روش تشخیص عسل طبیعی و مرغوب

در سایت آیکابان شما را با روش های تشخیص عسل طبیعی و مرغوب آشنا می کنیم .

 

عسل طبیعی
عسل به شهد گل ها اطلاق می شود که زنبور عسل پس از جمع آوری شهد گلها و گیاهان مختلف ، آن را ساخته باشد . به بیان دیگر عسل ماده شیرین و غلیظی است که توسط زنبوران عسل از شهد گل ها جمع آوری شده و تغییر شکل می یابد و سپس در داخل شانه های مومی کندو ذخیره می گردد .
زنبوران عسل دارای نیروی ذاتی هستند که گل های مفید را از غیر مفید تشخیص می دهند . آنها با علاقه فراوان سراغ تمام گیاهان طبی و گل های شفا بخش می روند و شهد آنها را گرفته و به بهترین شکل در اختیار ما قرار می دهند .
این عسل کاملاً طبیعی ، مرغوب و سرشار از مواد غذایی و حیات بخش بوده و می تواند تمام نیازهای غذایی بدن انسان را برطرف کند ، زیرا زنبور تمام املاح و ویتامین های موجود در گل را به شکل عسل می پروراند و آن را قابل جذب در خون می سازد .
از طرفی کیفیت عسل طبیعی چندین برابر بیشتر از عسل مصنوعی است که زنبور با آب و شکر تغذیه می شود .

 

عسل تقـلبی
هر گونه تغییری در عسل مانند افزودن یک سری مواد به آن ، تقلب محسوب می شود . به طور کلی عسل تقلبی به دو روش تهیه و در بازار توزیع می گردد .

 

۱) بخشی از عسل ، تقلبی است
– به کمک زنبور
در این روش به وسیله تغذیه مصنوعی زنبورها با شربت قند و یا استفاده از عسلک ، عسل مصنوعی یا تقلبی تهیه می شود .
– بدون کمک زنبور
در این روش مستقیماً عسل طبیعی با مواد گلوکزی ( شربت قند ) و شیره میوه ها مخلوط شده و عسل تقلبی تولید می گردد .

 

۲) عسل صد در صد تقلبی است
در این روش عسل ۱۰۰ درصد مصنوعی بوده و از شیره میوه هایی مانند خرما ، توت و غیره یا از مواد گلوکزی ( شربت قند ) ، مواد نشاسته ای و … ساخته می شود که این عسل ها به هیچ وجه عطر و طعم عسل واقعی را ندارند .
عسل های مصنوعی تهیه شده از شیره میوه ها ، دارای مواد و ترکیباتی مشابه عسل طبیعی هستند که از تغلیظ آب میوه ها به طریق مصنوعی و صنعتی به دست آمده اند .
این نوع عسل ، بدون دخالت زنبور ، از قند ، نیشکر و میوه های شیرین مانند خربزه ، هندوانه ، کدو تنبل و خرما تولید می شوند . این روش در ایران متداول نبوده ، ولی در بعضی از کشورها مرسوم است .

 

استانداردهای عسل :
استانداردهای عسل از کشوری به کشور دیگر متفاوت است که آنها را می توان در استخراج ، عسل شکرک زده ، عسل شان ، شان با قاب کم عمق ، بریده شده و یا کل شان عسل در نظر گرفت . سایر مواردی که در تهیه و تولید عسل اهمیت دارند ، میزان قند ، میزان رطوبت ، طعم ، رنگ و عطر عسل می باشد .
برخی اوقات در توزیع و فروش عسل مواردی چون : یکنواختی رنگ ، پاکیزگی برش ، ظاهر شان و نحوه چینش و یکنواختی وزن نیز ذکر شده است .

 

راه های تشخیص عسل طبـیعی :
۱) فروشگاه های معتبر
آسان ترین روش تشخیص عسل طبـیعی و مرغوب ، خرید از فروشگاه ها و اشخاص معتبر می باشد که شما از سابقه فعالیت آنها در زنبورداری و یا تهیه و فروش عسل مطلع هستید .

 

۲) میزان رطوبت
برخی افراد ، مقدار رطوبت عسل را به وسیله برگرداندن شیشه عسل و سرعت بالا و پایین رفتن حباب داخل شیشه ، و برخی به وسیله میزان کش آمدن عسل اندازه گیری می کنند ، ولی باید توجه داشت که این روش ها دقیق و مطمئن نیستند .

 

۳) میزان تخمیر شدن
تمام عسل ها حاوی مخمرهای خوراکی بی ضرر برای انسان می باشند .
باید توجه کرد که عسل در زمستان به دلیل سرمای زیر ۱۱ درجه تخمیر نمی شود . البته نگهداری عسل در دمای ۳۸ درجه سانتی گراد نیز می تواند از تخمیر آن جلوگیری کند ، ولی در دراز مدت به کیفیت عسل صدمه می زند ، زیرا حرارت بالا کیفیت عسل را از بین می برد .
عسل با رطوبت بیش از ۱۷ درصد بیشتر در معرض تخمیر می باشد . بعد از شکرک زدن ، درصد تخمیر عسل افزایش می یابد .
تخمیر شدن مختص عسل های بسته بندی شده و صاف شده نیست ، بلکه اگر شرایط مناسب باشد ، عسل “شان” نیز تخمیر می شود .

 

۴) مزه کردن
عسل طبیعی ، علاوه بر شیرینی خاص ، دارای مزه و طعم ویژه ای است که فقط در عسل وجود دارد و عسل های مصنوعی فاقد این نوع مزه می باشند . لذا افراد می توانند با مصرف زیاد و توجه دقیق به درجه خلوص عسل ، حتی نوع عسل را از نظر گیاه مورد مصرف زنبور تعیین کنند ، زیرا هر گیاه مزه خاصی به عسل می دهد .
باید توجه داشت که عسل مصنوعی بیشتر مزه شیرینی شکر می دهد تا مزه خالص عسل .

 

۵) عطر و بوی طبیعی
اگر درپوش عسل مدتی بسته باشد ، هنگام باز کردن درپوش حتماً بو و رایحه قوی و مطبوع عسل طبیعی را می توانید استشمام کنید .

 

۶) سرعت حل شدن در آب
اگر عسل را داخل لیوان محتوی آب بریزید ، چنانچه به صورت عمودی وارد لیوان پر از آب شده و در ته آن جمع شود و به سرعت حل نگردد ، عسل مطلوبی است ، ولی اگر عسل هنگام ریختن ، در آب حل شود ، از مطلوبیت و خلوص کمتر و رطوبت بالاتری برخوردار است .
با این وجود ، هر یک از روش های فوق به تنهایی نمی تواند خالص بودن عسل را ثابت کند .
منبع : سایت عسلکده
دسته بندی ها: دانستنی های عسل

هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است ، شما اولین نفر باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: نظرات مدیریت سایت تا آنجا که بتواند از ویرایش یا حذف نظرات ارسالی توسط کاربران خودداری خواهد کرد ، مگر اینکه پیام مورد نظر دارای کلمات رکیک و مغایر با محدوده تعیین شده در قوانین سایت باشد .

آدرس پست الکترونیک شما هرگز منتشر نخواهد شد. قسمت های ضروری با * نشانه گذاری شده اند

*
*