ته چین مرغ و بادمجان

زمان آماده سازی
90 دقیقه
حداکثر زمان پخت
60 دقیقه
میزان دشواری
متوسط
مناسب برای
4 نفر
وعده غذایی
نهار و شام
نوشته شده توسط
ارسال شده در
2 پیمانه
برنج
200 گرم
سینه مرغ
2 عدد
بادمجان
2 عدد
زرده تخم مرغ
برای تزئین
زرشک
به مقدار لازم
روغن جامد یا کره
به مقدار لازم
نمک و فلفل
3/4 پیمانه
ماست
به مقدار لازم
زعفران دم کرده
ته چین مرغ و بادمجان

ته چین مرغ و بادمجان یکی از غذاهای سنتی اصیل ایرانی است که به آن ته چین شیرازی نیز می گویند .

طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان در سایت آشپزی آیکابان :

برای تهیه ته چین مرغ و بادمجان ، ابتدا برنج را از چند ساعت قبل با کمی نمک می گذاریم خیس بخورد .

سینه مرغ را خرد می کنیم و با کمی نمک ، فلفل و زعفران مزه دار می کنیم و در کمی روغن تفت داده و بعد در قابلمه را می بندیم تا مرغ کاملا بپزد و مغز پخت شود .

 بادمجانها را شسته و پوست می گیریم و حلقه حلقه می کنیم  . سپس به بادمجانها نمک زده و می گذاریم تا یک ساعت بماند .

بادمجانها را خشک کرده و سرخ می کنیم . در این صورت هم تلخی بادمجانها گرفته می شود و هم روغن کمتری مصرف می شود .

در یک قابلمه متناسب با مقدار برنج آب ریخته و می گذاریم تا به جوش آید . آب روی برنج را خالی می کنیم و در قابلمه در حال جوش می ریزیم . کمی که گذشت یکی از دانه های برنج را با ناخن نصف می کنیم . اگر به اندازه یک نقطه سفید وسط برنج خام مانده بود ، وقت آبکش کردن برنج است . در این مرحله می توانیم یک پیمانه آب سرد به برنج اضافه کنیم ( در این حالت به دانه های برنج شوک وارد شده و دانه های برنج قد می کشند )

برنج را در سبد آبکش ریخته و روی آن آب ولرم می ریزیم تا دانه های برنج به هم نچسبد .

دو عدد زرده تخم مرغ را با قاشق هم زده و به آن ماست ، نمک و زعفران اضافه می کنیم . 2/3 برنج آبکش شده را هم اضافه می کنیم .

کف قابلمه کمی روغن ریخته و می گذاریم کمی داغ شود . نیمی از مایع زعفرانی آماده شده را کف قابلمه می ریزیم و روی آن را با مرغ ریش ریش شده می پوشانیم و بعد برنج سفید را روی مرغ ها می ریزیم و با کف قاشق صاف می کنیم . سپس بادمجان ها را روی سطح برنج سفید پخش می کنیم و در پایان نیم دیگر برنج زعفرانی را می ریزیم و با پشت قاشق صاف می کنیم و فشار می دهیم تا بهم بچسبد .

در قابلمه را دمی گذاشته و قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم . وقتی بخار برنج بلند شد روی آن کمی کره آب شده می ریزیم و اجازه می دهیم تا ته چین مرغ و بادمجان ما با حرارت ملایم دم کشیده و آماده شود .

زرشک ها را که از قبل خیس کرده ایم را در مقدار کمی کره و شکر تفت می دهیم و بعد اینکه ته چین مرغ و بادمجان آماده شد ، روی آن ریخته و به همراه کمی خلال پسته تزیین می کنیم .

ته چین مرغ و بادمجان شیرازی را به همراه سالاد شیرازی سرو کنید .

  1. ته چین را می توانید در فر نیز بپزید . در این صورت باید روی قالب را فویل بزنید و وقتی ته چین اماده شد فویل را بردارید و گریل را روشن کنید تا روی آن هم کمی طلایی و برشته شود .

هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !

پاسخ دهید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*