آشنایی با مضرات و خواص شوید

شوید یکی از گیاهان پرطرفدار بین ما ایرانی ها است که در پختن انواع برنج ها از آن استفاده می کنیم . با ما همراه گردید تا با فواید و مضرات این گیاه بی نظیر بیشتر آشنا شوید .

خواص درمانی شوید :
شوید از نظر طبیعت ، گرم و خشک می باشد .
شوید در درمان سوء هاضمه ، نفخ (به ویژه نفخ کودکان) و اسپاسم استفاده می گردد .
در مورد بیمارانی که مبتلا به استفراغ شدید هستند و هیچ غذایی حتی آب را نمی توانند در معده خود نگاه دارند بهترین درمان استفاده از شوید است . این نوع بیماران باید دم کرده شوید را در طول شبانه روز چند بار بنوشند .
در چین حتی شوید را برای کمردردهایی که به علت انقباض عضلانی باشد بکار می برند .
برای باد فتق نیز از تخم شوید استفاده می شود .
شوید برای افرادی که دارای بیماری چربی خون می باشند مفید بوده ، شوید و تخم آن برای درمان بیماری موثر بوده که نحوه استفاده تخم شوید به صورت جوشانده می باشد که روزانه باید به مقدار چند استکان مصرف نمایند وهمچنین عرق شوید یک استکان بعد از نهار و شام میل گردد.
فلاوانوئید و ویتامینB کمپلکس موجود در شوید به طور طبیعی ترشح برخی آنزیم ها و هورمون ها را فعال می کند که این امر تاثیر آرام بخشی و خواب آور دارد .
فلاوانوئید موجود در روغن آن خاصیت باکتریایی دارد و با از بین بردن عفونت های میکروبی معده و اسهال را درمان می کند .
به علت دارا بودن خاصیت ضدعفونی کننده برای حفظ غذا از آن استفاده می شود .
با شل کردن عضله معده ، نفخ را برطرف می کند .
قولنج را در کودکان از بین می برد .
به طور طبیعی تنظیم کننده انسولین به حساب می آید .
ناراحتی های مربوط به قاعدگی را برطرف می کند .
برای درمان ناراحتی های تنفسی موثر است .
آنتی اکسیدان موجود در آن با سرطان مقابله می کند .
با اثر وابسته به مقدار مصرف باعث کاهش کلسترول تام ، کاهش LDL ، افزایش HDL و کاهش تری گلیسرید TG می گردد .
دفع باد را از روده تسهیل می کند و لذا نفخ را کاهش می دهد .
موجب افزایش بازسازی سلولهای آسیب دیده کبدی می گردد .
با افزایش ترشح صفرا و جلوگیری از تجمع باد در روده،منجر به بهبود اشتها می گردد .
مانع از بروز یبوست می شود .
برای رفع درد اعصاب و ضعف عصبی ۵ گرم تخم شوید را در ۲۰۰ سی‎سی آب جوشانده روزی ۳ فنجان میل شود .
برای دفع سموم بدن شوید را با عسل مخلوط نموده میل کنید ۲۰ گرم شوید با ۱۰۰ گرم عسل .
ضدباکتری برای شستشو زخم‎های آلت و چرکین شدن زخم‎ها از جوشانده‎ی شوید استفاده کنید .
دافع گاز روده ، بالای غذا کمی شوید میل یا دمکرده آن استفاده شود .
بازکننده کیسه صفرا و صفرا آور است .
برای رفع بوی بد دهان بالای غذا شوید جویده سپس میل شود .
شوید زیاد کننده اسپرم است و همراه ماهی خورده شود بهتر است .
ضد بلغم است یعنی ترشحات اضافی برونشیت‎ها و معده و روده و به طور کلی مایعات اضافی را کم می‎کند .
سوزش معده در صورتی که زخم معده نباشد همراه غذا شوید بخورید .
سوء هاضمه: شوید باعث تحلیل مواد نشاسته‎ای که در غذاها می‎باشد می‎شود از این جهت از سوء هاضمه جلوگیری و به هضم غذا کمک می‎کند و بادشکن می‎باشد .
یبوست اطفال : سوپ شوید و جعفری میل شود .
بی‎خوابی : جهت بی‎خوابی هنگام خواب برگ‎های تازه شوید را بجوید یا این که حدود نیم گرم یا یک گرم تخم شوید را بجوید کمی آب بالای آن بخورید .
خوروپف هنگام خواب : کسانی که در خواب خوروپف می‎کنند قبل از خواب کمی تخم شوید را جویده و با کمی آب بخورند بیشتر از یک هفته ادامه ندهند .
برای تنظیم قاعدگی بعد از پاک شدن به مدت ۲ هفته همراه غذا شوید میل کنند .
زردی ( یرقان ) : چون باز‎کننده‎ی کیسه صفرا و صفرا آور است از این جهت اثر شفابخش دارد .
بواسیر : تخم شوید را تفت داده سپس آسیاب نموده با عسل مخلوط نموده صبح به صبح یک قاشق مرباخوری بخورند (به مدت یک هفته) .
مدر : از دم کرده تخم آن استفاده شود .
سنگ کلیه و سخت ادراری : دم کرده تخم آن ۱۵ گرم در یک لیتر آب و تا شب یک لیتر آب میل شود باعث خارج شدن سنگ کلیه و سختی ادرار می‎باشد .
شب کوری : از دم کرده تخم آن مانند دستورات گذشته استفاده شود .
فشارخون: روزی۳ قاشق غذاخوری آب شوید بعدازغذا میل شود .
بازکننده عروق : دم کرده و سوپ شوید و جعفری .
برای درد مفاصل مفید می باشد .
تصلب شرایین : مانند شماره ۳۰ استفاده شود .

مصرف در دوران بارداری :
بعلت اثرات قاعده آوری و سقط زائی شوید ، مصرف فراورده های تغلیظ شده و میوه آن در اوایل دوران بارداری ممنوع است .

مصرف در دوران شیردهی :
موجب افزایش ترشح شیر در خانم ها می شود . خانمهای شیر ده که شیر آنها کم است باید حتما روزی چند بار دم کرده تخم شوید یا در تخم شوید بخورند و در غذای خود مصرف کنند بطور معجزه آسائی شیر آنها زیاد خواهد شد .
فراورده های تغلیظ شده با احتیاط مصرف شود .
هشدارهای مهم در مصرف شوید :
گرم مزاجان باید آن را با آب ‌لیمو و سکنجبین و آب غوره و ترشی‌ها بخورند و سرد مزاجان باید آن را با قرنفل و دارچین و عسل بخورند .
شوید از تیره جعفری بوده و بخاطر داشتن فورانوکومارین ها موجب افزایش حساسیت پوست به نور ماوراء بنفش و افزایش احتمال بروز واکنش حساسیت به نور می گردد .
مصرف شوید در کسانی که بیماری حاد کلیوی ( ATN) یا بیماری مزمن کلیوی دارند،موجب تشدید التهاب مجاری کلیوی بواسطه اسانس اجزاء شوید می گردد .
مصرف مقادیر زیاد از فراورده های تغلیظ شده می تواند موجب تقلیل میزان اسپرم گردد .
دید را ضعیف می‎کند .
کسانی که زخم معده دارند احتمالاً ایجاد خونریزی می‎کند .
مصرف افشرده شوید موجب افزایش احتمال اختلالات کبدی در بیمارانی که مبتلا به التهاب مزمن کبدی ( سیروز Cirrhosis ) می گردد .

دسته بندی ها: گیاهان دارویی

هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*