سمنو یکی از دسر های ایرانی خوشمزه و بسیار پر طرفدار است که اکثرا برای نوروز پخت می شود و یکی از هفت سین سفره نوروز را تشکیل می دهد .
سایت آشپزی آیکابان طرز تهیه سمنو را آموزش می دهد .
برای تهیه سمنو ، ابتدا گندم را به دقت پاک کرده با آب سرد می شوییم تا گل و لای آن برود . روی گندم ها آب ریخته ، به طوری که روی سطح گندم ها را آب بپوشاند و به مدت 2 تا 3 روز می گذاریم خیس بخورد . در این مدت چند بار آب گندم ها را عوض می کنیم .
وقتی گندم ها جوانه زدند آنها را در صافی ریخته و اجازه می دهیم آب آن کشیده شود .
سپس گندم ها را روی دستمال تمیز و خیس ریخته و صبر می کنیم تا ریشه بدهد . ( دستمال باید مرتبا خیس بخورد و نمدار باشد )
وقتی گندم ها ریشه دادند آنها را در ظرفی پهن می کنیم و با یک پارچه نمدار روی گندم ها را می پوشانیم تا گندم ها ساقه پیدا کنند .
وقتی ساقه گندم جوانه زد آن را با چرخ گوشت دو بار چرخ کرده و بعد به آن 6 تا 8 لیوان آب ولرم اضافه می کنیم و در صافی می ریزیم تا آب و شیره گندم از آن رد شود . گندم های باقی مانده را در صافی فشار می دهیم تا بقیه شیره موجود در آن نیز خارج شود .
دوباره روی گندم ها 2 لیوان آب می ریزیم و مجددا صاف می کنیم .
آرد را در یک قابلمه که گنجایش سمنو را داشته باشد می ریزیم و کمی آب به شیره گندم اضافه کرده و با آرد مخلوط می کنیم به طوری که آرد در آن کاملا حل شود و مایع رقیق باشد .
قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و هم می زنیم تا به جوش آید و غلیظ شود . سمنو را باید مرتب هم بزنیم تا ته نگیرد و گلوله نشود . آنقدر به هم زدن ادامه می دهیم تا آب آن تمام شود و سمنو به شکل حلوا در آید و سرخ شود .
مجددا به آن کمی آب اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا گلوله ها کاملا صاف شوند و باز به صورت مداوم هم می زنیم تا کمی غلیظ شود و شکل سمنو پیدا کند .
سپس قابلمه را روی شعله پخش کن قرار داده و زیر حرارت را کم می کنیم و اجازه می دهیم تا سمنو دم بکشد .
بعد از یک ساعت سمنو حاضر است .
به سمنو می توان مغز آجیل نیز اضافه نمود .
به هیچ عنوان به سمنو شکر اضافه نکنید چون شیره گندم شیرینی طبیعی و متعادلی دارد .
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !