بامیه

زمان آماده سازی
60 دقیقه
حداکثر زمان پخت
40 دقیقه
میزان دشواری
سخت
وعده غذایی
عصرانه
نوشته شده توسط
ارسال شده در
1 لیوان
آرد
1 لیوان
آب
3 عدد متوسط
تخم مرغ
1 قاشق سوپخوری
روغن جامد یا کره
به مقدار لازم
روغن سرخ کردنی
750 گرم
شکر
1/2 لیوان
گلاب
1 قاشق سوپخوری
زعفران دم کرده
1 قاشق سوپخوری
آبلیمو
1 لیوان
آب اضافه
بامیه

بامیه یکی از شیرینی های مخصوص ماه مبارک رمضان است که بسیار خوشمزه بوده و پر طرفدار نیز می باشد .
این شیرینی معمولا همراه با زولبیا در سر سفره قرار می گیرد که طرز تهیه آن نیز در همین سایت آمده است .
سایت آشپزی و شیرینی پزی آیکابان طرز تهیه بامیه را آموزش می دهد .
برای تهیه بامیه ، ابتدا باید شربت آن را آماده کنیم که بهتر است از چند ساعت قبل این کار را انجام دهیم تا شربت ما کاملا خنک شود .
شکر ، گلاب و آب را داخل قابلمه ای ریخته و هم می زنیم تا شکر در آب حل شود و بعد روی حرارت قرار می دهیم و دیگر هم نمی زنیم .
اگر اطراف قابلمه شکرک زد با یک قلمو که به آب و یا آبلیمو آغشته کرده ایم می کشیم تا نرم شود .
بعد از 10 دقیقه که شربت با حرارت ملایم به جوش آمد آبلیمو را نیز اضافه کرده و صبر می کنیم چند جوش دیگر بزند و بعد از روی حرارت بر می داریم و زعفران را اضافه می کنیم و کناری می گذاریم تا شربت ما خنک شود .
حالا باید مواد بامیه را آماده کنیم .
در یک قابلمه آب را ریخته و روی حرارت قرار می دهیم . روغن جامد و دو قاشق از شربت آماده شده را به آب اضافه می کنیم و بعد از اینکه آب و شکر و شربت کاملا باهم ترکیب شدند و به جوش آمد تمامی آرد را یک باره اضافه کرده و با قاشق هم می زنیم تا خمیر یکنواختی به دست آید .
خمیر به دست آمده را به مدت 15 الی 20 دقیقه در همان قابلمه روی حرارت قرار می دهیم تا بپزد . بعد از آن خمیر صدای جلز ولز می دهد که نشان دهنده آن است که خمیر بامیه پخته است .
خمیر را از روی حرارت برداشته و اجازه می دهیم تا خنک شود .
سپس تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه کرده و هم می زنیم . خمیری که در پایان به دست می آید باید نه خیلی سفت و نه خیلی شل باشد و به گونه ای باشد که به راحتی از داخل ماسوره قیف بیرون آید ولی شکل خود را از دست ندهد .
روغن را داخل قابلمه کوچکی می ریزیم ولی زیر آن را روشن نمی کنیم . خمیر را داخل قیفی که سر آن ماسوره شکوفه زده ایم ریخته و بامیه ها با قیف داخل روغن می ریزیم و با یک قیچی که از قبل چرب کرده ایم به اندازه دلخواه می بریم .
مواد را به چند قسمت تقسیم کرده و هربار یک مقدار از آن را داخل روغن می ریزیم چرا که بامیه ها به هنگام سرخ شدن پف می کنند .
حالا زیر حرارت را روشن می کنیم تا بامیه ها سرخ شوند . فقط دقت داشته باشید که بامیه ها با حرارت ملایم سرخ شوند .
بامیه های سرخ شده را از روغن خارج کرده و داخل شربتی که از قبل آماده کرده ایم می ریزیم به طوری که در شربت غوطه ور شوند . بعد از دو تا سه دقیقه بامیه ها را از داخل شربت خارج کنید .
تمامی بامیه ها را به همین روش آماده و بعد در ظرف مورد نظر چیده و روی آن را با کمی پودر پسته تزئین می کنیم .

  1. بامیه ها باید کاملا سرخ و خشک شوند به طوری که وقتی به هم می خورند صدا دهند . در این صورت بامیه های شما آماده است .
  2. بامیه ها به مدت 3 دقیقه داخل شربت بمانند کافی است و در همین مدت شربت را به خود جذب می کنند . اگر بیشتر بمانند بامیه ها نرم شده و آن تردی مطلوب را نخواهند داشت .

۲ نظرات

  1. من و تو گفت: ژوئن 16, 2016 پاسخ
    قدمهایت را یواش تر بردار! بگذار به پایان نرسد این خیابان. نمی دانم کی دوباره همقدمی با پاهایت نصیب پاهایم خواهد شد؟ بمان تا تمامی لحظاتم را به نامت کنم.
  2. من و تو گفت: ژوئن 16, 2016 پاسخ
    عالی

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*