- زمان آماده سازی
- 45 دقیقه
- حداکثر زمان پخت
- 240 دقیقه
- میزان دشواری
- متوسط
- مناسب برای
- 10 نفر
- وعده غذایی
- نهار و شام
- نوشته شده توسط
- ارسال شده در
- ژوئن 12, 2016
- 2 1/2 پیمانه
- جو پوست کنده
- 500 گرم
- گوشت گوسفندی
- 2 پیمانه
- حبوبات پخته شده
- 2 عدد
- پیاز
- 5 حبه
- سیر
- 1 کیلو گرم
- سبزی آش
- 1 قاشق مربا خوری
- زردچوبه
- به مقدار لازم
- نمک و فلفل
آش یکی از غذاهای سنتی ما ایرانی هاست که در همه جا پخت می شود و انواع مختلفی دارد .
یکی از خوشمزه ترین انواع آش ، آش جو است که بسیار لذیذ و پر طرفدار بوده و می توان آن را برای سفره افطار آماده کرد .
این آش طرز تهیه راحتی دارد و چون در تهیه آن از انواع حبوبات ، غلات و سبزیجات استفاده می شود غذای کاملی محسوب به شمار می آید .
سایت آشپزی آیکابان طرز تهیه آش جو را آموزش می دهد .
برای تهیه آش جو ، ابتدا حبوبات شامل نخود ، لوبیا قرمز و لوبیا چیتی را از شب قبل خیس می کنیم و چندبار آب ان را عوض می کنیم تا نفخ آن گرفته شود .
جو پوست کنده را نیز از شب قبل خیس می کنیم .
گوشت را به همراه مقداری آب روی حرارت می گذاریم تا به جوش آید و بعد کف روی آن را می گیریم . سپس جو خیس خورده را به همراه یک عدد پیاز درسته به قابلمه اضافه می کنیم و زیر حرارت را کم می کنیم تا گوشت به همراه جو با حرارت ملایم بپزد .
حبوبات را نیز آبکش کرده و به صورت جداگانه در زودپز می پزیم .
بعد از اینکه گوشت ما پخت ، آن را از قابلمه خارج کرده و ریش ریش می کنیم و یا می کوبیم و دوباره داخل قابلمه می ریزیم .
پیاز درسته را نیز از قابلمه خارج کرده و دور می اندازیم .
حبوبات را نیز آبکش کرده و به قابلمه گوشت و جو اضافه می کنیم .
در یک قابلمه کمی روغن ریخته و پیازهای خلالی شده را در آن سرخ می کنیم تا کاراملی رنگ شوند و بعد از قابلمه خارج کرده و کنار می گذاریم .
حالا سیرهای رنده شده را داخل قابلمه ریخته و بعد از چند تفت نعنا خشک را اضافه می کنیم و سریع زیر حرارت را خاموش می کنیم تا نعنا داغ ما نسوزد .
مقدار کمی از پیاز داغ و نعنا داغ را برای تزئین کنار گذاشته و بقیه آن را به همراه نمک ، فلفل و زردچوبه به قابلمه جو اضافه می کنیم .
در پایان سبزی آش را نیز اضافه کرده و اجازه می دهیم تا آش جو ما با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد .
آش جو را بعد از پخت در ظرف مورد نظر کشیده و روی آن را با ماست یا کشک ، زعفران ، پیاز داغ و سیر داغ تزئین می کنیم .
آش جو را برای سفره افطار آماده و از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید .
- برای تهیه آش جو می توان گوشت را از مواد اولیه حذف و یا به آن آب قلم اضافه کرد .
- سبزی آش شامل تره ، اسفناج ، جعفری و گشنیز می باشد .
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !