فلافل

زمان آماده سازی
40 دقیقه
حداکثر زمان پخت
30 دقیقه
میزان دشواری
آسان
مناسب برای
5 نفر
وعده غذایی
نهار و شام
نوشته شده توسط
ارسال شده در
1 پیمانه
نخود
1 عدد بزرگ
پیاز
3 حبه
سیر
1 قاشق چای خوری
جعفری خرد شده
1 قاشق چای خوری
پودر زیره سبز
1 قاشق چای خوری
پودر تخم گشنیز
1/2 قاشق چای خوری
بکینگ پودر
1 قاشق غذا خوری
آرد نخودچی
1 عدد
تخم مرغ
به مقدار لازم
نمک و فلفل
1 قاشق غذا خوری
رب گوجه فرنگی
2 قاشق غذا خوری
پودر انبه
2 قاشق غذا خوری
سرکه
به مقدار لازم
آب
فلافل

فلافل یکی از غذاهای فست فودی عربی است که در کشورهایی مانند سوریه ، لبنان ، قبرس ، فلسطین و مصر تهیه می شود که البته به خاطر محبوبیت زیاد آن به کشورهای دیگری از جمله ایران نیز راه یافته است و بیشتر در جنوب کشور تهیه می شود و بسیار معروف است . البته فلافل در حال حاضر در تمام نقاط کشور تهیه می شود .
در تهیه فلافل می توان از نخود ، باقلا و یا ترکیبی از آن دو استفاده کرد که امروز طرز تهیه فلافل با نخود را آموزش می دهیم .
فلافل را می توان در ماه مبارک رمضان برای افطار آماده و سرو کرد .
طرز تهیه فلافل در سایت آشپزی آیکابان :
ابتدا ، نخودها را از روز قبل خیس کرده و آب آن را چندین مرتبه عوض می کنیم تا هم نفخ آن گرفته شود و هم نرم شوند .
نخودها را با چرخ گوشت دوبار چرخ می کنیم تا پوره یکدستی به دست آید . سپس پیاز و سیر رنده شده را به همراه ادویه و جعفری اضافه کرده و ورز می دهیم تا تمامی مواد باهم ترکیب شوند . آرد نخود و در صورت تمایل یک عدد تخم مرغ را نیز اضافه کرده و هم می زنیم .
در یک قابلمه گود مانند شیرجوش روغن ریخته و روی حرارت می گذاریم تا کاملا داغ شود .
از موادمان به اندازه یک گردو برداشته و کف دست گرد کرده و در روغن داغ قرار می دهیم تا سرخ شوند . ( می توانید از قالب مخصوص فلافل نیز استفاده کنید ولی مواد را بدون قالب هم می توان به راحتی شکل داد )
فلافل ها را بعد از سرخ شدن روی دستمال مخصوص آشپزخانه و یا توری قرار می دهیم تا روغن اضافی آن گرفته شود .
سپس آنها را در ظرف مورد نظر چیده و با سس مخصوص  سرو می کنیم .
برای تهیه سس مخصوص ، پودر انبه ، سرکه ، رب گوجه فرنگی ، فلفل و نمک را باهم ترکیب کرده و به آن کمی آب اضافه می کنیم تا سس رقیقی به دست آید . سپس سس را روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش آید و به غلظت مناسب برسد .

  1. می توانید تخم مرغ را از مواد بالا حذف کنید ولی استفاده از تخم مرغ باعث شکیل تر شدن فلافل ها می شود و چون در تهیه فلافل از ادویه زیادی استفاده می شود بوی تخم مرغ در آن به هیچ عنوان احساس نمی شود .

۲ نظرات

  1. بانو ملکه گفت: تیر ۱۵, ۱۳۹۵ پاسخ دادن
    ممنونم لایک داریییییییییییییی
    1. سر آشپز آیکابان گفت: تیر ۱۵, ۱۳۹۵ پاسخ دادن
      ممنون عزیزم

پاسخ دهید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*