- زمان آماده سازی
- 40 دقیقه
- حداکثر زمان پخت
- 180 دقیقه
- میزان دشواری
- متوسط
- مناسب برای
- 2 نفر
- وعده غذایی
- نهار و شام
- نوشته شده توسط
- ارسال شده در
- ژوئن 14, 2016
- 150 گرم
- گوشت خورشتی
- 2 پیمانه
- برنج
- 2 عدد بزرگ
- هویج
- 1 عدد
- پیاز
- 2 حبه
- سیر
- 1/3 پیمانه
- زرشک
- 1 قاشق سوپخوری
- زعفران دم کرده
- به مقدار لازم
- فلفل قرمز
- به مقدار لازم
- ادویه پلویی
- به مقدار لازم
- نمک
- به مقدار لازم
- کره
اوشی پلو یکی از غذاهای معروف تاجیکستانی است که بسیار لذیذ و خوشمزه است .
چون در تهیه این غذا از گروه های مختلف مواد غذایی از جمله گوشت ، برنج و سبزیجات استفاده می شود در نتیجه اوشی پلو غذای بسیار کاملی محسوب می شود که ارزش غذایی بالایی نیز دارد .
سایت آشپزی آیکابان طرز تهیه اوشی پلو را آموزش می دهد .
برای تهیه اوشی پلو ، ابتدا برنج را با مقداری نمک می گذاریم تا به مدت 3 تا 4 ساعت خیس بخورد .
در یک قابلمه مقداری کره ریخته و گوشت را در آن تفت می دهیم تا رنگ آن تغییر کند . سپس پیازهای نگینی شده را به گوشت اضافه کرده و تفت می دهیم تا کاملا سرخ شوند .
دو عدد هویج را پوست گرفته ، خلالی می کنیم و به گوشت در حال پخت اضافه می کنیم و تفت می دهیم . حالا ادویه پلویی و زعفران را به همراه سیر رنده شده به مواد بالا اضافه می کنیم و دوباره تفت می دهیم تا بوی سیر و ادویه بلند شود .
یک لیوان آب به مواد بالا اضافه کرده و اجازه می دهیم تا گوشت بپزد و آب روی آن تخت شود و بعد به آن کمی زرشک اضافه می کنیم .
در یک قابلمه متناسب با مقدار برنج آب ریخته و می گذاریم تا به جوش آید . آّب روی برنج را خالی می کنیم و در قابلمه در حال جوش می ریزیم .
یکی دوبار برنج را به آرامی هم می زنیم و صبر می کنیم تا برنج به جوش آید و بعد کف روی آن را می گیریم .
کمی که گذشت یکی از دانه های برنج را با ناخن نصف می کنیم . اگر به اندازه یک نقطه سفید وسط برنج خام مانده بود ، وقت آبکش کردن برنج است . برنج را در سبد آبکش ریخته و روی آن آب ولرم می ریزیم تا دانه های برنج به هم نچسبد .
در یک قابلمه روغن ریخته و ته دیگ مورد نظر را کف آن می چینیم . سپس از مواد گوشتی لابه لای برنج ریخته و در قابلمه دمی می گذاریم تا برنج ما دم کشیده و آماده شود .
بعد از اینکه اوشی پلو دم کشید روی آن کره آب شده می ریزیم .
اوشی پلو را در دیس کشیده و با سالاد فصل یا شیرازی سرو کنید .
- برای تهیه اوشی پلو بهتر است از روغن حیوانی و یا کره استفاده کنید .
- استفاده از زرشک در اوشی پلو سلیقه ای است و می توانید آن را حذف کنید .
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !