نان پیتا ، نوعی نان گرد است که بیشتر در کشورهای عربی و در غذاهای مدیترانه ای کاربرد دارد و معمولا برای غذاهای ساندویچی مانند فلافل ، انواع کباب و حمص استفاده می شود .
نان پیتا را می توان به سادگی در منزل نیز تهیه کرد .
سایت آشپزی و شیرینی پزی آیکابان طرز تهیه نان پیتا را آموزش می دهد .
برای تهیه نان پیتا ، ابتدا خمیر مایه را داخل آب ولرم ریخته و مخلوط می کنیم . روی آن را پوشانده و به مدت ۱۰ دقیقه در جای گرمی قرار می دهیم تا عمل آید .
آرد و نمک را هم با هم ترکیب کرده ، ۲ بار الک می کنیم و بعد با دست مخلوط می کنیم .
وسط آرد را گود کرده و مخلوط آب و خمیر مایه را داخل حفره ریخته و روغن زیتون را هم اضافه می کنیم . سپس مواد را کاملا مخلوط می کنیم تا خمیر یک دستی حاصل شود .
حالا روی سطح کار را آرد پاشی کرده و خمیر را روی آن قرار داده و اگر لازم بود به آن کمی آب اضافه می کنیم .
روی خمیر را با یک دستمال و یا حوله تمیز پوشانده و به مدت ۱۵ دقیقه در جای گرمی قرار می دهیم و در پایان خمیر را به شکل توپ در می آوریم .
داخل یک کاسه متناسب با حجم خمیر را با مقدار کمی روغن زیتون چرب کرده و خمیر را داخل کاسه گذاشته و سعی می کنیم خمیر به روغن داخل کاسه کاملا آغشته شود . سپس روی خمیر را با یک حوله نمناک دوباره پوشانده و به مدت ۱٫۵ تا ۲ ساعت در جای گرمی قرار می دهیم تا خمیر ورآید و حجم آن دو برابر شود .
بعد از دو ساعت خمیر را دوباره کمی ورز می دهیم تا پف اضافی آن بخوابد و به مدت ۱۵ دقیقه دیگر کنار می گذاریم .
سپس خمیر را به ۱۰ قسمت مساوی تقسیم کرده و هر کدام را به شکل توپی در می آوریم .
حالا سطح کار را دوباره آرد پاشی کرده و هر چانه از خمیر را با وردنه روی سطح کار با ضخامت ۴ تا ۵ میلی متر و قطر ۱۸ تا ۲۰ سانتی متر باز می کنیم .
همه خمیرها را به همین روش پهن کرده و روی آنها را با یک پارچه نمناک می پوشانیم و اجازه می دهیم تا به مدت ۲۰ دقیقه استراحت کنند .
فر را با دمای ۲۳۰ درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا گرم شود .
سینی فر را هم آرد پاشی کرده و به مدت ۵ دقیقه داخل فر قرار می دهیم تا داغ شود . سپس سینی را خارج کرده و یکی از خمیرهای باز شده را روی سینی فر قرار داده و سینی را به مدت ۳ دقیقه در طبقه پایین فر قرار می دهیم تا بپزد و پف کند . سپس نان پیتا را چرخانده و به مدت ۲ دقیقه دیگر اجازه می دهیم تا بپزد و بعد از فر خارج می کنیم .
تمامی خمیرها را به همین روش آماده کرده و در پایان نان پیتا را در یک پارچه تمیز می پیچیم تا به هنگام سرو تازه و نرم باقی بماند .
می توانید به خمیر نان پیتا کمی زعفران نیز اضافه کنید تا نان خوش رنگ تری داشته باشید .
از نان پیتا برای تهیه پیتزا هم می توانید استفاده کنید .
بهتر است به هنگام پخت نان پیتا ، یک کاسه آب هم در فر قرار دهید .
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !