چریش یکی از سبزی های کوهی خراسان شمالی است که در فصل بهار می روید و از آن در تهیه آش و نان استفاده می شود .
سایت آشپزی آیکابان طرز تهیه آش چریش را آموزش می دهد .
برای تهیه آش چریش ، از روز قبل حبوبات شامل نخود ، لوبیا چیتی و لوبیا قرمز را خیس می کنیم و چندین بار آب آن راعوض می کنیم تا نفخ حبوبات از بین برود .
حبوباتی که از قبل خیس شده را در قابلمه ریخته و به آن آب اضافه می کنیم و روی حرارت می گذاریم تا بپزد .
برنج نیم دانه را نیز آب کرده واجازه می دهیم 2 تا 3 ساعت خیس بخورد .
سبزی چریش را پاک کرده و می شوییم . سپس آنها را به اندازه های 1 تا 2 سانتی خرد می کنیم .
در قابلمه ای یک قاشق روغن ریخته و اجازه می دهیم تا داغ شود و بعد پیاز خلالی شده را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا نرم و طلایی رنگ شوند ، سپس سیر را نیز اضافه کرده و تفت می دهیم تا به همراه پیازها سرخ شوند .
زردچوبه و نعنا خشک را نیز اضافه کرده و بعد از روی حرارت بر می داریم .
برنجی را که از قبل خیس کرده ایم را به پیاز داغ اضافه می کنیم و روی آن به مقدار لازم آب می ریزیم سپس روی حرارت گذاشته ، اجازه می دهیم تا برنج بپزد و مانند شله زرد نرم شود .
یک ساعت مانده به پخت کامل برنج سبزی چریش ، حبوبات ، نمک و فلفل را نیز اضافه کرده و اجازه می دهیم تا سبزی چریش نیز به همراه برنج بپزد و آش چریش ما نیز جا بیفتد و آماده شود .
در صورت تمایل روی آش چریش را با سیر داغ و پیاز داغ تزئین کرده و با دوغ نوش جان کنید .
خواص چریش :
سبزی چریش در طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماری ها از جمله درمان اگزما ، شکستگی اعضای بدن ، برای جلوگیری از ریزش مو و تقویت پیاز مو استفاده می شود .
در تهیه آش چریش به جای برنج می توانید از بلغور گندم نیز استفاده کنید .
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !