برنج آبکش

زمان آماده سازی
25 دقیقه
حداکثر زمان پخت
45 دقیقه
میزان دشواری
آسان
مناسب برای
3 نفر
وعده غذایی
نهار و شام
نوشته شده توسط
ارسال شده در
3 پیمانه
برنج ایرانی
3 قاشق مربا خوری
نمک
1 عدد بزرگ
تخم مرغ
1 قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده
2 قاشق غذا خوری
ماست
به مقدار لازم
روغن جامد
1 عدد کوچک
پیاز
برنج آبکش

طرز تهیه برنج آبکش در آیکابان :

برنج را به آرامی بشورید و چند بار آب روی آن را خالی کنید تا لای روی برنج از بین برود . دوباره روی برنج آب بریزید و نمک را هم اضافه کنید و اجازه دهید برنج همراه نمک چند ساعت در آب خیس بخورد .

در یک قابلمه متناسب با مقدار برنج آب ریخته و می گذاریم تا به جوش آید . آّب روی برنج را خالی می کنیم ودر قابلمه در حال جوش می ریزیم . یک قاشق آبلیمو و یا ماست را هم به برنج اضافه می کنیم . با این کار برنج آبکش شده سفیدتری خواهیم داشت .

یکی دوبار برنج را به آرامی هم می زنیم و صبر می کنیم تا برنج به جوش آید و بعد کف روی آن را می گیریم .

کمی که گذشت یکی از دانه های برنج را با ناخن نصف می کنیم . اگر به اندازه یک نقطه سفید وسط برنج خام مانده بود ، وقت آبکش کردن برنج است . در این مرحله می توانیم یک پیمانه آب سرد به برنج اضافه کنیم ( در این حالت به دانه های برنج شوک وارد شده و دانه های برنج قد می کشند )

برنج را در سبد آبکش ریخته و روی آن آب ولرم می ریزیم تا دانه های برنج به هم نچسبد .

برای تهیه ته دیگ زعفرانی کف قابلمه مورد نظر کمی روغن ریخته و می گذاریم داغ شود . یک عدد تخم مرغ را به همراه دو قاشق ماست و یک قاشق زعفران دم کرده هم می زنیم تا یکدست شود . سپس یک مقدار از برنج آبکش شده را به آن اضافه می کنیم ( در حدی که غلظت آن مثل ماست شود ) و هم می زنیم و در کف قابلمه ریخته و اجازه می دهیم کمی خودش را بگیرد .

سپس بقیه برنج آبکش شده را به آرامی روی ته دیگ ریخته و در قابلمه دمی می گذاریم و زیر حرارت را بلند می کنیم تا برنج کمی بخار کند و بعد زیر برنج را کم می کنیم تا با حرارت ملایم در مدت 45 دقیق برنج آبکش دم بکشد .

در یک ماهی تابه کمی روغن می ریزیم و اجازه می دهیم داغ شود سپس یک عدد پیاز را پوست گرفته و چهارقاچ می کنیم و در روغن می ریزیم و صبر می کنیم تا پیازها سرخ شوند و بعد روغن را روی برنج آبکش دم کشیده می ریزیم .

برنج آبکش شده ما آماده است که می توانید آن را با انواع کباب و خورشت ها نوش جان کنید.

  1. اضافه کردن پیاز به روغن باعث خوشبوتر شدن برنج می شود .
  2. برنج ایرانی هرچقدر کهنه تر باشد به زمان بیشتری برای خیس خوردن نیاز دارد .

هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*