شیرینی نخودچی

زمان آماده سازی
20 دقیقه
حداکثر زمان پخت
15 دقیقه
میزان دشواری
آسان
وعده غذایی
نیم چاشت
نوشته شده توسط
ارسال شده در
250 گرم
آرد نخودچی
2 قاشق غذا خوری
آرد سفید
100 گرم
پودر شکر
85 گرم
روغن جامد یا کره
1/2 قاشق چای خوری
پودر هل
برای تزئین
زعفران دم کرده
شیرینی نخودچی

شیرینی نخودچی یکی از اصیل ترین شیرین های سنتی ایرانی است که به عنوان شیرینی ویژه نوروز طرفدار بسیار زیادی دارد و اکثر خانوم ها در روزهای نزدیک عید این شیرینی خوشمزه را برای پذیرایی از میهمانان نوروزی تهیه می کنند .

سلیت آشپزی آیکابان طرز تهیه شیرینی نخودچی بسیار خوشمزه و آسان را آموزش می دهد .

برای تهیه شیرینی نخودچی ابتدا دو قاشق از آرد نخودچی را برداشته و به همان مقدار آرد سفید اضافه می کنیم و بعد دو آرد را باهم مخلوط و الک کرده و کنار می گذاریم . روغن جامد و یا کره را آب می کنیم و بعد از اینکه خنک شد و کمی خودش را گرفت با پودر شکر خوب مخلوط کرده و هم می زنیم تا صاف و یکدست شود . سپس هل ساییده شده را اضافه می کنیم . و بعد آرام آرام مخلوط آرد نخودچی و آرد سفید را که از قبل الک کرده ایم را اضافه کرده و مخلوط می کنیم . خمیر به دست آمده را با دست ورز می دهیم تا یکدست شود . البته نه آنقدری که به روغن بیفتد ( خمیر شیرینی نخودچی اگر به روغن بیفتد زمانی که در فر در حال پخت است می سوزد ) .

خمیر شیرینی نخودچی را به مدت دو ساعت در کیسه فریز در یخچال قرار می دهیم .

فر را روشن کرده و خمیر شیرینی نخودچی را از یخچال خارج کرده و کمی ورز می دهیم تا نرم شود .

خمیر را روی سطح صافی به قطر یک سانت باز می کنیم و با قالب مخصوص شیرینی نخودچی قالب زده و در سینی فر می گذاریم و در مرکز شیرینی نخودچی ها با قلمو و یا خلال دندان کمی زعفران می زنیم و یا اینکه روی شیرینی ها کمی پودر پسته پاشیده و به مدت پانزده دقیقه در طبقه وسط فری که از قبل گرم شده در دمای 180 درجه سانتی گراد اجازه می دهیم تا بپزند .

بعد از اینکه شیرینی های نخودچی را از فر خارج کردیم باید اجازه دهیم تا کاملا خنک شوند چرا که شیرینی نخودچی بافت بسیار نرم و لطیفی دارد و زمانی که داغ است از هم می پاشد .

بعد از اینکه شیرینی نخودچی خنک شد به آرامی از سینی فر خارج کرده و در ظرف مورد نظر می چینیم .

  1. با این مقدار مواد حدود 70 عدد شیرینی نخودچی خواهیم داشت .
  2. آرد نخودچی را حتما الک کنید تا خرده های درشت و احتمالا آسیاب نشده نخود جدا شود .
  3. شیرینی نخودچی را حتما در ظرف دردار و دور از نور نگهداری کنید .
  4. اگر خمیر شیرینی نخودچی شما به روغن افتاد به آن کمی آرد نخودچی اضافه کنید .

هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*