نخود پلو

زمان آماده سازی
40 دقیقه
حداکثر زمان پخت
60 دقیقه
میزان دشواری
آسان
مناسب برای
5 نفر
وعده غذایی
نهار و شام
نوشته شده توسط
ارسال شده در
4 پیمانه
برنج ایرانی
1 1/2 پیمانه
نخود فرنگی
300 گرم
شوید خرد شده
400 گرم
مرغ
1 عدد
پیاز
1/2 پیمانه
زردچوبه
1 قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده
به تعداد افراد
نمک و فلفل
به مقدار لازم
روغن
نخود پلو

نخود پلو یکی از خوشمزه ترین انواع پلوهای مخلوط است که طرز تهیه بسیار راحتی دارد و می توان در تهیه آن از گوشت مرغ ، گوشت چرخ کرده و یا گوشت قیمه ای استفاده کرد . نخود پلو به روش های مختلفی تهیه می شود که یکی از آنها نخود پلو شویدی است .
سایت آشپزی آیکابان طرز تهیه نخود پلو با شوید را آموزش می دهد .
برای تهیه نخود پلو ، ابتدا برنج را شسته و با نمک و آب می گذاریم تا خیس بخورد .
نخود فرنگی ها را پاک کرده و با مقدار کمی آب و نمک روی حرارت می گذاریم تا بپزند . چند دقیقه بعد از پخت نخود فرنگی به آن نصف قاشق مرباخوری جوش شیرین اضافه می کنیم تا رنگ نخود فرنگی ها تغییر نکند و همچنان سبز باقی بماند .
در یک قابلمه یک قاشق مرباخوری روغن و یا کره ریخته و مرغ ها را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم با حرارت ملایم سرخ شوند . سپس نمک ، فلفل ، مقدار کمی زردچوبه و یک پیاز خلالی شده را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا پیازها نرم و طلایی رنگ شوند . یک پیمانه آب به مرغ اضافه کرده و در قابلمه را می بندیم و اجازه می دهیم مرغ ها با حرارت ملایم بپزند .
در پایان پخت یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده به مرغها اضافه می کنیم .
در یک قابلمه متناسب با مقدار برنج آب ریخته و بعد از اینکه به جوش آمد ، آب روی برنج را خالی کرده و داخل آب جوش می ریزیم .
کمی که گذشت یکی از دانه های برنج را با ناخن نصف می کنیم . اگر به اندازه یک نقطه سفید وسط برنج خام مانده بود ، وقت آبکش کردن برنج است . در این مرحله شوید تازه خرد شده را به برنج اضافه می کنیم و بعد مخلوط برنج و شوید را آبکش می کنیم .
ته قابلمه کمی روغن ریخته و سیب زمینی های حلقه شده را ته آن می چینیم . سپس مخلوط برنج ، شوید و نخود فرنگی را لایه لایه در قابلمه می ریزیم .
در قابلمه دمی گذاشته و زیر حرارت را بلند می کنیم تا نخود پلو بخار کند و بعد زیر حرارت را کم می کنیم و اجازه می دهیم دم بکشد . در یک تابه کمی روغن می ریزیم و اجازه می دهیم داغ شود ، سپس یک عدد پیاز را پوست گرفته و چهارقاچ می کنیم و در روغن می ریزیم و صبر می کنیم تا پیازها سرخ شوند و بعد روغن را روی نخود پلو دم کشیده می ریزیم .
نخود پلو را در ظرف مورد نظر کشیده و با زعفران و مرغ ریش ریش شده تزئین و سرو می کنیم .

  1. به جای شوید تازه می توانید از شوید خشک استفاده کنید . در این صورت شویدها را بعد از آبکش کردن برنج به همراه نخود فرنگی ها لابه لای برنج بریزید .

هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*