نان برنجی یا شیرینی برنجی یکی از شیرینی های مخصوص کرمانشاه و قزوین است که انواع گوناگونی دارد که از میان آنها می توان به نان برنجی ساده و نان برنجی زعفرانی اشاره کرد . این شیرینی دستور پخت های مختلفی دارد .
سایت آشپزی و شیرینی پزی آیکابان طرز تهیه نان برنجی کرمانشاهی که یکی از شیرینی های نوروزی است را به روشی ساده آموزش می دهد .
برای تهیه نان برنجی به روشی ساده ابتدا پودر شکر و کره یا روغن جامد را مخلوط کرده و با همزن برقی خوب هم می زنیم تا سفید و یکدست شود . سپس زرده تخم مرغ را اضافه کرده و کمی هم می زنیم . و بعد آرد برنج را که از قبل الک کرده ایم را آرام آرام به مواد بالا اضافه کرده و با لیسک و یا قاشق دوباره هم می زنیم و در پایان گلاب را کم کم به خمیر نان برنجی اضافه می کنیم . اگر احساس کردید گلاب زیاد است و خمیر شل می شود همه را نزنید . ( اگر عطر گلاب زیاد است می توانید یک مقدار از آن کم کرده و شیر اضافه کنید ) .
خمیر نان برنجی به دست آمده را با دست کمی ورز می دهیم تا کاملا به هم بچسبد و یک دست شود . و بعد آن را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و به یک قسمت آن یک قاشق زعفران دم کرده اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم تا همه جای خمیر زعفرانی شود .
خمیر را به مدت 5 تا 6 ساعت بیرون یخچال و در دمای محیط قرار می دهیم . فر را روشن می کنیم تا گرم شود .
از خمیر به اندازه یک گردو برداشته و کف دست گرد می کنیم و در سینی فر قرار داده و با مهر مخصوص نان برنجی روی آن شکل می دهیم . تمام خمیر را به همین صورت آماده کرده و روی نان برنجی ها برای تزیین کمی خرفه می پاشیم .
سینی فر را به مدت 15 الی 20 دقیقه در طبقه وسط فر در دمای 170 درجه سانتی گراد می گذاریم تا بپزند .
بعد از اینکه سینی فر را خارج کردیم اجازه می دهیم نان برنجی ها خوب خنک شوند چون بافت این شیرینی بسیار لطیف است و زود می شکند .
وقتی نان برنجی ها خنک شدند در ظرف مورد نظر چیده و میل می کنیم .
برای تهیه نان برنجی کره یا روغن جامد باید به دمای محیط رسیده باشد .
اگر مهر مخصوص نان برنجی را ندارید می توانید با نوک چاقو روی آن طرح بزنید و یا اینکه فقط خرفه بپاشید .
اگر مقدار گلاب نان برنجی زیاد باشد شیرینی ها خشک می شوند .
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !