- زمان آماده سازی
- 40 دقیقه
- حداکثر زمان پخت
- 20 دقیقه
- میزان دشواری
- متوسط
- وعده غذایی
- عصرانه
- نوشته شده توسط
- ارسال شده در
- جولای 8, 2016
- 3 لیوان
- آرد گندم
- 220 گرم
- کره
- 2 قاشق غذا خوری
- ماست
- 300 گرم
- خرما
- 1 قاشق چای خوری
- بکینگ پودر
- 5 قاشق غذا خوری
- گلاب
- 150 گرم
- گردو خرد شده
نان خرمایی یکی از شیرینی های معروف کرمانشاه است که بسیار خوشمزه و مقوی می باشد . این شیرینی بسیار پر طرفدار بوده و در کرمانشاه به نان خانقی معروف می باشد .
سایت آشپزی و شیرینی پزی آیکابان طرز تهیه نان خرمایی کرمانشاهی را آموزش می دهد .
برای تهیه نان خرمایی ابتدا ، کره را به روش غیر مستقیم یا همان بن ماری ( روی بخار کتری و یا سماور ) باز می کنیم تا آب شود .
ماست و بکینگ پودر را باهم مخلوط کرده و به کره آب شده اضافه می کنیم و هم می زنیم تا ماست و کره کاملا باهم ترکیب شوند . سپس آرد را کم کم اضافه کرده و به مدت 3 دقیقه ورز می دهیم تا خمیر نرم و یک دستی به دست آید . ( ورز دادن بیش از اندازه خمیر باعث به روغن انداختن آن می شود )
حالا خمیر را داخل یک کیسه فریزر گذاشته و به مدت 2 ساعت کنار می گذاریم تا آماده شود .
تا زمان آماده شدن خمیر مواد میانی نان خرمایی را آماده می کنیم .
خرماها را شسته و پوست می گیریم . هسته خرما را نیز خارج کرده و به آن گلاب ، مغز گردو و در صورت تمایل رازیانه و یا دارچین اضافه کرده و داخل دستگاه غذاساز می ریزیم تا پوره یک دستی به دست آید .
بعد از دو ساعت ، مقداری کمی خمیر را برداشته و کف دست پهن می کنیم و مقداری از پوره خرما را که به شکل گلوله های کوچک درست کرده ایم را وسط خمیر قرار داده و بعد خمیر را از اطراف جمع می کنیم و با دست کمی فشار می دهیم .
تمام نان خرمایی ها را به همین روش آماده و در سینی فر چیده و در مرکز آن در صورت تمایل گردو قرار می دهیم .
و بعد سینی را در فری که از قبل گرم کرده ایم در دمای 180 درجه سانتی گراد در طبقه وسط فر به مدت 20 دقیقه قرار می دهیم تا بپزند . بعد از پخت گریل را روشن کرده تا روی نان ها هم کمی طلایی رنگ شود .
بعد از پخت ، نان خرمایی را از فر خارج کرده و اجازه می دهیم تا کاملا خنک شود و سپس از سینی فر جدا کرده و در ظرف مورد نظر می چینیم .
- نان خرمایی کرمانشاهی بافت بسیار ترد و شکننده ای دارد . بنابراین قبل از خنک شدن کامل آن ، نان خرمایی را از سینی جدا نکنید .
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !