خورشت کنگر

زمان آماده سازی
30 دقیقه
حداکثر زمان پخت
240 دقیقه
میزان دشواری
آسان
مناسب برای
5 نفر
وعده غذایی
نهار و شام
نوشته شده توسط
ارسال شده در
500 گرم
کنگر
250 گرم
گوشت خورشتی
1 عدد
پیاز
50 گرم
جعفری خرد شده
50 گرم
نعنا خرد شده
2 عدد
لیمو عمانی
1 قاشق مربا خوری
رب انار
1/2 قاشق چای خوری
زردچوبه
به مقدار لازم
نمک و فلفل
به مقدار لازم
روغن جامد
خورشت کنگر

کنگر یکی از گیاهانی است که در فصل بهار می روید و بسیار پر خاصیت است و از آن در تهیه بعضی از غذاها مانند خورشت کنگر ، بورانی کنگر ، کوکوی کنگر و … استفاده می شود .

خورشت کنگر یکی از خورشت های اصیل ایرانی است که بسیار خوشمزه بوده و طرز تهیه آن در مناطق مختلف ایران متفاوت است .

سایت آشپزی آیکابان طرز تهیه خورشت کنگر را آموزش می دهد .

برای تهیه خورشت کنگر ابتدا یک عدد پیاز را نگینی ریز کرده و در کمی روغن تفت می دهیم تا نرم و طلایی رنگ شوند . سپس گوشت خورشتی خرد شده را اضافه کرده و تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند .

به آن مقداری زردچوبه و فلفل م یزنیم و سپس به اندازه کافی آبجوش اضافه کرده و اجازه می دهیم تا گوشت خورشت کنگر با حرارت ملایم بپزد .

کنگرها را پاک کرده و خارهای آن را می گیریم و وبعد تمیز می شوییم تا خاک و گلی روی آن باقی نماند .

کنگرهای شسته شده را خرد می کنیم و به همراه نعنا و جعفری خرد شده در کمی روغن تفت داده و بعد 3 ساعت که از پخت گوشت گذشت به آن اضافه می کنیم . ( کنگرهای تازه بسیار ترد و نرم بوده و زمان پخت آن کوتاه است )

لیمو عمانی ، نمک و کمی رب انار ( دلخواه ) را به خورشت گنگر اضافه کرده و اجازه می دهیم خورشت به مدت یک ساعت دیگر بپزد و جا بیفتد .

خورشت کنگر را با برنج نوش جان کنید .

خواص کنگر :

کنگر گیاهی اشتها آور ، ضد عفونی کننده و هضم کننده غذا است که مصرف آن در تقویت دستگاه گوارش نیز موثر است .

کنگر و برگهای آن مدر است  و هم چنین مصرف آن برای تقویت قلب مفید بوده و نیرو بخش نیز هست .

کنگر گیاهی موثر در درمان کم خونی ، یرقان و نارسایی کبد است که از کبد در مقابل سموم شیمیایی محافظت می کند .

کنگر باعث کاهش کلسترول و تری گلیسیرید خون می شود چرا که در عصاره برگهای آن ماده ای به نام سیارین وجود دارد . علاوه بر سیارین وجود ماده دیگری به نام اسید کافئیک در کنگر ؛ باعث جلوگیری از عفونت کبد می شود .

  1. در تهیه خورشت کنگر می توانید در صورت تمایل به آن رب گوجه فرنگی نیز اضافه کنید .

هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*