برای تهیه سوهان عسلی ابتدا قابلمه را که بهتر است از جنس روی و یا استیل باشد ( برای اینکه رنگ سوهان در آن مشخص باشد ) را روی گاز می گذاریم تا کمی گرم شود .عسل ، گلاب و شکر را در قابلمه ریخته و مخلوط می کنیم . ( زیر حرارت باید کم باشد تا عسل نسوزد ) وقتی شکر و عسل کاملا حل شدند و مواد سوهان عسلی کمی غلیظ شد ، روغن مایع را اضافه می کنیم .
وقتی مواد سوهان عسلی به غلظت کافی رسید کنجدها را اضافه می کنیم و آرام آرام مخلوط می کنیم تا مواد کاملا باهم ترکیب شوند .
در ابتدا که کنجدها را اضافه می کنیم تمام مواد به کنجدها می چسبد ولی کم کم کنجدها یک دست می شوند . زعفران دم کرده را هم اضافه می کنیم و هم می زنیم تا رنگ سوهان عسلی تغییر کند . زمانی که رنگ کنجدها قهوه ای روشن شد و غلظت سوهان عسلی به اندازه مطلوب رسید زیر حرارت را خاموش می کنیم . ( سوهان عسلی زمانی آماده است که وقتی مقداری از سوهان را داخل آب می ریزیم خودش را بگیرد و ترد باشد . ولی اگر هم چنان شل بود و در آب حل شد باید بگداریم تا غلیظ تر شود ) .
سوهان عسلی را کف سینی که از قبل چرب شده پهن می کنیم و روی آن را خلال بادام و پسته می ریزیم . وردنه را کمی خیس می کنیم و بعد روی سوهان عسلی می کشیم تا کاملا پهن شود و خلال های پسته ها و بادام به آن بچسبد . سپس سوهان عسلی را به شکل دلخواه برش داده و اجازه می دهیم تا سرد شوند و بعد با کاردک از سینی جدا کرده و در ظرف در بسته در یخچال نگهداری می کنیم و یا اینکه سوهان عسلی را با قاشق چایخوری کف سینی که از قبل چرب شده می ریزیم و روی آن را با خلال بادام و پسته تزیین می کنیم .
به جای کنجد می توانیم به همان مقدار از خلال بادام استفاده کنیم .
سوهان عسلی باید روی حرارت ملایم تهیه شود تا رنگ آن سیاه نشود .
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !