- زمان آماده سازی
- 70 دقیقه
- حداکثر زمان پخت
- 20 دقیقه
- میزان دشواری
- آسان
- مناسب برای
- 8 نفر
- وعده غذایی
- عصرانه
- نوشته شده توسط
- ارسال شده در
- آگوست 18, 2016
- 2 1/2 پیمانه
- آرد
- 1/2 پیمانه
- شکر
- 3 قاشق چای خوری
- خمیر مایه
- 6 قاشق غذا خوری
- کره آب شده
- 1/2 پیمانه
- شیر ولرم
- به مقدار لازم
- خرما
- به مقدار لازم
- گردو خرد شده
- 1/4 قاشق چای خوری
- نمک
- 1 عدد
- تخم مرغ
کلوچه خرمایی ، یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین انواع کلوچه است که طرز تهیه آسانی دارد .
در تهیه کلوچه خرمایی می توان از ادویه های مختلفی استفاده کرد که عطر بی نظیری به آن می دهد .
کلوچه خرمایی را می توان به عنوان یک عصرانه مقوی و پر انرژی در نظر گرفت.
سایت آشپزی و شیرینی پزی آیکابان طرز تهیه کلوچه خرمایی خانگی را آموزش می دهد .
برای تهیه کلوچه خرمایی ، ابتدا خمیر آن را آماده می کنیم . آرد ، پودر خمیر مایه ، نمک و شکر را در کاسه ای ریخته ، باهم ترکیب می کنیم . شیر ولرم را به آن اضافه کرده و مخلوط می کنیم . سپس کره آب شده را نیز اضافه کرده و آنقدر با دست ورز می دهیم تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید .
کف و اطراف کاسه را چرب کرده و خمیر را داخل آن گذاشته و روی کاسه را با پارچه تمیزی می پوشانیم و خمیر را به مدت 1 ساعت در جای گرمی قرار می دهیم تا خمیر پف کرده و حجم آن دو برابر شود .
تا آن زمان مواد میانی کلوچه خرمایی را آماده می کنیم .
خرماها را شسته ، پوست گرفته و هسته آن را در می آوریم و با پشت چنگال خرماها را کاملا له می کنیم .
گردو ها را نیز شکسته و خرد می کنیم . گردوهای خرد شده را با پوره خرما ترکیب کرده و پودر دارچین را به آن اضافه کرده و هم می زنیم تا به صورت خمیری در آید . کف دست را کمی چرب کرده و از خرما به اندازه یک گردو برداشته گلوله می کنیم . تمامی خرماها را به همین روش آماده کرده و کنار می گذاریم .
خمیر آماده شده را به 16 مساوی تقسیم کرده ، گرد می کنیم و 15 دقیقه دیگر استراحت می دهیم .
فر را روشن می کنیم تا گرم شود . خمیرها را دانه دانه برداشته و کف دست باز می کنیم و یک عدد توپک خرمایی بین آن گذاشته و خمیر را از اطراف جمع می کنیم کمی فشار می دهیم تا به شکل دایره درآید .
سپس کلوچه ها را در سینی فر که کاغذ روغنی انداخته ایم قرار داده و در صورت تمایل روی آنها را با چاقو شکل می دهیم . یک عدد تخم مرغ را هم می زنیم و با برس روی کلوچه ها می کشیم و بعد کمی سیاه دانه ریخته و سینی را در فر از قبل گرم شده در دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه ( بستگی به نوع فر و دمای آن دارد ) قرار می دهیم تا بپزند و طلایی رنگ شود .
سپس کلوچه ها را از فر خارج کرده و در دستمال تمیزی می پیچیم تا خشک نشوند .
کلوچه خرمایی را با یک فنجان چای دارچینی سرو کنید .
- در صورت تمایل می توانید به جای گردو از دیگر مغزها استفاده کرده و یا آن را حذف کنید .
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !