نان چریش یکی از نان های سنتی خراسان شمالی است که بسیار خوشمزه و پر طرفدار است و در تهیه آن از گیاه کوهی به نام چریش استفاده می شود که در فصل بهار می روید و خواص بسیاری دارد .
سایت آیکابانطرز تهیه نان چریش خراسان شمالی را آموزش می دهد .
برای تهیه نان چریش می توان از دستور خمیر جادویی که در سایت آیکابان آموزش داده شده استفاده کنید و یا اینکه با خمیر آماده نانوایی این نان خوشمزه را تهیه کنید .
ابتدا چریش ها را پاک می کنیم و می شوییم . سپس آنها را به اندازه های یک سانتی خرد می کنیم و در قابلمه ای روی حرارت می گذاریم تا کمی بخار پز شود وبعد آبکش می کنیم تا آب اضافی آن برود . ( به چریش ها نیازی نیست آب اضافه شود چرا که خودشان به حد کافی به هنگام بخارپز شدن آب می اندازند )
دو عدد سیب زمینی را نیز پوست گرفته و نگینی خرد می کنیم .
سیب زمینی ها را در کمی روغن سرخ می کنیم و بعد یک عدد پیاز را که نگینی خرد کرده ایم را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا سبک و طلایی رنگ شوند . زردچوبه ، فلفل سیاه و فلفل قرمز را نیز می زنیم و بعد چریش های آبکش شده را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا مواد باهم ترکیب شوند . در پایان نمک را اضافه می کنیم .
خمیر آماده شده را روی سطح کارکمی باز می کنیم و مواد نان چریش را روی آن می ریزیم و با دست ورز می دهیم تا مواد به خورد خمیر برود و یک دست شود . ( اگر خمیر شل و چسبنده بود به آن آرد اضافه کنید ) و بعد خمیر را به چند قسمت تقسیم می کنیم و هر قسمت را روی سطح کاری که آرد پاشی شده با وردنه باز می کنیم و روی آن را با با چنگال سوراخ های ریز ایجاد می کنیم .
در پایان نان چریش های آماده شده را در فر و یا تنور می پزیم .
در تهیه نان چریش به جای روغن جامد از روغن دنبه نیز می توانید استفاده کنید .
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !