- زمان آماده سازی
- 120 دقیقه
- حداکثر زمان پخت
- 30 دقیقه
- میزان دشواری
- متوسط
- مناسب برای
- 4 نفر
- وعده غذایی
- نهار و شام
- نوشته شده توسط
- ارسال شده در
- نوامبر 13, 2016
- 300 گرم
- فیله مرغ
- 1 عدد
- پیاز
- 1 عدد
- فلفل دلمه ای
- 1 عدد
- گوجه فرنگي
- 3 پیمانه
- آرد
- 1 پیمانه
- شیر ولرم
- 1 قاشق سوپخوری
- خمیر مایه
- 1/2 پیمانه
- روغن
- 1 قاشق چای خوری
- شکر
- 1 قاشق چای خوری
- نمک
- به مقدار لازم
- پودر آویشن
- به مقدار لازم
- نمک و فلفل
- 1 عدد
- تخم مرغ
پیراشکی یکی از غذاهای خوشمزه است که طرفداران زیادی به خصوص میان کودکان دارد . پیراشکی انواع مختلفی دارد و با مواد متفاوتی تهیه می شود . یکی از خوشمزه ترین انواع پیراشکی ، پیراشکی مرغ است که طعم فوق العاده ای دارد و بافت آن نیز بسیار نرم و لطیف است .
سایت آشپزی آیکابان طرز تهیه پیراشکی مرغ را آموزش می دهد .
برای تهیه پیراشکی مرغ ، ابتدا خمیر آن را آماده می کنیم . شیر ولرم و شکر را باهم ترکیب کرده و سپس مایه خمیر را به آن اضافه کرده و به مدت ۱۰ دقیقه کنار می گذاریم تا خمیر مایه عمل آید و پف کند .
سفیده تخم مرغ را جدا کرده و روغن را به همراه خمیر مایه به عمل آمده به آن اضافه کرده و مخلوط می کنیم .
آرد و نمک را باهم ترکیب کرده و کم کم به مایع بالا اضافه می کنیم و خمیر را ورز می دهیم تا زمانی که خمیر یک دستی به دست آمده و به دست نچسبد . ( آرد را حتما کم کم اضافه کنید چون شاید نیازی به اضافه کردن همه آن نباشد )
خمیر به دست آمده را روی سطح کار قرار داده و حسابی ورز می دهیم و یا اینکه به اندازه کافی روی سطح کار می کوبیم .
حالا ظرف مورد نظر را کمی چرب کرده و خمیر را داخل آن قرار داده و سپس روی آن را با پارچه تمیزی می پوشانیم و به مدت ۱ ساعت در جای گرمی قرار می دهیم تا خمیر عمل بیاید و حجم آن دو برابر شود .
تا آن زمان مواد میانی پیراشکی مرغ را آماده می کنیم .
فیله مرغ را خرد کرده و در مقدار کمی روغن تفت می دهیم تا رنگ مرغ تغییر کند . سپس پیاز نگینی شده را اضافه کرده و تفت می دهیم تا پیاز ها هم سرخ شوند . حالا فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی نگینی شده را نیز اضافه کرده و به آن نمک ، فلفل و پودر آویشن را اضافه کرده و تفت می دهیم . سپس در تابه را می بندیم و اجازه می دهیم تا مواد داخل پیراشکی با حرارت ملایم بپزد . سپس زیر حرارت را خاموش کرده و در تابه را باز می کنیم تا مواد پیراشکی خنک شود .
حالا خمیر به عمل آمده را آورده و با دست پف اضافی آن را می گیریم .
خمیر را به چند قسمت تقسیم کرده و هربار یک چانه از آن را روی سطح کار آرد پاشی شده قرار داده و با وردنه به شکل دلخواه باز می کنیم . سپس از مواد آماده شده داخل خمیر قرار داده و پیراشکی مرغ را می پیچیم .
تمامی پیراشکی ها را به همین روش آماده کرده و آنها را در سینی فر قرار می دهیم . روی پیراشکی ها را با زرده تخم مرغ رومال کرده و در صورت تمایل کمی کنجد و یا سیاه دانه می پاشیم .
پیراشکی مرغ را در فر از قبل گرم شده به مدت نیم ساعت قرار می دهیم تا بپزد . سپس گریل را روشن کرده و اجازه می دهیم تا روی آن نیز طلایی رنگ شود .
پیراشکی مرغ را در ظرف مورد نظر قرار داده و با سس دلخواه سرو می کنیم .
- در صورت تمایل می توانید به پیراشکی مرغ کمی قارچ نیز اضافه کنید تا پیراشکی لذیذ تری داشته باشید .
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !