آش شله

زمان آماده سازی
60 دقیقه
حداکثر زمان پخت
240 دقیقه
میزان دشواری
سخت
وعده غذایی
نهار و شام
نوشته شده توسط
ارسال شده در
500 گرم
گوشت گوساله
2 پیمانه
نخود
1 پیمانه
لوبیا چیتی
1 پیمانه
لوبیا رشتی
1 پیمانه
لوبیا سفید
1 پیمانه
ماش
1 پیمانه
عدس
3 پیمانه
بلغور گندم
1 1/2 پیمانه
برنج نیم دانه
1/2 کیلو گرم
پیاز
به مقدار لازم
نمک و فلفل
1 قاشق چای خوری
رنده جوز هندی
1 قاشق چای خوری
زنجبیل
1 قاشق چای خوری
پودر دارچین
1/4 قاشق چای خوری
پودر هل
آش شله

آش شله یکی از آش های معروف و خوشمزه مشهد است که بیشتر در مراسم مذهبی و در ماه مبارک رمضان و ماه محرم تهیه می شود و بسیار پر طرفدار می باشد .
طرز تهیه این آش تقریبا مانند حلیم است با این تفاوت که برای تهیه آن علاوه بر گندم و گوشت ، از برنج و حبوبات و هم چنین ادویه فراوان استفاده می شود .
سایت آشپزی آیکابان طرز تهیه آش شله مشهد را آموزش می دهد .
برای تهیه آش شله مشهد ، ابتدا حبوبات را از شب قبل خیس کرده و چندین بار آب آنها را عوض می کنیم تا نفخ آن کاملا گرفته شود .
گوشت را در یک قابلمه ریخته و دو عدد پیاز درسته را پوست گرفته و به گوشت اضافه کرده و با مقداری آب می گذاریم تا گوشت ما بپزد .
حبوبات خیس شده را نیز به صورت جداگانه می پزیم .
بعد از پخت گوشت ، پیازها را جدا کرده و دور می اندازیم و گوشت ها را نیز ریش ریش کرده و کنار می گذاریم .
بلغور گندم را در یک قابلمه ریخته و آب گوشت را به آن اضافه کرده و روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش آید . ( اگر آب گوشت کم بود به آن آب جوش نیز اضافه می کنیم ) سپس زیر حرارت را کم می کنیم تا با حرارت ملایم کاملا بپزد و بعد برنج نیم دانه را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا برنج هم بپزد و لعاب دهد .
حالا حبوبات پخته شده را به آش شله اضافه کرده و مرتب هم می زنیم تا تمامی مواد باهم مخلوط و حبوبات ما نیز له شوند . گوشت های پخته و ریش ریش شده را نیز اضافه کرده و هم می زنیم تا گوشت نیز با دیگر مواد مخلوط شود . در پایان ادویه های مورد نظر را با کمی آب گرم مخلوط کرده و به آش شله اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا آش ما کاملا بپزد و جا بیفتد .
آش شله را در ظرف مورد نظر کشیده و روی آن قیمه ریخته و برای افطار سرو می کنیم .

  1. برای تهیه قیمه روی اش به جای گوشت قیمه ای از گوشت چرخ کرده نیز می توانید استفاده کنید .
  2. آش شله را مانند حلیم باید بصورت مداوم هم بزنیم تا غلیظ شود .

هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*