شیرمال

زمان آماده سازی
40 دقیقه
حداکثر زمان پخت
30 دقیقه
میزان دشواری
متوسط
وعده غذایی
صبحانه
نوشته شده توسط
ارسال شده در
2 عدد
زرده تخم مرغ
4 قاشق غذا خوری
شکر
3 قاشق غذا خوری
کره
3 لیوان
آرد
1 لیوان
شیر
1 قاشق غذا خوری
خمیر مایه
1/4 قاشق چای خوری
نمک
1 قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده
شیرمال

شیرمال یکی از نان های خوشمزه سنتی است که به طور معمول در همه مناطق ایران پخت می شود و تقریبا از مواد مشابهی برای تهیه آن استفاده می شود .
شیرمال یک نان سالم و مقوی است که می توان آن را برای صبحانه کودکان و یا برای افطار در ماه مبارک رمضان آماده کرد .
سایت آشپزی و شیرینی پزی آیکابان طرز تهیه نان شیرمال را آموزش می دهد .
برای تهیه نان شیرمال ، ابتدا پودر خمیر مایه را در شیر ولرم ( شیری که گرم باشد ولی دست را نسوزاند ) حل کرده و 10 دقیقه صبر می کنیم تا پف کند و عمل بیاید .
شکر ، کره آب شده ، زعفران دم کرده و زرده تخم مرغ را در یک کاسه ریخته و هم می زنیم تا تمامی مواد باهم ترکیب شوند . سپس خمیر مایه به عمل آمده را نیز اضافه کرده و مخلوط می کنیم .
آرد و نمک را باهم ترکیب کرده و 3 بار الک می کنیم و کم کم به مواد بالا اضافه می کنیم تا مواد شیرمال از حالت چسبندگی خارج شده و به صورت خمیر نرم و یکدستی شود .
خمیر به دست آمده را چندین بار به سطح کار می کوبیم .
کاسه را چرب کرده و خمیر را در آن قرار می دهیم و روی کاسه را با پارچه تمیزی می پوشانیم تا خمیر به مدت 2 ساعت در جای گرمی استراحت کرده و حجم آن دو برابر شود .
بعد از دو ساعت ، روی سطح کار را آردپاشی کرده و خمیر را با وردنه باز می کنیم و به چند قسمت مساوی تقسیم کرده ، گلوله گلوله می کنیم .
هر بار یک گلوله از خمیر را برداشته با وردنه سطح آن را باز می کنیم و روی خمیر را با قاشق طرح می زنیم .
تمام خمیرها را به همین روش آماده و دوباره روی آنها را با پارچه ای می پوشانیم و 30 دقیقه دیگر صبر می کنیم تا دوباره کمی حجیم شوند .
سپس روی شیرمال ها را با ترکیب کره ، زرده تخم مرغ و مقدار کمی شیر رومال کرده و در صورت تمایل روی آن کمی سیاه دانه یا کنجد می ریزیم و بعد شیرمال ها را در فر در دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 تا 30 دقیقه قرار می دهیم تا بپزند .
بعد از پخت شیرمال ها گریل را روشن می کنیم تا روی نان ها نیز کمی طلایی رنگ شوند .

  1. 15 دقیقه قبل از قرار دادن شیرمال در فر ، فر را روشن کنید تا گرم شود و یک کاسه آب را داخل فر قرار دهید تا به هنگام قر دادن شیرمال در فر رطوبت کافی برای پخت شیرمال فراهم شده و در پایان شیرمال های نرم تری داشته باشید .
  2. در صورت تمایل می توانید به خمیر شیرمال کمی گردوی خرد شده و کشمش نیز اضافه کنید .

هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*