ماست یکی از مواد غذایی است که در اکثر خانواده های ایرانی مصرف بالایی دارد . پس بهتر است در منزل تهیه شود چون هم از لحاظ مالی به صرفه تر است و هم اینکه چون در تهیه آن در خانه از مواد نگهدارنده استفاده نمی شود فواید بیشتری دارد .
سایت آشپزی آیکابان طرز تهیه ماست خانگی را آموزش می دهد .
برای تهیه ماست ابتدا شیر را می جوشانیم . بعد از آنکه شیر به جوش آمد زیر حرارت را کم می کنیم تا شیر با حرارت ملایم به مدت 20 دقیقه دیگر بجوشد .
سپس شیر را در ظرفی که می خواهیم ماست را در آن مایه بزنیم می ریزیم و اجازه می دهیم شیر کمی خنک شود .
شیر نباید خیلی سرد شود و در زمان اضافه کردن ماست ، دمای شیر باید به گونه ای باشد که وقتی انگشتمان را داخل آن می کنیم گرمای شیر را حس کند اما نسوزاند .
کمی از شیر را با 4 ق غذا خوری ماست در کاسه ای ریخته و به خوبی مخلوط می کنیم . سپس آن را به بقیه شیر اضافه می کنیم و به آرامی با قاشق هم می زنیم تا ماست به طور کامل در شیر حل شود .
در ظرف ماست را می بندیم و روی آن را با پارچه ضخیم و یا حوله گرم می پوشانیم و در جای گرمی به مدت 6 ساعت قرار می دهیم تا ماست ببندد .
سپس را در یخچال قرار می دهیم تا سرد شده و سفت تر شود .
ارزش غذایی ماست :
ماست یکی از مواد غذایی بسیار مفید است که سرشار از پروتئین ، فسفر ، کلسیم و انواع ویتامین B است . در ماست املاح بسیار زیادی وجود دارد ومقدار چربی موجود در آن با مقدار چربی موجود در شیری که ماست از آن تهیه می شود برابری می کند .
فسفر و کلسیم موجود در ماست به داشتن استخوانهای سالم کمک می کنند .
اگر ماست شما تکه تکه می شود و یا آب می اندازد به این دلیل است که شیر شما داغ بوده و یا اینکه مایه ماست خیلی سرد و یا کم بوده است .
در تهیه ماست ، هر چقدر شیر پر چرب باشد ماست سفت تر می شود .
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !