حلیم بوقلمون

زمان آماده سازی
30 دقیقه
حداکثر زمان پخت
300 دقیقه
میزان دشواری
متوسط
مناسب برای
4 نفر
وعده غذایی
نهار و شام
نوشته شده توسط
ارسال شده در
1 1/2 پیمانه
بلغور گندم
150 گرم
گوشت بوقلمون
3 عدد
پیاز
به مقدار لازم
نمک
به مقدار لازم
فلفل سیاه
1 قاشق چای خوری
زردچوبه
3 قاشق غذا خوری
روغن جامد
100 گرم
آب قلم گوساله
به مقدار لازم
آب
1/2 پیمانه
لپه
50 گرم
گوشت چرخ کرده
1/4 قاشق چای خوری
پودر دارچین
حلیم بوقلمون

حلیم یکی از غذاهای سنتی است که بیشتر در مراسم مذهبی و در ماه مبارک رمضان برای سفره افطار تهیه می شود و طرز پخت آن در نقاط مختلف ایران متفاوت است و از مواد متفاوتی نیز استفاده می شود .

خراسانی ها هم ید طولانی در پخت این غذای خوشمزه و پر خاصیت دارند که سایت اشپزی آیکابان طرز تهیه حلیم بوقلمون را به شما آموزش می دهد .

بلغور گندم ( گندم کوبیده ) را که پاک کرده ایم را از شب قبل خیس کرده و صبح روز بعد داخل قابلمه می ریزیم و گوشت بوقلمون را هم به آن اضافه می کنیم و به مقدار کافی آب می ریزم و صبر می کنیم تا به جوش آید . کف روی قابلمه را می گیریم و یک پیاز درسته را هم به آن اضافه کرده و می گذاریم با حرارت ملایم به مدت 5 ساعت بپزد.
بعد گوشت بوقلمون را از قابلمه خارج می کنیم و ریش ریش کرده و حسابی می کوبیم .
یک عدد پیاز را با یک قاشق روغن تفت داده تا پیازها نرم شوند ، سپس زردچوبه را هم می زنیم و به همراه گوشت و عصاره قلم به حلیم اضافه می کنیم .
در پایان نمک و فلفل را هم به مقدار دلخواه اضافه کرده و بعد نیم ساعت حلیم آماده است .

طرز تهیه قیمه روی حلیم :
ابتدا لپه را می گذاریم تا کاملا بپزد ، بعد پیاز داغ کرده و گوشت چرخ کرده را به آن اضافه می کنیم و تف می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و بعد لپه را به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم تا ترکیب شوند و در پایان زردچوبه و رب و دارچین را اضافه می کنیم .
و به هنگام سرو حلیم روی آن می ریزیم .

خواص حلیم :
حلیم چون از گوشت و گندم تهیه شده است منبع بسیار بالایی از آهن بوده و مصرف آن برای کسانی که کم خونی دارند ، زنان و دختران جوان توصیه می شود .
گندم سبوس دار موجود در حلیم حاوی فیبر است که باعث کاهش کلسترول خون ، کاهش فشار خون ، کنترل قند خون و در نتیجه کاهش بیماری های قلبی و سلامت قلب می شود .
چون در تهیه حلیم از گندم استفاده می شود در نتیجه غذایی با خاصیت سیر کنندگی بالاست و منبع بسیار خوبی از آهن ، روی و منیزیم است .

  1. اگر حلیم را در زمستان درست می کنید بهتر است گندم را که از شب قبل خیس کرده اید را روی بخاری بگذارید تا بلغور گندم تا صبح باز شود .
  2. گندم باید خوب له شده باشد و به صورت یکدست و مانند پوره نرم باشد.
  3. زمانی که گندم شروع به جوشیدن می کند به هیچ عنوان نباید تا زمان پخت کامل گندم ، آن را هم بزنید چون باعث ته گرفتن گندم می شود ولی اگر هم زدید بعد آن به طور مرتب به قابلمه سرزده و هم بزنید تا حلیم شما ته نگیرد .
  4. به جای گوشت بوقلمون می توان از گوشت گوسفند و یا مرغ نیز استفاده کرد .

هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !

پاسخ دهید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*