شیرینی نخودچی یکی از اصیل ترین شیرین های سنتی ایرانی است که به عنوان شیرینی ویژه نوروز طرفدار بسیار زیادی دارد و اکثر خانوم ها در روزهای نزدیک عید این شیرینی خوشمزه را برای پذیرایی از میهمانان نوروزی تهیه می کنند .
سلیت آشپزی آیکابان طرز تهیه شیرینی نخودچی بسیار خوشمزه و آسان را آموزش می دهد .
برای تهیه شیرینی نخودچی ابتدا دو قاشق از آرد نخودچی را برداشته و به همان مقدار آرد سفید اضافه می کنیم و بعد دو آرد را باهم مخلوط و الک کرده و کنار می گذاریم . روغن جامد و یا کره را آب می کنیم و بعد از اینکه خنک شد و کمی خودش را گرفت با پودر شکر خوب مخلوط کرده و هم می زنیم تا صاف و یکدست شود . سپس هل ساییده شده را اضافه می کنیم . و بعد آرام آرام مخلوط آرد نخودچی و آرد سفید را که از قبل الک کرده ایم را اضافه کرده و مخلوط می کنیم . خمیر به دست آمده را با دست ورز می دهیم تا یکدست شود . البته نه آنقدری که به روغن بیفتد ( خمیر شیرینی نخودچی اگر به روغن بیفتد زمانی که در فر در حال پخت است می سوزد ) .
خمیر شیرینی نخودچی را به مدت دو ساعت در کیسه فریز در یخچال قرار می دهیم .
فر را روشن کرده و خمیر شیرینی نخودچی را از یخچال خارج کرده و کمی ورز می دهیم تا نرم شود .
خمیر را روی سطح صافی به قطر یک سانت باز می کنیم و با قالب مخصوص شیرینی نخودچی قالب زده و در سینی فر می گذاریم و در مرکز شیرینی نخودچی ها با قلمو و یا خلال دندان کمی زعفران می زنیم و یا اینکه روی شیرینی ها کمی پودر پسته پاشیده و به مدت پانزده دقیقه در طبقه وسط فری که از قبل گرم شده در دمای 180 درجه سانتی گراد اجازه می دهیم تا بپزند .
بعد از اینکه شیرینی های نخودچی را از فر خارج کردیم باید اجازه دهیم تا کاملا خنک شوند چرا که شیرینی نخودچی بافت بسیار نرم و لطیفی دارد و زمانی که داغ است از هم می پاشد .
بعد از اینکه شیرینی نخودچی خنک شد به آرامی از سینی فر خارج کرده و در ظرف مورد نظر می چینیم .
با این مقدار مواد حدود 70 عدد شیرینی نخودچی خواهیم داشت .
آرد نخودچی را حتما الک کنید تا خرده های درشت و احتمالا آسیاب نشده نخود جدا شود .
شیرینی نخودچی را حتما در ظرف دردار و دور از نور نگهداری کنید .
اگر خمیر شیرینی نخودچی شما به روغن افتاد به آن کمی آرد نخودچی اضافه کنید .
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !