نان برنجی

زمان آماده سازی
30 دقیقه
حداکثر زمان پخت
20 دقیقه
میزان دشواری
آسان
وعده غذایی
عصرانه
نوشته شده توسط
ارسال شده در
250 گرم
آرد برنج
100 گرم
پودر شکر
120 گرم
روغن جامد یا کره
1 عدد
زرده تخم مرغ
1/4 پیمانه
گلاب
1 قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده
برای تزئین
خرفه
نان برنجی

نان برنجی یا شیرینی برنجی یکی از شیرینی های مخصوص کرمانشاه و قزوین است که انواع گوناگونی دارد که از میان آنها می توان به نان برنجی ساده و نان برنجی زعفرانی اشاره کرد . این شیرینی دستور پخت های مختلفی دارد .

سایت آشپزی و شیرینی پزی آیکابان طرز تهیه نان برنجی کرمانشاهی که یکی از شیرینی های نوروزی است را به روشی ساده آموزش می دهد .

برای تهیه نان برنجی به روشی ساده ابتدا پودر شکر و کره یا روغن جامد را مخلوط کرده و با همزن برقی خوب هم می زنیم تا سفید و یکدست شود . سپس زرده تخم مرغ را اضافه کرده و کمی هم می زنیم . و بعد آرد برنج را که از قبل الک کرده ایم را آرام آرام به مواد بالا اضافه کرده و با لیسک و یا قاشق دوباره هم می زنیم و در پایان گلاب را کم کم به خمیر نان برنجی اضافه می کنیم . اگر احساس کردید گلاب زیاد است و خمیر شل می شود همه را نزنید . ( اگر عطر گلاب زیاد است می توانید یک مقدار از آن کم کرده و شیر اضافه کنید ) .

خمیر نان برنجی به دست آمده را با دست کمی ورز می دهیم تا کاملا به هم بچسبد و یک دست شود . و بعد آن را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و به یک قسمت آن یک قاشق زعفران دم کرده اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم تا همه جای خمیر زعفرانی شود .

خمیر را به مدت 5 تا 6 ساعت بیرون یخچال و در دمای محیط قرار می دهیم . فر را روشن می کنیم تا گرم شود .

از خمیر به اندازه یک گردو برداشته و کف دست گرد می کنیم و در سینی فر قرار داده و با مهر مخصوص نان برنجی روی آن شکل می دهیم . تمام خمیر را به همین صورت آماده کرده و روی نان برنجی ها برای تزیین کمی خرفه می پاشیم .

سینی فر را به مدت 15 الی 20 دقیقه در طبقه وسط فر در دمای 170 درجه سانتی گراد می گذاریم تا بپزند .

بعد از اینکه سینی فر را خارج کردیم اجازه می دهیم نان برنجی ها خوب خنک شوند چون بافت این شیرینی بسیار لطیف است و زود می شکند .

وقتی نان برنجی ها خنک شدند در ظرف مورد نظر چیده و میل می کنیم .

  1. برای تهیه نان برنجی کره یا روغن جامد باید به دمای محیط رسیده باشد .
  2. اگر مهر مخصوص نان برنجی را ندارید می توانید با نوک چاقو روی آن طرح بزنید و یا اینکه فقط خرفه بپاشید .
  3. اگر مقدار گلاب نان برنجی زیاد باشد شیرینی ها خشک می شوند .

هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*