کاکوتی یا آنُخ یکی از گیاهان کوهی است که در ارتفاعات خراسان شمالی در فصل بهار می روید و عطر فوق العاده خوبی دارد و از دمنوش آن برای درمان سردرد و سرماخوردگی استفاده می شود . البته از کاکوتی به عنوان اسانس و طعم دهنده در دوغ نیز استفاده می شود .
سایت آشپزی آیکابان طرز تهیه دمنوش کاکوتی ( آنُخ ) را آموزش می دهد .
برای تهیه دمنوش کاکوتی ، ابتدا آب را در کتری می ریزیم تا بجوشد .
کاکوتی را شسته و در قوری ریخته و آبجوش را روی آن می ریزیم و اجازه می دهیم تا دمنوش کاکوتی ما به مدت نیم ساعت دم بکشد و بعد نوش جان می کنیم .
خواص کاکوتی یا آنُخ :
کاکوتی طبع گرمی دارد و از دمنوش آن برای تقویت معده استفاده می شود که باید یک ساعت بعد از صرف غذا میل شود .
دمنوش کاکوتی صفرا بر است و باید صبح و عصر میل شود . ( هر بار 3 گرم کاکوتی در 200 سی سی آبجوش دم بکشد )
مصرف دمنوش کاکوتی بعد از صرف غذا برای از بین رفتن نفخ موثر بوده و باد شکن است .
دمنوش کاکوتی خلط آور است .
دمنوش کاکوتی برای کسانی که تب مالت دارند نیز بسیار مفید است .
کاکوتی برای درمان رماتیسم ، سیاتیک و هم چنین برای درمان ضعف اعضای بدن نیز مفید است . کسانی که این مشکلات را دارند می توانند 100 گرم کاکوتی را در 3 لیتر آب جوشانده و در وان حمام بریزند و داخل وان بنشینند .
مصرف دمنوش کاکوتی بعد از صرف غذا باعث هضم راحت و سریع غذا نیز می شود .
کاکوتی در تقویت نیروی جنسی در آقایان نیز موثر است .
دمنوش کاکوتی یک گزینه مناسب برای خنک کردن بدن در گرمای تابستان است .
مصرف جوشانده کاکوتی ( 5 گرم در 150 سی سی آبجوش ) سه بار در طول روز قاعده آور است .
دمنوش کاکوتی تقویت کننده قلب نیز می باشد .
کاکوتی یا آنخ ، آویشن نیز گفته می شود و با آن هم خانواده است .
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !