کوفته تبریزی

زمان آماده سازی
60 دقیقه
حداکثر زمان پخت
90 دقیقه
میزان دشواری
سخت
مناسب برای
4 نفر
وعده غذایی
نهار و شام
نوشته شده توسط
ارسال شده در
400 گرم
گوشت چرخ کرده
3/4 پیمانه پلوپز
برنج نیم دانه
1 1/2 پیمانه پلوپز
سبزی کوفته
1 پیمانه پلوپز
لپه پخته
1 عدد
تخم مرغ
3 عدد
پیاز
3 قاشق غذا خوری
رب گوجه فرنگی
2 قاشق غذا خوری
گردو خرد شده
2 قاشق غذا خوری
زرشک
به مقدار لازم
نمک و فلفل
به مقدار لازم
زردچوبه
کوفته تبریزی

کوفته تبریزی یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایران است که بیشتر در شهر تبریز مرسوم است . کوفته تبریزی بسیار پر طرفدار بوده و یکی از خوشمزه ترین غذاهای مجلسی نیز محسوب می شود . مواد تشکیل دهنده کوفته تبریزی مشابه مواد دلمه برگ مو است فقط نسبت مواد کمی متفاوت است و بعد از آماده شدن در سس مخصوص می پزد .
سایت آشپزی آیکابان طرز تهیه کوفته تبریزی را آموزش می دهد .
برای تهیه کوفته تبریزی ، لپه ها را که از قبل خیس کرده ایم را با کمی آب می گذاریم تا بپزد . برنج را هم به صورت جداگانه با کمی آب و نمک کته می کنیم . نیازی به پخت کامل برنج نیست .
گوشت را که بهتر است ترکیب از گوشت گوسفند و گوساله باشد را ۲ بار چرخ کرده و کنار می گذاریم . برنج و لپه را هم با گوشت کوب و یا غذاساز نیم کوب می کنیم .
حالا در یک کاسه پیاز را رنده کرده و آب آن را کاملا می گیریم . گوشت چرخ کرده ، لپه و برنج کوبیده شده را هم اضافه می کنیم . سبزی کوفته را هم اضافه کرده و در پایان تخم مرغ ، کمی نمک ، فلفل و زردچوبه نیز زده و سپس مواد را ورز می دهیم تا کاملا باهم ترکیب شده و به صورت خمیر یک دستی در آید .
یک عدد پیاز را خلالی خرد کرده و در کمی روغن تفت می دهیم . سپس گردوی خرد شده و زرشک را هم اضافه کرده و بعد از یک تفت کوچک از روی حرارت بر می داریم . حالا از مایع کوفته تبریزی ، به اندازه یک پرتقال بزرگ برداشته و کف دست گرد می کنیم . سپس در وسط آن سوراخی ایجاد کرده و کمی گردو و زرشک تفت داده شده وسط آن قرار داده و دوباره کوفته را کف دست گرد می کنیم و در یک ظرف در بسته قرار داده و کوفته ها را به مدت ۳ تا ۴ ساعت در یخچال قرار می دهیم تا خودشان را بگیرند .
برای تهیه سس هم ، یک عدد پیاز را نگینی خرد کرده و در کمی روغن تفت می دهیم تا طلایی رنگ شود ، نمک ، فلفل و رب گوجه فرنگی را هم اضافه کرده و تفت می دهیم تا بوی خامی رب گرفته شود . سپس به آن کمی آب اضافه کرده و روی حرارت می گذاریم تا به جوش آید . در صورت تمایل می توانید به سس کمی مرزه و دارچین نیز اضافه کنید . بعد از اینکه سس به جوش آمد ، زیر حرارت را کم کرده و کوفته ها را به آرامی در قابلمه قرار می دهیم . مقدار سس موجود در قابلمه باید به اندازه ای باشد که نصف بیشتر کوفته ها را بپوشاند . در قابلمه را باز می گذاریم تا کوفته ها به مدت ۱ ساعت با حرارت ملایم بپزند . ( بستن در قابلمه باعث از هم پاشیده شدن کوفته تبریزی می شود )
در حین پخت یکی دوبار کوفته های تبریزی را به آرامی برگردونید تا کوفته ها به طور کامل بپزند . سپس در قابلمه را ببندید تا کوفته ها به مدت نیم ساعت تا یک ساعت دیگر نیز بپزند .
به هنگام سرو کوفته تبریزی را به آرامی از قابلمه خارج کرده و در ظرف مرد نظر قرار می دهیم ، کمی که از حرارت افتاد سس آن را نیز روی کوفته ها ریخته و با نان سنگگ و سبزی تازه سرو می کنیم .

  1. در صورت تمایل می توانید از تخم مرغ آبپز درسته برای وسط کوفته ها استفاده کنید .
  2. می توانید کوفته ها را به صورت جداگانه در پارچه توری قرار داده و محکم ببندید و بعد در سس قرار دهید تا از وا رفتن آن جلو گیری کنید .
  3. سبزی کوفته تبریزی شامل ( تره ، مرزه ، شوید ، ترخون ، گشنیز و جعفری ) می باشد . در صورت تمایل می توانید کمی نعنا خشک نیز به آن اضافه کنید .

هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !

پاسخ دهید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*