سمنو

حداکثر زمان پخت
300 دقیقه
میزان دشواری
سخت
مناسب برای
10 نفر
وعده غذایی
عصرانه
نوشته شده توسط
ارسال شده در
500 گرم
گندم با پوست
2 کیلو گرم
آرد گندم
سمنو

سمنو یکی از دسر های ایرانی خوشمزه و بسیار پر طرفدار است که اکثرا برای نوروز پخت می شود و یکی از هفت سین سفره نوروز را تشکیل می دهد .

سایت آشپزی آیکابان طرز تهیه سمنو را آموزش می دهد .

برای تهیه سمنو ، ابتدا گندم را به دقت پاک کرده با آب سرد می شوییم تا گل و لای آن برود . روی گندم ها آب ریخته ، به طوری که روی سطح گندم ها را آب بپوشاند  و به مدت 2 تا 3 روز می گذاریم خیس بخورد . در این مدت چند بار آب گندم ها را عوض می کنیم .

وقتی گندم ها جوانه زدند آنها را در صافی ریخته و اجازه می دهیم آب آن کشیده شود .

سپس گندم ها را روی دستمال تمیز و خیس ریخته و صبر می کنیم تا ریشه بدهد . ( دستمال باید مرتبا خیس بخورد و نمدار باشد )

وقتی گندم ها ریشه دادند آنها را در ظرفی پهن می کنیم و با یک پارچه نمدار روی گندم ها را می پوشانیم  تا گندم ها ساقه پیدا کنند .

وقتی ساقه گندم جوانه زد آن را با چرخ گوشت دو بار چرخ کرده و بعد به آن 6 تا 8 لیوان آب ولرم اضافه می کنیم و در صافی می ریزیم تا آب و شیره گندم از آن رد شود . گندم های باقی مانده را در صافی فشار می دهیم تا بقیه شیره موجود در آن نیز خارج شود .

دوباره روی گندم ها 2 لیوان آب می ریزیم و مجددا صاف می کنیم .

آرد را در یک قابلمه که گنجایش سمنو را داشته باشد می ریزیم و کمی آب به شیره گندم اضافه کرده و با آرد مخلوط می کنیم به طوری که آرد در آن کاملا حل شود و مایع رقیق باشد .

قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و هم می زنیم تا به جوش آید و غلیظ شود . سمنو را باید مرتب هم بزنیم تا ته نگیرد و گلوله نشود . آنقدر به هم زدن ادامه می دهیم تا آب آن تمام شود و سمنو به شکل حلوا در آید و سرخ شود .

مجددا به آن کمی آب اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا گلوله ها کاملا صاف شوند و باز به صورت مداوم هم می زنیم تا کمی غلیظ شود و شکل سمنو پیدا کند .

سپس قابلمه را روی شعله پخش کن قرار داده و زیر حرارت را کم می کنیم و اجازه می دهیم تا سمنو دم بکشد .

بعد از یک ساعت سمنو حاضر است .

  1. به سمنو می توان مغز آجیل نیز اضافه نمود .
  2. به هیچ عنوان به سمنو شکر اضافه نکنید چون شیره گندم شیرینی طبیعی و متعادلی دارد .

هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*