داروها مانند آنتی هیستامین که مانع از تعریق می شوند ، مصرف مواد مخدر و… باعث آسیب پذیری بیشتر در فصل گرما می شوند .
زمان تعریق بعد از سن 40 سالگی به تاخیر می افتد و حجم تعریق بدن نیز کاهش می یابد  و زنان در این سن نسبت به مردان گرمای درونی بیشتری تولید می کنند .
در هوای گرم با بالا رفتن دمای محیط بیماری هایی مانند گرمازدگی ، خستگی ناشی از گرما ، گرفتگی عضلانی ناشی از گرما ، سنکوب گرمایی و اختلالات پوستی اتفاق می افتد که در زیر به صورت مختصر توضیح داده می شود .

 

گرمازدگی :

گرمازدگی یکی از مهم ترین تهدید کننده های حیات است . رسیدن دمای بدن به 41 درجه سانتی گراد ، باعث بروز آثار گرمازدگی می شود و اگر فوریت های پزشکی انجام نگردد در 20 درصد افراد جوان و 80 درصد افراد سالخورده منجر به مرگ خواهد شد .
کاهش فشارخون ، نارسایی کلیه ، کبد و قلب از عوارض گرمازدگی محسوب می شود .

علائم :

از دست دادن هوشیاری ، سردرد ، سرگیجه ، غش ، حالت تهوع و استفراغ ، گیجی ، افزایش تعداد تنفس ، تنفس های سریع و ضعیف ، افزایش تعداد ضربان قلب ، تب ، ضعف ، کاهش فشارخون ، خشک و گرم شدن پوست از علائم گرمازدگی محسوب می شود .

درمان :

در گرمازدگی مهم ترین هدف پایین آوردن دمای بدن است که برای این کار باید لباس های بیمار را کم کرد ، تنه و گردن بیمار را ماساژ داد و مایعات خنک به بیمار داد . علاوه بر آن باید در اطراف بیمار کیسه های یخ قرار داد و روی بیمار آب ولرم پاشید . برای سرعت بخشیدن در کاهش حرارت می توان از کولر و پنکه نیز استفاده کرد . برای بیمار به هیچ عنوان نباید آسپرین تجویز کرد .

 

خستگی ناشی از گرما :

کار زیاد و تماس طولانی مدت با گرما باعث این اتفاق می شود .

علائم :

تشنگی، ضعف، تهوع و استفراغ، خستگی، سردرد، سرگیجه، افزایش دما تا 38 درجه، افزایش ضربان قلب، پوست مرطوب و حتی سنكوب و گرگرفتگی عضلانی

درمان :

باید بیمار به مکانی خنک انتقال داده شود و تکیه دهد .

 

گرفتگی عضلانی ناشی از گرما :

این اتفاق به دلیل کمبود سدیم در اثر تعریق می افتد و خوش خیم است .

علائم :

دردهای عضلانی كه شدید ، مداوم و كوتاه مدت (بین 1 دقیقه تا 3 دقیقه) است.

درمان :

انتقال به مكان خنك ، استراحت کافی و هم چنین جایگزینی سدیم و آب .

 

سنكوب گرمایی :

در سنکوب گرمایی ، هوشیاری به صورت ناگهانی از بین می رود که به دلیل فعالیت بدنی و کار که 2 ساعت به طول انجامیده باشد اتفاق می افتد .

علائم :

نبض ضعیف ، افت فشارخون و پوست سرد و مرطوب از علائم سنکوب گرمایی محسوب می شوند .

درمان :

برای درمان سنکوب گرمایی ، باید بیمار را به پشت خواباند و اندام تحتانی وی را نیز بالا نگه داشت . خنک کردن بدن و دادن مایعات به بیمار نیز از دیگر کارهایی است که باید انجام شود .

دسته بندی ها: دسته‌بندی نشده

هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*