- زمان آماده سازی
- 60 دقیقه
- حداکثر زمان پخت
- 30 دقیقه
- میزان دشواری
- متوسط
- وعده غذایی
- عصرانه
- نوشته شده توسط
- ارسال شده در
- فوریه 15, 2017
- 2 پیمانه
- آرد
- 2 عدد
- تخم مرغ
- 130 گرم
- کره
- 3 قاشق غذا خوری
- پودر شکر
- 1 قاشق غذا خوری
- پودر نارگیل
- 1 قاشق غذا خوری
- نشاسته ذرت
- 1 قاشق غذا خوری
- ماست
- 1 قاشق مربا خوری
- بکینگ پودر
- 100 گرم
- پودر گردو
- 1 لیوان
- آب
- 1/2 لیوان
- گلاب
- 1 1/2 لیوان
- شکر
- 2 قاشق غذا خوری
- زعفران دم کرده
- به مقدار لازم
- پودر هل
تاتلی شانه یکی از شیرینی های معروف و خوشمزه ترکیه است که بافت نرمی دارد و مزه آن تقریبا شبیه به باقلوا است .
طرز تهیه شیرینی تاتلی شانه بسیار راحت است ، فقط کمی به صبر و حوصله نیاز دارد و کمی زمان بر است .
سایت آشپزی و شیرینی پزی آیکابان طرز تهیه شیرینی تاتلی شانه ترکیه را آموزش می دهد .
برای تهیه شیرینی تاتلی شانه ، ابتدا شربت آن را آماده می کنیم . دو قاشق شکر ، آب و گلاب را داخل ظرفی ریخته و روی حرارت قرار می دهیم تا بجوش آید . سپس اجازه می دهیم تا به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت بماند و کمی غلیظ شود و بعد از روی حرارت برداشته ، زغفران را به ان اضافه کرده و در جای خنکی قرار می دهیم تا کاملا سرد شود .
برای مواد میانی شیرینی تاتلی شانه هم پودر گردو ، ۱ قاشق پودر شکر ، پودر هل و کمی گلاب را باهم ترکیب می کنیم تا مانند خمیر شود .
برای تهیه خمیر ، ابتدا یک عدد تخم مرغ کامل و یک سفیده تخم مرغ ، پودر شکر ، کره به دمای محیط رسیده و نرم شده ، کمی اسانس و یا پودر هل ، ماست ، پودر نارگیل و نشاسته ذرت را داخل کاسه ای ریخته و آنقدر هم می زنیم تا تمامی مواد کاملا باهم ترکیب شوند . سپس آرد را کم کم اضافه کرده و ورز می دهیم تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید . ( مقدار آرد این دستور ۲ تا ۲٫۵ پیمانه است که برای من ۲ پیمانه کافی شد )
حالا از خمیر ، به اندازه یک گردو برداشته و روی شانه باز می کنیم . ( بهتر است دانه های شانه کمی درشت باشد تا شیرینی تاتلی شانه شما نمای بهتری بگیرد . من چون در دسترس نداشتم از شانه دانه ریز استفاده کردم )
کمی از خمیر گردویی روی آن گذاشته و بعد به آرامی خمیر را بسته و از دو طرف به صورت هلال در می آوریم و در سینی فر قرار می دهیم .
تمامی خمیر ها را به همین روش آماده کرده و در سینی فر قرار می دهیم . سپس به زرده تخم مرغ باقی مانده کمی زعفران اضافه کرده و سطح شیرینی ها را رومال می کنیم . حالا وسط شیرینی ها بادام قرار داده و سینی فر را به مدت ۳۰ دقیقه در فر از قبل گرم شده در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار می دهیم تا بپزد و طلایی رنگ شوند .
سپس شیرینی تاتلی شانه را از فر خارج کرده و همان طور که داغ است ، شربت آماده شده را روی آن ریخته و اجازه می دهیم تا شربت کاملا به خورد شیرینی ها برود . سپس با کمی پودر پسته تزئین و در ظرف مورد نظر قرار می دهیم .
- نشاسته ذرت جایگزین آرد سمولینا ( ایرمیک ) شده است .
- من برای تهیه شربت از یک لیوان شکر و یک قاشق غذاخوری پر عسل استفاده کردم .
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !