- زمان آماده سازی
- 60 دقیقه
- حداکثر زمان پخت
- 120 دقیقه
- میزان دشواری
- آسان
- مناسب برای
- 2 نفر
- وعده غذایی
- نهار و شام
- نوشته شده توسط
- ارسال شده در
- ژانویه 2, 2017
- 400 گرم
- دنده گوسفند
- 2 پیمانه
- برنج ایرانی
- 1 عدد بزرگ
- پیاز
- 1 قاشق چای خوری
- زردچوبه
- 1 قاشق سوپخوری
- آبلیمو
- به مقدار لازم
- نمک و فلفل
- به مقدار لازم
- زعفران دم کرده
دنده پلو یکی از غذاهای معروف ایلامی است که بسیار خوشمزه و لذیذ می باشد . در تهیه این غذا چون از دنده گوسفند استفاده می شود و چربی زیادی دارد نیازی به افزودن روغن نیست .
برای تهیه دنده پلو بهتر است گوشت را از شب قبل مزه دار کنید تا دنده پلو شما طعم بهتری بگیرد .
سایت آشپزی آیکابان طرز تهیه دنده پلو ایلامی را آموزش می دهد .
برای تهیه دنده پلو ، ابتدا دنده ها را از شب قبل در ترکیب نمک ، فلفل ، زردچوبه ، پیاز و مقدار کمی آبلیمو می خوابانیم و ظرف را در یخچال قرار می دهیم تا مزه دار شود .
برنج را با کمی نمک خیس به مدت ۳ ساعت خیس می کنیم .
کف تابه را با برس کمی چرب می کنیم . پیاز ها را از دنده ها جدا کرده و از قسمت چربی دار آن کف تابه می چینیم . زیر حرارت را کم می کنیم تا دنده ها با حرارت ملایم و با روغن همان دنبه سرخ شده و تقریبا بپزند . بعد از یک ساعت از زمان پخت دنده ها ، آّب روی برنج را خالی می کنیم ودر قابلمه در حال جوش می ریزیم .
یکی دوبار برنج را به آرامی هم می زنیم و صبر می کنیم تا برنج به جوش آید و بعد کف روی آن را می گیریم .
کمی که گذشت یکی از دانه های برنج را با ناخن نصف می کنیم . اگر به اندازه یک نقطه سفید وسط برنج خام مانده بود ، وقت آبکش کردن برنج است . برنج را در سبد آبکش ریخته و روی آن آب ولرم می ریزیم تا دانه های برنج به هم نچسبد . حالا برنج آبکش شده را به آرامی روی دنده ها ریخته و صبر می کنیم تا دنده پلو به مدت ۱ ساعت دیگر بپزد و برنج آن دم بکشد .
دنده پلو را در ظرف مورد نظر کشیده و با ماست و سبزی تازه سرو می کنیم .
- در صورت تمایل می توانید لا به لای برنج پیاز داغ و زیره پلویی هم بریزید .
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !