- زمان آماده سازی
- 60 دقیقه
- حداکثر زمان پخت
- 240 دقیقه
- میزان دشواری
- سخت
- وعده غذایی
- نهار و شام
- نوشته شده توسط
- ارسال شده در
- جولای 3, 2016
- 500 گرم
- گوشت گوساله
- 2 پیمانه
- نخود
- 1 پیمانه
- لوبیا چیتی
- 1 پیمانه
- لوبیا رشتی
- 1 پیمانه
- لوبیا سفید
- 1 پیمانه
- ماش
- 1 پیمانه
- عدس
- 3 پیمانه
- بلغور گندم
- 1 1/2 پیمانه
- برنج نیم دانه
- 1/2 کیلو گرم
- پیاز
- به مقدار لازم
- نمک و فلفل
- 1 قاشق چای خوری
- رنده جوز هندی
- 1 قاشق چای خوری
- زنجبیل
- 1 قاشق چای خوری
- پودر دارچین
- 1/4 قاشق چای خوری
- پودر هل
آش شله یکی از آش های معروف و خوشمزه مشهد است که بیشتر در مراسم مذهبی و در ماه مبارک رمضان و ماه محرم تهیه می شود و بسیار پر طرفدار می باشد .
طرز تهیه این آش تقریبا مانند حلیم است با این تفاوت که برای تهیه آن علاوه بر گندم و گوشت ، از برنج و حبوبات و هم چنین ادویه فراوان استفاده می شود .
سایت آشپزی آیکابان طرز تهیه آش شله مشهد را آموزش می دهد .
برای تهیه آش شله مشهد ، ابتدا حبوبات را از شب قبل خیس کرده و چندین بار آب آنها را عوض می کنیم تا نفخ آن کاملا گرفته شود .
گوشت را در یک قابلمه ریخته و دو عدد پیاز درسته را پوست گرفته و به گوشت اضافه کرده و با مقداری آب می گذاریم تا گوشت ما بپزد .
حبوبات خیس شده را نیز به صورت جداگانه می پزیم .
بعد از پخت گوشت ، پیازها را جدا کرده و دور می اندازیم و گوشت ها را نیز ریش ریش کرده و کنار می گذاریم .
بلغور گندم را در یک قابلمه ریخته و آب گوشت را به آن اضافه کرده و روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش آید . ( اگر آب گوشت کم بود به آن آب جوش نیز اضافه می کنیم ) سپس زیر حرارت را کم می کنیم تا با حرارت ملایم کاملا بپزد و بعد برنج نیم دانه را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا برنج هم بپزد و لعاب دهد .
حالا حبوبات پخته شده را به آش شله اضافه کرده و مرتب هم می زنیم تا تمامی مواد باهم مخلوط و حبوبات ما نیز له شوند . گوشت های پخته و ریش ریش شده را نیز اضافه کرده و هم می زنیم تا گوشت نیز با دیگر مواد مخلوط شود . در پایان ادویه های مورد نظر را با کمی آب گرم مخلوط کرده و به آش شله اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا آش ما کاملا بپزد و جا بیفتد .
آش شله را در ظرف مورد نظر کشیده و روی آن قیمه ریخته و برای افطار سرو می کنیم .
- برای تهیه قیمه روی اش به جای گوشت قیمه ای از گوشت چرخ کرده نیز می توانید استفاده کنید .
- آش شله را مانند حلیم باید بصورت مداوم هم بزنیم تا غلیظ شود .
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !