زیتون پرورده یکی از ترشی ها و مخلفات شمال کشور است که معمولا در کنار غذاهایی مانند کال کباب ، ماهی شکم پر و کته سرو می شود . زیتون پرورده علاوه بر اینکه در شمال کشور طرفداران زیادی دارد ، بلکه در سایر نقاط کشور هم یکی از محبوب ترین انواع ترشی به حساب می آید .
برای تهیه زیتون پرورده شمال از نوعی سبزی مخصوص به نام چوچاق استفاده می شود که در صورت در دسترس نبودن آن ، می توان از نعنا و ترخون نیز استفاده کرد . چاشنی اصلی آن نیز رب انار است که به جای آن می توان از آب نارنج نیز استفاده کرد ولی با رب انار طعم فوق العاده تری خواهد داشت . در زیتون پرورده گاهی از دانه انار خشک شده نیز استفاده می شود که می توانید از عطاری ها آن را تهیه و استفاده کنید .
سایت آشپزی آیکابان طرز تهیه زیتون پرورده را آموزش می دهد .
برای تهیه زیتون پرورده ابتدا زیتون های بدون هسته را به مدت نیم ساعت تا ۱ ساعت داخل آب قرار دهید تا شوری اضافه آن گرفته شود .
گردوها را نیز خرد کرده و کنار می گذاریم . در صورت در دسترس بودن سبزی چوچاق نیز آن را خرد می کنیم .
حالا گردوهای خرد شده ، سبزی چوچاق و اگر در دسترس نبود نعنا و ترخون ریز خرد شده ، روغن زیتون و رب انار را باهم مخلوط می کنیم .
سپس سیرها را نیز رنده کرده و به مواد بالا اضافه کرده و کاملا مخلوط می کنیم . در پایان زیتون های آبکش شده و نمک را هم اضافه کرده و تمامی مواد را کاملا باهم ترکیب می کنیم .
( در صورت تمایل می توانید زیتون ها را شکسته و بعد به مواد بالا اضافه کنید )
حالا مواد ترکیب شده را در ظرف در دار مورد نظر ریخته و اجازه می دهیم تا طعم مواد باهم ترکیب شود و زیتون پرورده ما اماده شود . در غیر اینصورت زیتون پرورده را داخل ظرف شیشه ای در دار ریخته و به مدت ۳ روز کنار می گذاریم تا بیشتر جا بیفتد و آماده شود .
اگر زیتون پرورده ترش دوست ندارید می توانید به جای ان از رب انار شیرین و یا ملس استفاده کرده و مقدار آن را کمتر و یا بیشتر کنید .
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !